طرح خروج ایران از NPT در کمیسیون امنیت ملی مجلس تصویب شد+متن طرح
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس از تصویب طرح دو فوریتی اقدام راهبردی برای لغو تحریمها در نشست عصر امروز این کمیسیون خبر داد. بز اساس این طرح ایران بازرسی ها را محدود و به سرعت به سمت غنی سازی بیشتر حرکت خواهد کرد. از سوی دیگر در بند آخر طرح برای دولتمردانی که طرح را اجرا نکنند مجازات در نظر گرفته شده است
به گزارش سایت دیده بان ایران؛سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس از تصویب طرح دو فوریتی اقدام راهبردی برای لغو تحریمها در نشست عصر امروز این کمیسیون خبر داد.
ابوالفضل عمویی سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیم، اظهار داشت: در پی تصویب دو فوریت طرح اقدام راهبردی برای لغو تحریمها در صحن علنی امروز، جلسه فوقالعاده کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با حضور محمدباقر قالیباف عصر امروز برگزار شد
وی افزود: در این جلسه که برخی دستگاههای مربوطه حضور داشتند، نظرات نمایندگان موافق و مخالف طرح مذکور به استماع اعضای کمیسیون رسید.
نماینده تهران در مجلس عنوان کرد: پیشتر طرح اقدام راهبردی برای لغو تحریمها به تصویب کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس رسیده بود.
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس ادامه داد: اصلاحات انجام شده بر طرح انجام شد و پس از بحث و تبادل نظر در باره طرح دو فوریتی اقدام راهبردی برای لغو تحریمها، برای این طرح رأیگیری شده و نهایتا این طرح و 9 ماده آن به تصویب کمیسیون رسید.
به گزارش تسنیم متن طرح دو فوریتی اقدام راهبردی برای لغو تحریمها به شرح زیر است:
ماده 1- دولت جمهوری اسلامی ایران موظف است بلافاصله پس از تصویب این قانون، سالانه به میزان حداقل 120 کیلوگرم اورانیوم با غنای 20 درصد را تولید و در داخل کشور ذخیره کند و نیازمندیهای صلح آمیز صنایع کشور به اورانیوم با غنای بالای 20 درصد را به طور کامل و بدون تاخیر تامین کند.
ماده 2- در جهت تحقق ظرفیت یکصد و نود هزار سو غنی سازی، سازمان انرژی اتمی ایران، مکلف است پس از تصویب این قانون، ظرفیت غنی سازی و تولید اورانیوم غنی سازی شده با سطح عنای متناسب هر یک از مصارف صلح آمیز کشور، به میزان ماهانه حداقل 500 کیلوگرم افزایش دهد و نسبت به نگهداری و انباشت مواد غنی شده در کشور و مصرف معین حجم مذکور اورانیوم غنی سازی شده، اقدام کند.
ماده 3- برای تحقق هدف مندرج در ماده 2، سازمان انرژی اتمی مکلف است ظرف مدت 3 ماه عملیات نصب، تزریق گاز، غنی سازی و ذخیره سازی مواد را با درجه غنای موردنیاز، با حداقل 1000 دستگاه ماشین IR-2m آغاز کند و همچنین در همین بازه زمانی، عملیات غنی سازی و تحقیق و توسعه با ماشین های 6-IR را با حداقل 164 ماشین از این نوع آغاز نموده و آن را ظرف مدت یکسال به 1000 دستگاه ماشین توسعه بدهد.
تبصره - سازمان انرژی اتمی مکلف است برای انتخاب و تعیین مکان نصب و استقرار ماشین های ذکر شده، استانداردهای سازمان پدافند غیرعامل را اخذ و اجراء نماید.
ماده 4- سازمان انرژی اتمی مکلف است نسبت به بهره برداری از کارخانه تولید اورانیوم فلزی در اصفهان طی 5 ماه از تصویب این قانون اقدام کند.
ماده 5- سازمان انرژی اتمی ایران مکلف است، همزمان با عملیات بهینه سازی و راه اندازی راکتور 40 مگاواتی آب سنگین اراک، نسبت به طراحی و ساخت یک راکتور آب سنگین 40 مگاواتی جدید با هدف تولید رادیو ایزوتوپ های بیمارستانی با جدول زمانبندی اقدام کند. جدول زمان بندی این موضوع باید ظرف یک ماه به اطلاع مجلس برسد.
ماده 6- دولت جمهوری اسلامی ایران موظف است بر اساس بندهای 36 و 37 برجام، ظرف مدت 2 ماه از تصویب این قانون، دسترسی های نظارتی فراتر از پروتکل الحاقی بر اساس برجام را متوقف کند.
ماده 7- دولت جمهوری اسلامی ایران موظف است پس از 3 ماه از تصویب این قانون، گزارش دقیق اقدامات انجام شده از جانب طرف های برجامی در زمینه بازگشت به اجرای کامل تعهداتشان وفق برجام و رفع تحریمها علیه جمهوری اسلامی ایران را به مجلس شورای اسلامی ارائه کند. چنانچه تا آن تاریخ روابط بانکی ایران در اروپا و و میزان خرید نفت آنها از ایران به شرایط عادی و رضایت بخش بازنگشته باشد، دولت مکلف است اجرای داوطلبانه پروتکل الحاقی را متوقف نماید.
ماده 8- چنانچه اعضای 1+4 نسبت به اجرای تعهدات خود و رفع تحریم های هستهای، نظامی، حقوق بشری و... علیه جمهوری اسلامی ایران اقدام کنند، دولت موظف است گزارش دقیق اقدامات انجام شده و نیز پیشنهاد اقدام متقابل جمهوری اسلامی ایران در جهت بازگشت به تعهدات را به مجلس ارائه دهد. این پیشنهاد ظرف مدت یکماه به همراه گزارش کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، جهت تصمیم گیری در صحن مجلس بررسی می شود.
ماده 9- مستنکفین از اجرای این قانون به تناسب، امتناع یا ممانعت از اجراء به طبقات 4 تا 7 طبقات مجازات تعزیری قانون مجازات اسلامی مصوب 1392 محکوم می شوند.