کد خبر: 6955
A
دیده بان ایران بررسی می کند؛

ضرب و شتم؛ راهکار جدید مقابله با دستفروشان؟!/ باهر: اگر برای این افراد اشتغال و درآمد ایجاد نمی کنند، پس باعث از بین بردن درآمد ناچیز آنها هم نشوند

احمد حکیمی پور: شهرداری باید موضوع دست فروشان را ساماندهی کند و برای این ساماندهی مطالعاتی هم در این زمینه انجام داده و کمیسون فرهنگی یک NGO در همین رابطه دارد و مسئولان مطالعاتی را برای حل این مسئله در کلان شهرها انجام داده اند و این مسئله همچنان در حال پیگیری مسئولان است.

ضرب و شتم؛ راهکار جدید مقابله با دستفروشان؟!/ باهر: اگر برای این افراد اشتغال و درآمد ایجاد نمی کنند، پس باعث از بین بردن درآمد ناچیز آنها هم نشوند

به گزارش خبرنگار اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی دیده بان ایران؛ این روزها کودکان بسیاری درگوشه و کنار شهر دیده می شوند که این کودکان به جای مدرسه رفتن و سر کلاس درس حاضر شدند باید در سطح شهر برای خود بساطی پهن کنند و اجناس خود را به فروش برسانند و دیدن این دست فروش ها در خیابان ها مهر تاییدی بر ناکارآمدی سیاست های اقتصادی و اشتغال زایی دولت هاست.

دستفروشی در کشور ما فقط مختص به افراد کم سواد نیست بلکه در جامعه امروزی بسیاری از فارغ التحصیل دانشگاه ها هم با وجود بیکاری و عدم اشتغال در جامعه، مجبور به  دست فروشی می شوند و امروزه شاهد این هستیم که دانشجویای دیروز دست فروش های فردا خواهند بود.

بر اساس گزارش های ارائه شده توسط رسانه های اقتصادی، تا سال ۱۴۰۰ تعداد تحصیلکرده های بیکار به ۱۱ میلیون نفر می رسد. در آغاز عملکرد دولت پیشین در مرداد ۱۳۸۴، نرخ بیکاری دانشجویی از  ۲.۶۷ درصد در این سال به ۲.۲۹ درصد تا سال ۱۳۹۲ رسیده، و نرخ بیکاری تحصیلکرده ها افزایش یافته است.

جوانان این روزها، صفحه آگهی روزنامه ها را یکی پس از دیگری می خوانند و در همه این آگهی ها یک چیز نوشته شده است که با حداقل 5 سال سابقه کار، از کدام سابقه کار صحبت می کنند مگر فرصتی به جوانان داده می شود که حرف از سابقه کار می زنند و این چنین است که جوانان به دلیل فشارهای اقتصادی و تامین معاش خود و خانواده به دست فروشی در خیابان، مترو و خیابان ها روی می آورند. 

فروشنده های مترو بلاتکلیف مانده اند!

چندی پیش؛ احمدی بافنده، مدیر عامل شرکت مترو تهران با توجه به اینکه معضل دست‌فروشی مشکلاتی را برای مسافران و شرکت مترو ایجاد کرده، گفت: نام نویسی دستفروشان به زودی در ایستگاه‌های مترو آغاز می‌شود و دستفروشان در شب بازارها، روز بازارها و حتی غرفه‌های ایستگا‌ه‌های مترو فعالیت خواهند کرد.

 مدیرعامل شرکت مترو تهران ادامه داد: قصد داریم در هر ایستگاه دو تا سه غرفه برای زنان دست فروش اختصاص دهیم و برای مردان در شب بازارها و روزبازارها کار فراهم کنیم. 

حالا پس از گذشت 4 ماه از این اظهار نظر مدیرعامل مترو تهران می‌گذرد و هیچ اتفاقی در روند ساماندهی دست فروشان مترو نیفتاده است و اگر مسافر هر روزه مترو باشید مشاهده خواهید کرد که وضعیت دست فروشی در واگن‌های مترو روز به روز بدتر شده است.

ضرب و شتم؛ راهکار جدید مقابله با دستفروشان؟!

