کد خبر: 13899
A
رئیس سازمان میراث‌فرهنگی:

استرداد آثار تاریخی، با دفاع از کشور در جنگ برابر است

معاون رئیس جمهور گفت: بازگرداندن آثار تاریخی به کشور، مانند دفاع جوانان از کشور و در زمان جنگ است. به همان اندازه که دفاع از ملت در برابر جنگ اهمیت دارد تلاش و دیپلماسی برای برگرداندن عناصر هویت‌ساز برای یک کشور نیز اهمیت دارد.

استرداد آثار تاریخی، با دفاع از کشور در جنگ برابر است

دیده بان ایران - زهرا احمدی‌پور رئیس سازمان میراث‌فرهنگی و گردشگری گفت: برای ما مهم است که این اشیاء که بخشی از هویت ما محسوب می‌شوند به زادگاه خود برگشته است. همه کشورها نیاز دارند که علت وجودی خود را طرح  و درباره آن تحقیق کرده و مدارک و اسناد آن را جمع‌آوری کنند و بعد، آن را به عنوان سرمایه در اختیار ملت و دنیا قرار دهند.

او که ساعتی پیش در مراسم برپایی از نمایشگاه "مجموعه‌های استردادی اشیای فرهنگی_تاریخی: دستاوردهای دیپلماسی فرهنگی" در موزه ملی ایران سخن می‌گفت؛ افزود: کشور کهنی مانند ایران که علت وجودی داشته و برای این علت وجودی مستندهای بسیار بسیار گسترده و قوی دارد، سعی کرده است از منظر علت وجودی خود فرصت‌هایی را در اختیار ملت قرار دهد تا یک «ما»ی بزرگ را شکل دهند، این ما در یک بستر تاریخ شکل گرفته است. ضمن اینکه بین اجزای سازنده آن به‌هم پیوستگی ایجاد شده است، در اعصار تاریخی این اتصال هویت ساز برقرار شده و باعث شده که جمهوری اسلامی ایران در جغرافیای سیاسی جهان در جایگاهی که امروز هست قرار بگیرد.

وی با تأکید بر اینکه این موقعیت به راحتی تثبیت نشده و این عناصر هویت‌ساز به راحتی مستندسازی نشده است، ادامه داد: اینکه این عناصر هویت‌ساز چگونه از کشور خارج شدند و بعد با چه همت، تلاش  و دیپلماسی به ایران باز گردانده شدند مهم است.

او این اتفاق را مانند دفاع یک کشور در برابر هجمه‌های دیگر کشورها دانست و گفت: به همان اندازه که دفاع از ملت در برابر جنگ اهمیت دارد تلاش و دیپلماسی برای برگرداندن عناصر هویت‌ساز برای یک کشور اهمیت دارد، چون همه در مقابل این مسئله مسئول هستیم و همه باید تلاش کنیم تا بخش‌هایی که در مناطق مختلف دنیا پراکنده شده‌اند به زادگاه خود برگردند.

معاون رئیس جمهور ادامه داد: این زادگاه یک سرزمین موهوم نیست، این زادگاه نامش ایران است که دارای یک علت وجودی کهن است، ایران نامی آشنا برای همه کشورهای دنیا و در همه ادوار تاریخ است.

او افزود: امروز مفتخریم که دولت تدبیر و امید سعی کرده با دیپلماسی و فن گفت‌وگو و با روابطی که مبتنی بر عدالت بود، بتواند سیاست خارجی را به گونه‌ای پیش ببرد تا بتوانیم از این ظرفیت استفاده کنیم و این عناصر هویتی را به کشور باز گردانیم.

احمدی‌پور گفت: امیدواریم سایر عناصر هویتی نیز بازگردانده شوند تا بتوانیم در موزائیک هویتی ایران این عناصر را در کنار هم داشته باشیم و امیدواریم در سال‌های آینده شاهد بازگشت تمام بخش‌های هویت‌ساز ایران که ممکن است در جای‌جای دنیا و در حراجی‌ها به‌فروش رفته، باشیم.

 

منبع: ایسنا

کانال رسمی دیدبان ایران در تلگرام

اخبار مرتبط

ارسال نظر