محسنی بندپی: تعداد مبتلایان ما به کرونا به ۵ هزار نفر در روز رسیده است/ مبتلایانی که در خانه جان خود را از دست می دهند جزء آمار فوتی های روزانه به حساب نمی آیند
یک عضو هیئت رئیسه کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی گفت: با توجه به شرایط و تعداد فوتیها و مبتلایان بر اثر بیماری کرونا، باید در مراکزی که تجمع در آنها ناگزیر است ماسک و مواد ضدعفونیکننده رایگان توزیع شود تا بتوانیم از شیوع بیشتر این بیماری پیشگیری کنیم.
به گزارش دیده بان ایران؛ محمدعلی محسنی بند پی درباره اقدامات صورت گرفته از سوی دولت برای مهار و کنترل کرونا ویروس مبنی بر منع آمد و شد در ۵ استان پر رفت و آمد، گفت: ابتدای پیک اول و دوم و حتی در ابتدای پیک سوم، دولت و وزارت بهداشت خاضعانه و خالصانه خواستند و التماس کردند که مردم از تجمعات و سفرهای غیرضروری بپرهیزند، پروتکلهای بهداشتی و فاصله اجتماعی را رعایت کنند، محلولهای ضدعفونی کننده مصرف کنند. متاسفانه در پیک اول آنطور که باید آشنایی با بیماری نداشتیم بنابراین حداکثر فوتیهای ما در روز به ۱۵۸ نفر رسیدند.
وی ادامه داد: پیک دوم در تابستان بود، هنگامی که هوا گرمتر شد انتظار داشتیم بیماری کرونا تخفیف پیدا کند اما متاسفانه نه تنها تخفیف پیدا نکرد بلکه تعداد فوتیهای در روز به ۲۳۹ نفر رسید.
محسنی بندپی با بیان اینکه با گذشت زمان با آگاهی و اطلاعات بیشتر وارد پیک سوم شدیم، اظهار داشت: در پیک سوم شناخت ما از ویروس بیشتر شد و میدانستیم چگونه باید از خودمان مراقبت کنیم، اما متاسفانه با علم و آگاهی طی روزهای گذشته تعداد کشتههای ما به ۲۷۹ نفر رسید که طی ۸ ماه گذشته بیسابقه بود.
وی بیان کرد: امروز تعداد مبتلایان ما بالای ۴ هزار و ۷۰۰ نفر نزدیک به ۵ هزار نفر در روز رسیده است.
نماینده نوشهر و چالوس با اشاره به این که تعداد فوتیهای ما در روز به نزدیک ۳۰۰ نفر رسیده است، گفت: وزارت بهداشت آن دسته از بیمارانی که در بیمارستانها بستری شدند و تستشان مثبت بود و به رحمت خدا رفتند را جزو آمار حساب میکند.
وی ادامه داد: البته افراد بسیار زیادی در سایر مراکز و منازلشان بستری شدند و میشوند و هنگامی که به رحمت خدا میروند در لیست فوتیهای کرونایی وزارت بهداشت قرار نمیگیرند، به همین خاطر هم به نظر میرسد تعداد فوتیها بسیار بیشتر از آنچه بیان میشود، باشد.
این نماینده مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: هنگامی که آگاهی و دانش مردم نسبت به این قضیه عملاً نتوانست باعث پیشگیری از شیوع ویروس شود، دولت باید رفتارها و برنامههای سلبی خودش را اجرا کند؛ همان کاری که کشورهای پیشرفته و توسعه یافته انجام دادند و عملاً توانستند جلوی شیوع بیشتر ویروس کرونا را بگیرند.
وی با بیان اینکه بخشی از پولی که توسط صندوق توسعه ملی برای مقابله با بیماری کرونا کنار گذاشته شد باید صرف پیشگیری شود، عنوان کرد: به جای اینکه منتظر باشیم بیماران بستری شوند، و پول آن صندوق را برای درمانشان استفاده کنیم، میتوانیم با درصدهای بسیار پایینتر و هزینههای بسیار کمتر برای پیشگیری استفاده کنیم.
این عضو هیات رئیسه کمیسیون بهداشت و درمان تاکید کرد: باید ماسک را در مراکزی مانند متروها ایستگاههای اتوبوس و ادارات که به ناگزیر تجمعات زیاد است به صورت رایگان در اختیار مردم قرار دهند.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر بیشتر باید به پیشگیری بپردازیم، گفت: کاهش مبتلایان بیماری کرونا قطعاً اگر در دستور کار باشد، میتوانیم مرگ و میر را کاهش دهیم.
محسنی بندپی در پاسخ به سوالی مبنی بر این که گفته میشود موج چهارمی در پیش است که بسیار خطرناکتر از موجهای قبلی است، گفت: ویروس کرونا ویروس ناشناختهای است، اگر ما با آن برخورد کنیم و استراتژی درست و واحدی داشته باشیم، میتوانیم از مرگ و میر بیشتر جلوگیری کنیم.
وی تاکید کرد: دورکاری را در دستور کار خودمان قرار دهیم، اگر سیاستهای شل کن و سفتکن کنار بگذاریم، فکر میکنم این دوره میتواند دوره آخر باشد، اما اگر همین روشی که طی ۸ ماه گذشته داشتیم را پیش بگیریم، نه تنها پیک چهارم؛ بلکه پیک پنجم، ششم، هفتم و غیره را خواهیم داشت.
نماینده نوشهر و چالوس با بیان اینکه دولت باید دورکاری را در دستور کار خود قرار دهد، اظهار داشت: حتی اگر فوتیهای ناشی از کرونا به زیر انگشتان دست هم برسد باز هم باید دورکاری به واسطه افزایش بهرهوری و کاهش هزینهها در دستور کار قرار گیرد.
وی با اشاره به اینکه نباید به از بین رفتن ویروس اکتفا کنیم، گفت: به محض اینکه تعداد کشتهها کمتر شد و به زیر ۱۰۰ نفر رسید دوباره جامعه را آزاد کردیم، روشهای سختگیری را کنار گذاشتیم، کارها از سر گرفته شد، طرح ترافیک را دوباره برگرداندند، مدارس و دانشگاهها فعال شدند.
این نماینده مجلس شورای اسلامی گفت: تمامی این کارها هنگامی اتفاق افتاد که نسخههای جدید ویروس کرونا کودکان را درگیر میکند.
وی ادامه داد: متأسفانه تعداد فوتیها امروز افزایش پیدا کرده است و باید گفت فوتیها دیگر کسانی نیستند که بیماریهای زمینهای داشتند، بلکه جوانها و کودکانی هستند که بدون هیچگونه بیماری زمینهای فوت شدند.
محسنیبندپی در پایان گفت: اگر میخواهیم ویروس کرونا را کنترل کنیم، نباید تحت هیچ شرایطی از سیاستهای پیشگیرانه و سختگیرانه عقبنشینی کنیم تا بتوانیم جامعه سالمی را برای مردم فراهم کنیم.
منبع: ایلنا