صوفی: تبلیغ اینستاگرام در رسانه ملی خلاف است
دبیر شورای نظارت بر سازمان صداوسیما گفت: تبلیغ پیام رسان های خارجی مانند اینستاگرام در رسانه ملی خلاف است و اساسا به مصلحت و در شان رسانه ملی نیست.
به گزارش دیده بان ایران؛ دبیر شورای نظارت بر سازمان صداوسیما گفت: تبلیغ پیام رسان های خارجی مانند اینستاگرام در رسانه ملی خلاف است و اساسا به مصلحت و در شان رسانه ملی نیست.
اقدام رسانه ملی در هدایت بینندگان و مخاطبان برنامه های تلویزیونی به سمت شبکه اجتماعی اینستاگرام با انتقادات بسیاری از سوی کارشناسان، مسئولان و اعضای مرکز ملی فضای مجازی همراه شده است.
هم اکنون شاهد هستیم که اغلب برنامههای مختلف صدا و سیما برای ارتباط بهتر با مخاطبان خود در صفحات اینستاگرام فعالیت دارند و از زمان شروع برنامه از مخاطب میخواهند با دنبال کردن صفحه آن برنامه در اینستاگرام، نظرات و یا درخواست خود را با عوامل تولید این برنامه در میان بگذارند.
از این رو روز گذشته امیر خوراکیان معاون مرکز ملی فضای مجازی از ارسال ابلاغیه ای به سازمان صداوسیما برای جلوگیری از تبلیغ شبکه اجتماعی اینستاگرام خبر داد و خواستار فراهم شدن زمینه تبلیغ پیام رسان های بومی در رسانه ملی شد.
محمد حسین صوفی دبیر شورای نظارت بر سازمان صدا و سیما به این سوال که سازمان صدا و سیما با چه توجیه و استدلال منطقی در حال تبلیغ پیام رسان های خارجی در برنامه های تلویزیونی است؟ و نقش شورای نظارت بر رسانه ملی چیست پاسخ داد.
وی گفت: همانطور که مرکز ملی فضای مجازی نیز به تازگی رسما اعلام کرده است، از منظر ما نیز تبلیغ شبکه اجتماعی اینستاگرام و دیگر پیام رسان های غیربومی و غیر ایرانی در برنامه های رسانه ملی، مصلحت نیست و نباید انجام شود اما اینکه چرا این اقدام در رسانه ملی انجام می شود، باید از مدیران این سازمان پرسید.
صوفی افزود: وظیفه شورای نظارت، نظارت بر اجرای قوانین و مقررات و ضوابط در سازمان صدا و سیما است و یکی از مواردی که ما نظارت می کنیم همین است که آیا مقررات در حوزه معرفی و تبلیغ پیام رسان ها انجام می شود یا خیر.
وی ادامه داد: ضمن اینکه ما قبلا هم توصیه کردیم که برای تقویت پیام رسان های داخلی و برطرف کردن مجموع اشکالاتی که از معرفی پیام رسان های خارجی وجود دارد ، رسانه ملی نباید پیام رسان های خارجی را معرفی کند و ثانیا برای تقویت پیام رسان های داخلی باید آنها را معرفی کند. البته در عین حال حتما باید نهادهای مسئول نسبت به تقویت زیرساخت ها و برطرف کردن اشکالات دسترسی آحاد مردم به پیام رسان های داخلی اقدام کنند.
دبیر شورای نظارت بر سازمان صدا و سیما در پاسخ به این سوال که چرا این توصیه تاکنون اجرایی نشده است؟ تاکید کرد: این را باید از مدیران صدا و سیما سوال کنید.
وی در پاسخ به این سوال که آیا مقرراتی برای نظارت بر عملکرد برنامه های رسانه ملی وجود ندارد؟ گفت: حتما وجود دارد. برای مثال گرانفروشی و کم فروشی تخلف است و برای آن هم قانون و مقررات هم وجود دارد اما با این حال شاهد انجام تخلف از سوی برخی هستیم. سازوکار در شورای نظارت نیز وجود دارد. البته تفاوت شورای نظارت با دستگاههای دیگر این است که خیلی از اقدامات این شورا براساس دستورالعمل های داخلی رسانه ای نمی شود و بیشتر در حد شورای نظارت و رسانه ملی و نهادهای بالادستی است.
صوفی در پاسخ به این سوال که آیا در مورد این عملکرد به رسانه ملی تذکر داده اید؟ گفت: حتما تذکر داده شده است. البته ضرورتی به تذکر نیست. چرا که همه چیز روشن است. یعنی خود مدیران و مقامات سازمان صدا و سیما هم می دانند که تبلیغ پیام رسان های خارجی خلاف است و اساسا به مصلحت و در شان رسانه ملی نیست.
وی گفت: یکی از رسالت ها و وظایف و مسئولیت های رسانه ملی تبلیغ و معرفی پیام رسان های داخلی و معرفی شبکه ملی اطلاعات است و مهمتر اینکه یکی از نقش ها و وظایف رسانه ملی مطالبه گری از نهادهای مسئول برای تقویت پیام رسان های داخلی و شبکه ملی اطلاعات است. بنابراین زمانی که یکی از وظایف و نقش رسانه ملی، مطالبه گری است، دیگر پذیرفته نخواهد بود که خودش پیام رسان های خارجی را تبلیغ کند.
دبیر شورای نظارت بر سازمان صدا و سیما افزود: اینکه چه باید کرد را باید از مسئولان امر و مدیران رسانه ملی بپرسید. ما از سال گذشته مخالفت خود را با این اقدام اعلام کردیم و همچنان هم نظر ما تغییر نکرده و شفاف و روشن است.
منبع: مهر