کد خبر: 94291
A

صادق زیباکلام: روحانی بدش نمی‌آید همه مشکلات گردن جهانگیری بیافتد/ کارگزاران مانع استعفای جهانگیری شد/ یکی از رمز‌ و رازهای ناکامی دولت دوم روحانی سقوط جایگاه جهانگیری است

صادق زیباکلام گفت: واعظی، نوبخت، شریعتمداری و رحمانی‌فضلی صحنه‌گردان دولت هستند و روحانی بدش نمی‌آید که همه مشکلات گردن جهانگیری افتاده شود و او در نگاه عمومی عامل همه گرفتاری‌های اقتصادی معرفی شود.

صادق زیباکلام: روحانی بدش نمی‌آید همه مشکلات گردن جهانگیری بیافتد/ کارگزاران مانع استعفای جهانگیری شد/ یکی از رمز‌ و رازهای ناکامی دولت دوم روحانی سقوط جایگاه جهانگیری است

 به گزارش سایت دیده بان ایران؛ اسحاق جهانگیری که روزگاری به عنوان مرد شماره دو دولت ایفای نقش می‌کرد این‌روزها نه‌تنها جایگاه سابق خود را ندارد، بلکه حتی نسبت به افکار عمومی پاسخ درخوری نمی‌دهد و به جای ذکر دلایل نابسمانی‌های شدید اقتصادی از مردم خواسته که برای رفع گرانی‌ها دعا کنید. از طرفی با سخنان اخیر حسین مرعشی، سخنگوی حزب کارگزاران سازندگی معلوم شد که اسحاق جهانگیری قصدی هم برای حضور در انتخابات ریاست‌جمهوری سال آینده ندارد.

صادق زیباکلام، استاد علوم سیاسی دانشگاه تهران درباره جایگاه  واقعی اسحاق جهانگیری در دولت گفت: «قبل از ورود به مسئله انتخابات و مسئله عملکرد اقتصادی آقای جهانگیری باید به این نکته اشاره کنیم که آقای جهانگیری در دولت دوم آقای روحانی دیگر جایگاه سابق خود را نداشت و این یک واقعیت است که دچار افت شدید مدیریتی و حتی سیاسی شد. قدر مسلم آن است که اسحاق جهانگیری جایگاهی بسیار متفاوت از آنچه در دوره اول دولت روحانی داشت را تجربه می‌کند که زمینه‌های شرایط کنونی او از سال96 ایجاد شد. تا جایی هم که ما می‌دانیم آقای جهانگیری هیچ‌وقت درباره آنچه باعث افول جایگاهش در دولت شد هیچ سخنی نگفته است مگر اشاراتی به کنایه و گذرا».

او ادامه داد: «روحانی برخلاف احمدی‌نژاد در دوران ریاست‌جمهوری‌اش وارد جزئیات نشد و خودش را درگیر نکرد و عملا همه کارها در دولت اول بر عهده جهانگیری بود تا حدی که در سال96 صحبت‌های مهمی در بین اصلاح‌طلبان مبنی بر ارائه جهانگیری به عنوان نامزد انتخاباتی مطرح شد که البته نامزدی او در آخر به نامزد پوششی روحانی تغییر شکل داد. یکی از راز و رمزهای پیچیده در دولت روحانی چرایی افول جایگاه جهانگیری است و هنوز معلوم نیست چه بر سرش رفت که این چنین سقوط کرد؟»

این تحلیلگر مسائل سیاسی درباره قدرت واعظی در دولت دوم روحانی اظهار کرد: «بعد از آنکه آقای جهانگیری جایگاه خود را از دست داد، به خصوص آقای واعظی و بعد از او نوبخت، شریعتمداری و رحمانی‌فضلی قدرت گرفتند و عملا این چهارنفر افراد تعیین‌کننده در دولت شدند. حتی به یاد داریم که زمزمه استعفای جهانگیری در سال96 جدی شد و واقعا شایعه نبود اما با توصیه نیروهای کارگزاران او در دولت ماند و با اینکه در دولت ماند اما جایگاهش هیچ‌وقت مثل سابق نشد».

او درخصوص عملکرد اقتصادی جهانگیری هم تصریح کرد: «وقتی آقای جهانگیری از جایگاه اولیه خود سقوط کرد دیگر نتوانست اقدام ویژه و مثبتی داشته باشد. دولت به اسم او را معاون اول نگه داشت اما افراد دیگر صحنه‌گردان دولت بودند؛ به همین دلیل تصمیمات را افراد دیگری می‌گرفتند و به نام جهانگیری تمام می‌شد. البته این‌طور نبود که او از هیچ‌چیزی آگاه نبوده باشد اما عملا بی‌اراده شد. آقای روحانی هم از چنین حالتی بدش نمی‌آید و دوست دارد که همه مشکلات گردن جهانگیری افتاده شود و او در نگاه عمومی عامل همه گرفتاری‌های اقتصادی معرفی شود».

زیباکلام در پایان در پاسخ به این پرسش که آینده جهانگیری را چگونه می‌بینید، گفت: «آقای جهانگیری این چندماه را به هر نحوی با دولت سر می‌کند و دیگر کنار می‌نشیند و هیچ نقشی هم در انتخابات1400 نخواهد داشت. اساسا اصلاح‌طلبان مثل تیمی می‌مانند که بازی را سه بر هیچ به حریف واگذار کرده‌اند و حالا با توانی بسیار اندک انتظار دارند در بازی برگشت که در زمین حریف هم برگزار می‌شود نتیجه را تغییر دهند؛ خب از حالا معلوم است که نمی‌توانند و هیچ شانسی برای پیروزی در انتخابات ندارند و اینکه می‌گویم هیچ شانسی ندارند شامل کارگزاران و اعضایش از جمله آقای مرعشی، آقای کرباسچی، آقای قوچانی و در رأس آنها آقای جهانگیری هم می‌شود و دیگر مهم نیست چه نیروهایی از سمت اصلاح‌طلبان نامزد می‌شود مهم این است که پنج‌درصد از آن 24میلیونی که در سال96 به آقای روحانی رأی دادند هم پای صندوق نمی‌آیند حتی اگر خودِ آقای خاتمی نامزد جبهه اصلاحات شود؛ بنابراین جهانگیری که هیچ خود خاتمی یا دیگر شخصیت‌های مطرح اصلاح‌طلب هم هیچ شانسی در انتخابات پیش رو ندارند».

منبع: فردا

کانال رسمی دیدبان ایران در تلگرام

اخبار مرتبط

ارسال نظر