اما موضوع مورد بحث ما نحوه برخورد مراکزی است که مدیریت این دست فروشان بر عهده آنان است مسئولانی که به جای پرداختن به این پدیده شهری و ساماندهی این نوع از کاسبان با آنها برخورد قهری انجام داده و در پاره ای از مواقع منجر به ضرب و شتم می شود و به عنوان مثال سیلی مامور شهرداری به زن دست فروش فومنی و یا کتک کاری مامور شهرداری ارومیه با یک جوان دست فروش در هفته گذشته، هرچند در تمامی این موارد منتشر یافته؛ مسئولان شهرداری نسبت به این نوع رفتار ماموران واکنش تندی را از خود نشان دادند، اما بازخورد این اخبار در بین مردم و یا شبکه های مجازی باعث شده است تا مردم نسبت به این نوع رفتار ماموران شهرداری واکنش های تندی را از خود نشان داده و طرف دستفروشان را بگیرند.

باهر: دست فروش ها بالجبار به این شغل روی آورده اند

 «حسین باهر» جامعه شناس و استاد دانشگاه شهید بهشتی درباره رفتار خشونت آمیز ماموران شهرداری که در 2 هفته گذشته، دست فروش ها مورد ضرب و شتم قرار گرفتند به خبرنگار اجتماعی دیده بان ایران گفت: کسانی که دست فروشی می کنند افراد مستاصلی هستند که هیچ کاری نتوانستند پیدا کنند و بالجبار به این شغل کاذب روی آورده اند.

باهر ادامه داد: البته باید به این نکته اشاره کنیم که سد معبر کار درستی نیست که دست فروشان در خیابان ها انجام می دهند ولی در هر صورت نباید یک مامور شهرداری و یا فرد دیگری با دست فروش ها این نوع برخورد ناشایست را داشته باشد.

این جامعه شناس با اشاره به اینکه شهرداری باید برای دست فروش ها و کارگران فصلی بازارچه ای فراهم کند که این افراد بتوانند در چهار فصل سال شغلی داشته باشند، خاطر نشان کرد: شهرداری به جای رفتار پرخاشگرانه با این افراد می تواند برای این افراد بازارهای هفتگی فراهم کند نه اینکه رفتار پرخاشگرانه با آنها داشته باشند.

خانم نوگل تاجدوزیان, [23.11.16 15:27]

استاد دانشگاه شهید بهشتی، با بیان این نکته که بازتاب این نوع رفتار پرخاشگرانه  و باز خورد آن در بین مردم می تواند هر وجدان آگاهی را نسبت به این نوع از رفتارها به واکنش وادارد تصریح کرد: البته ناگفته نماند که این افراد، مامور هستند و به آنها دستور داده شده که باید با دست فروشان این رفتارهای زشت و زننده را داشته باشند.

باهر، همچنین در خصوص حل این معضل اجتماعی اظهار داشت: باید برای حل این نوع مشکلات راه حلی اندیشیده شود و اگر برای این افراد اشتغال و درآمد ایجاد نمی کنند، پس باعث از بین بردن درآمد ناچیز آنها هم نشوند.

ساماندهی دست فروشان توسط شهرداری 

احمد حکیمی پورعضو شورای شهر تهران نیز در ادامه با اشاره به وجود دست فروش ها در خیابان ها و معابر سطح شهر گفت: مساله دست فروشی مساله ای دیرینه است و از گذشته ها این معضل بوده و باز هم خواهد بود.

او ادامه داد: دست فروش نباید در تردد شهروندان بساط پهن کند و باعث سد معبر در عبور و مرور افراد شوند و حتی اگر همچنین اتفاقی هم افتاد ماموران شهرداری نباید برخوردی تند با این افراد داشته باشند.

به گفته این عضو شورای شهر تهران، شهرداری باید این مسائل را ساماندهی کند و برای این ساماندهی مطالعاتی هم در این زمینه انجام داده و کمیسون فرهنگی یک NGO   در همین رابطه دارد و مسئولان مطالعاتی را  برای حل این مسئله در کلان شهرها انجام داده اند و راه کارهایی هم برای دست فروش ها انجام داده اند و این مسئله همچنان در حال پیگیری مسئولان است.

گزارش: نوگل تاجدوزیان

کانال رسمی دیدبان ایران در تلگرام

اخبار مرتبط

ارسال نظر