کد خبر: 97281
A

چرا ایرانی‌های مقیم خارج از کشور هنگام ورود به ایران به بهانه‌ی جاسوسی بازداشت می ‌شوند؟

در طی سالیان گذشته بخشی از ایرانی‌های مقیم خارج از کشور بخاطر برخی مسائل سیاسی به ایران نمی‌آیند یا نمی‌توانند بیایند و به صورت نانوشته ممنوع الورود هستند، معمولا این افراد نزدیکان خود را در کشورهای ثالث مثل ترکیه، امارات، کربلا، مکه و مدینه دیدار می‌کنند. صادق زیباکلام در این باره می گوید: کسانی که در ایران هستند، اگر برای دیدار عزیزان خود مثلا به ترکیه بروند تامین هزینه‌ی سفر برای خیلی از آنها امکان پذیر نیست. به علاوه مثلا دکتر ملکی بیمار بود و همچنین سن بالایی داشت. پرواز و مسافرت برای آنها به این سادگی نیست و جدا از اینکه ممنوع الخروج بود. حتی اگر ممنوع الخروج نبود و یک هواپیمای اختصاصی از آمریکا برای او می‌فرستادند، باز هم ایشان نمی‌توانست برود چون سرطان پیشرفته داشت و به سختی حرکت می‌کرد چه برسد به اینکه بخواهد پرواز کند تا پسرش را بببنید.»

چرا ایرانی‌های مقیم خارج از کشور هنگام ورود به ایران به بهانه‌ی جاسوسی بازداشت می ‌شوند؟

به گزارش دیده بان ایران؛ در طی سالیان گذشته بخشی از ایرانی‌های مقیم خارج از کشور بخاطر برخی مسائل سیاسی به ایران نمی‌آیند یا نمی‌توانند بیایند و به صورت نانوشته ممنوع الورود هستند، معمولا این افراد نزدیکان خود را در کشورهای ثالث مثل ترکیه، امارات، کربلا، مکه و مدینه دیدار می‌کنند.

از سوی دیگر برخی از اعضای خانواده‌ی این افراد در ایران هم بعضا یا ممنوع الخروج هستند و یا به دلیل کهولت سن توانایی رفتن به این کشورهای ثالث را ندارند تا با خانواده و نزدیکان خود دیدار کنند. در نمونه‌ی اخیر وقتی محمد ملکی، فعال ملی-مذهبی و اولین رییس دانشگاه تهران پس از انقلاب، در گذشت؛ فرزند او عمار ملکی که ساکن هلند است در صفحه‌ی توییتر خود نوشت ۱۷ سال پدر خود را ندیده است. پیش از این ابوالفضل فاتح نیز گفته بود نتوانسته است پدر خود را قبل از فوت ببیند و در ادامه پیشنهاد منطقه‌ی آزادی انسانی در ایران -مثلا مشهد- را مطرح کرده بود تا خانواده‌ها فرزندان خود را ببینند

صادق زیباکلام در همین رابطه به انصاف نیوز می‌گوید: «این مسئله هیچ چاره‌ای ندارد، این غم، مصیبت، هجران و دوری را باید تحمل کرد. یعنی کسانی که در خارج هستند حتی اگر فعالیت سیاسی نداشته باشند هم ما می‌دانیم به واسطه‌ی اقامت طولانی مدت آنها در خارج از کشور شهروند آنجا محسوب می‌شوند و پاسپورت آن کشور را دارند و با این خطر روبرو هستند اگر به ایران بیایند به عنوان دو تابعیتی به بهانه‌ی جاسوسی بازداشت ‌شوند و به گروگان گرفته ‌شوند. پس آنها نمی‌توانند به ایران بیایند.

کسانی هم که در ایران هستند، اگر برای دیدار عزیزان خود مثلا به ترکیه بروند تامین هزینه‌ی سفر برای خیلی از آنها امکان پذیر نیست. به علاوه مثلا دکتر ملکی بیمار بود و همچنین سن بالایی داشت. پرواز و مسافرت برای آنها به این سادگی نیست و جدا از اینکه ممنوع الخروج بود. حتی اگر ممنوع الخروج نبود و یک هواپیمای اختصاصی از آمریکا برای او می‌فرستادند، باز هم ایشان نمی‌توانست برود چون سرطان پیشرفته داشت و به سختی حرکت می‌کرد چه برسد به اینکه بخواهد پرواز کند تا پسرش را بببنید.»

او ادامه داد: «به نظر من این یک مسئله‌ی انسانی است. تا نظام از یک منظر انسانی به این قضیه نگاه نکند، هیچ فرمول دیگری برای آن وجود ندارد. این مشکل راه‌حل قانونی ندارد. چون دولت جمهوری اسلامی ایران می‌گوید ما حرفی نداریم آقای عمار ملکی و یا دیگران به ایران بیایند. آنها‌یی هم که ممنوع الخروج هستند، مسئولین جمهوری اسلامی می‌گویند ما در کار قوه قضاییه دخالت نمی‌کنیم. این قوه در ایران مستقل است. این هم قضیه‌ی ممنوع الخروج‌ها است. واقعا چاره و راهکاری برای این مصیبت انسانی وجود ندارد.

این تحلیل‌گر سیاسی درباره‌ی پیشنهاد ابوالفضل فاتح مبنی بر تشکیل یک منطقه‌ی آزاد انسانی در مشهد گفت: «پیشنهاد خوبی است و باعث می‌شود آقای عمار ملکی بعد از ۱۷-۱۸ سال زیارت کند. اما مسئله‌ی بازگشت آقای عمار ملکی را نمی‌دانم آقای فاتح چگونه می‌تواند حل کند. فرض کنیم در فرودگاه هم با ایشان کاری نداشته باشند و به مشهد بروند. اما در بازگشت دچار مشکل خواهند شد.»

 

کانال رسمی دیدبان ایران در تلگرام

اخبار مرتبط

ارسال نظر