کد خبر: 9239
A

تاج زاده:حتی حدادعادل که روزی می گفت چون مسجد داریم، حزب نمی خواهیم، الان تحزب را قبول دارد

مصطفی تاجزاده، فعال سیاسی اصلاح‌طلب، در گفت‌وگویی که با روزنامه الکترونیکی «امید ایرانیان» انجام داده، درباره تغییرات جریان اصلاح‌طلب و اصولگرا و نیز وضعیت انتخابات آینده ریاست‌جمهوری صحبت کرده است .

تاج زاده:حتی حدادعادل که روزی می گفت چون مسجد داریم، حزب نمی خواهیم، الان تحزب را قبول دارد

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی دیده بان ایران، بخشی از این اظهارات را می خوانید: 
**اصلاح‌طلبان دهه ٩٠ نسبت به دهه ٨٠، قطعا تغییر کرده‌اند. اگر تغییر نمی‌کردند، جای سؤال داشت. بالاخره ما یک دهه بحرانی را پشت سر گذاشتیم و تجربیاتی جدید کسب کردیم. فقط امیدواریم این تغییرات مثبت بوده باشد.
**برخی تصور می‌کنند ما از برخی آرمان‌های اصلاح‌طلبانه پا پس کشیده‌ایم. حتی برخی معتقدند اصلاح‌طلبان کاملا سازش‌کار شده‌اند. من صحیح‌تر می‌دانم که بگویم پخته‌تر شده‌ایم؛ حتی اصولگرایان هم نسبت به گذشته پخته‌تر شده‌اند.

**ما جریانی شده‌ایم که یک پایمان در حکومت و یک پایمان در جامعه است. اتفاقا این قبیل جریان‌ها می‌توانند از آسیب‌های قدرت در امان باشند یا کمتر آسیب ببینند. از طرف دیگر، به دلیل دوری از قدرت، ذهنی نشوند.
** درحال‌حاضر، اصلاحات گفتمان غالب و هژمونیک در کشور است. امروز حتی مخالفان برجام هم پذیرفته‌اند ما باید به نام جامعه جهانی، برابر زیاده‌خواهی ترامپ بایستیم و نگذاریم کاخ سفید دنیا را علیه ما بسیج کند.
** همین که اصولگرایان هم‌اکنون همان چیزی را می‌گویند که اصلاح‌طلبان سال‌هاست می‌گویند، نشان‌دهنده گسترش تفکر اصلاح‌طلبی است. مثال دیگر آنکه چند سال پیش آقای حداد عادل می‌گفت ما حزب نمی‌خواهیم چون مسجد داریم؛ اما امروز می‌گویند تا سیاست‌ورزی در کشورمان حزبی نشود، دولت‌ها پاسخ‌گو نمی‌شوند.

** به ‌نظرم دکتر روحانی هم ریزش نیرو و هم جذب و رویش نیرو داشته است. آقای روحانی نتوانسته است به بخشی از وعده‌هایی که داده، عمل کند و در نتیجه، گروهی از رأی‌دهندگان ناراضی هستند و دیگر به او رأی نمی‌دهند. در واقع فقط کسانی که رأی ایدئولوژیک داده‌اند، به آقای روحانی رأی نمی‌دهند. بر این مبنا، اکثر افرادی که به آقای جلیلی رأی داده‌اند، حتی اگر نامزد نشود، به آقای روحانی در این دوره رأی نمی‌دهند. ولی بخش عظیمی از کسانی که به آقای ولایتی و رضایی رأی داده‌اند، به آقای روحانی رأی خواهند داد.
** اتفاق جدیدی در حال رخ‌دادن ‌است و اینکه جامعه ما با آمدن ترامپ باید به یک سوال استراتژیک جواب دهد؛ اینکه مقابل یک رئیس‌جمهور ماجراجو در آمریکا می‌خواهد نامزدی ماجراجو را رئیس‌جمهور ایران کند، یا قصد دارد برابر ترامپ یک فرد دوراندیش و صلح‌طلب را برگزیند. ایرانیان با رأی خود در انتخابات آتی به این پرسش استراتژیک پاسخ خواهند داد که می‌خواهند‌ های ترامپ را با هوی احمدی‌نژادی جواب دهند یا اینکه تهدید ترامپ را با درایت خاتمی برطرف کنند و از آن فرصتی جدید بسازند؟
**حتی اگر تنها دستاورد دولت را برجام بخوانیم، به باور من باید باز هم به روحانی رأی داد.

 

کانال رسمی دیدبان ایران در تلگرام

اخبار مرتبط

ارسال نظر