ماجرای حواشی و درگیریهای اعضای شورای صنفی ۱۷ دانشگاه چه بود؟/ وزارت علوم: برخورد امنیتی نشد
حضور اعضای شورای صنفی ١٧ دانشگاه برای دیدار با معاون دانشجویی وزیر حاشیهساز شد.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی دیده بان ایران، روزنامه شهروند نوشت: از ٢١ آذر امسال که سازمان امور دانشجویان ابلاغیهای را درباره «حیطه وظایف و محدوده عملکرد شوراهای صنفی سراسر کشور» منتشر و این تشکل صنفی را از ورود به حوزه آموزشی منع کرد، موج اعتراضها توسط فعالان صنفی آغاز شد که در آخرین اتفاق، صبح دیروز نمایندگان ١٧ دانشگاه از سراسر کشور به سازمان امور دانشجویان مراجعه کردند و خواستار دیدار با «مجتبی صدیقی»، معاون دانشجویی وزیر علوم شدند که خواسته آنها محقق نشد و در این بین اخباری از برخورد با تعدادی از دانشجویان هم منتشر شد.
محمدمهدی دهقانی یکی از اعضای شورای صنفی دانشگاه صنعتی امیرکبیر که دیروز در بین دانشجویان حضور داشت در توصیف حوادث دیروز میگوید: «شنبه هفته جاری دو نفر از فعالان صنفی به سازمان امور دانشجویان مراجعه و درخواست دیدار کردند که بچهها پیشنهاد روز سهشنبه را دادند و آقای دکتر صدیقی بهطور ضمنی پذیرفتند، علاوهبراین ایشان مسئول هستند و فعالان صنفی حق دیدار با او و بیان خواستههای خود را دارند. روز دوشنبه هم نمایندگان ١٧ دانشگاه از شهرستانهای مختلف به تهران آمدند ولی علیرغم اینکه او کاملا در جریان این جلسه بود در دفتر کار خود حضور پیدا نکرد.»
او درباره ادعای برخورد فیزیکی با دانشجویان هم میگوید: «پس از حضور دانشجویان در طبقه ششم سازمان، دکتر صدیقی حاضر به حضور در جمع دانشجویان نشد و مطابق فیلمهای منتشره حداقل با دو دانشجو برخورد فیزیکی شده است.»
اما مهمترین خواستههای این فعالان صنفی چه بوده است و جمعبندی جلسه دیروز به چه صورت بود؟ دهقانی دراینباره میگوید: «اول اینکه رفتارهای صورتگرفته به هیچوجه درست نبود. سازمان امور دانشجویان نهاد اول رسیدگی به مسائل دانشجویان هستند و میدانستند فعالان حضور پیدا میکنند ولی حاضر به دیدار و جلسه نشدند. خواسته اصلی ما حذف ابلاغیه کاملا غیرقانونی است. علاوه براین بندهای انتخابات شورای صنفی خیلی ایراد دارد چون به دلیل این آییننامه نادرست صنفی بسیاری از دانشگاهها شورای صنفی ندارند.»
یک فعال صنفی دانشگاه صنعتی شریف هم در گفتوگو با «شهروند» موارد مشابهی را بیان میکند. «محمد شریفیمقدم» میگوید: «روز دوشنبه فعالان صنفی ١٧ دانشگاه در دانشگاه تربیت مدرس جلسه داشتند. جلسه مجوز داشت و به دعوت شورای صنفی دانشگاه مدرس برگزار شد. قرار بود دیروز با دکتر صدیقی، معاون وزیر جلسه برگزار کنیم. درخواست جلسه به ایشان داده شده بود و از شهرستانها هم فعالان آمده بودند و با اینکه برای دانشجویان برگه ورود طراحی کرده بودند اما از ساعت ١١ بدترین برخورد را با دانشجویان داشتهاند.»
شریفیمقدم درباره خواستهها و مطالبات جلسه دیروز هم میگوید: «یک بخشنامه زدهاند و تشکلهای صنفی را از ورود به بحث آموزش منع کردهاند. بند دیگری برای انتخابات شورای صنفی، شرط حضور ٢٥درصد دانشجویان در انتخابات را مطرح کردهاند که عملا امکانناپذیر است و هر فرد برای عضویت در شورای صنفی باید ٥٠درصد آرا بعلاوه یک را کسب کند که هدفشان انحلال شورای صنفی است. سوال ما این است که چرا بخشنامههای غیرقانونی بر روی قانون ایجاد میکنند. اگر قرار است بخشنامه تازهای مطرح شود باید قانونی و با همفکری فعالان صنفی باشد. الان فعالانی صنفی از شهرهای مختلف به تهران آمدند و با آنها برخورد صورت گرفته است. ما از ساعت ١١ صبح تا ساعت ٣ عصر در طبقه ششم ساختمان امور دانشجویان بودیم که در این درسازمان را ساعت یک بستند و تعدادی از دانشجویان پشت ماندند.»
سازمان امور دانشجویان: حضور فعالان صنفی با سازمان هماهنگ نشده بود
اگرچه مجتبی صدیقی، معاون دانشجویی وزارت علوم و رئیس سازمان امور دانشجویان حاضر به پاسخگویی در این زمینه نشد اما مدیر روابط عمومی این سازمان هرگونه برخورد فیزیکی و امنیتی با دانشجویان را تکذیب میکند و از هماهنگی برای دیدار این دانشجویان با صدیقی در هفته آینده سخن میگوید.
محسن میرحسینی در توضیح حوادث دیروز سازمان امور دانشجویان میگوید: «یکسری فعالان شورای صنفی بدون هماهنگی قبلی به سازمان آمدند و خواهان دیدار با دکتر صدیقی بودند که دکتر حضور نداشت و قرار شد جلسهای برای روزهای آینده ترتیب داده شود.»
اما تعدادی از فعالان صنفی از هماهنگی قبلی برای این دیدار و همچنین برخورد نامناسب حراست سازمان امور دانشجویان سخن گفتند که میرحسینی این موارد را نادرست میداند: «کاملا بدون هماهنگی وارد سازمان شدند و هیچ برخوردی صورت نگرفته است، این ادعاها کذب محض است. ما برای همه دانشجویان نامه ورود هم صادر کردیم. الان هم این دانشجویان ساختمان را ترک کردهاند و نامهای را برای رئیس سازمان تهیه کردهاند که ما به دست ایشان میرسانیم.»
پیش از این، همه شوراهای صنفی سراسر کشور در بیانیهای، ابلاغیه جدید سازمان امور دانشجویان را «توهینآمیز» دانستند و به آن اعتراض کردند. در بندی از این بیانیه آمده است: «با کدامین منطق آییننامهای را که ابلاغ شده، تغییر میدهید؟ چنین تغییری ما را به فکر میاندازد که گویی ارادهتان برای رفع مشکلات آموزشی دانشجویان که امروز از مهمترین مشکلات دانشگاه است را از دست دادهاید آیا پیگیری مصرانه دانشجویان و نمایندگان آنان در شوراهای صنفی شما را به چنین تلاشهایی واداشته است؟حذف امور آموزشی از اختیارات شوراها امری است که به هیچ عنوان نمیتوان از آن چشمپوشی کرد، چراکه یکی از مهمترین تغییرات در آییننامه جدید، در کنار دیگر تغییرات این آییننامه، بود. اگر این نمایندگان به حق دانشجویان، حق حل این مشکلات را ندارند؛ کدام تشکل یا نهاد دیگری توانایی حل این مشکلات را دارد؟»