هجمه علیه بازرگان ادامه دارد/ دروغ پردازی خبرگزاری وابسته به سازمان تبلیغات اسلامی: بازرگان و نهضت آزادی برای صدام فرش قرمز پهن کرده بودند
خبرگزاری مهر در یک دروغ پردازی جدید، بدون توجه اسناد و مدارک با هدف تخریب شخصیت بازرگان و تحریف دفاع مقدس نوشت: نهضت آزادی با علم به حمله احتمالی عراق به ایران، اولاً این موضوع را به حضرت امام و شورای انقلاب منتقل نکرد و با عدم اطلاعرسانی در این خصوص، زمینه تصرف بخشهای زیادی از استانهای غربی کشور توسط ارتش بعث را فراهم کرد.
به گزارش دیده بان ایران، پس از مخالفت ها درباره نامگذاری خیابانی به نام «مهندس بازرگان» توسط برخی رسانه ها و همچنین فرمانداری تهران؛ خبرگزاری مهر طی نگارش گزارشی به مناسبت آغاز هشت سال جنگ تحمیلی عراق علیه ایران بدون در نظر گرفتن پاسخ های طرف مقابل گزارشش نوشت: حمله نظامی از سوی رژیم بعث به ایران در واقع از زمان دولت موقت مهدی بازرگان تمهید شده بود. مطلبی که بازرگان و ابراهیم یزدی، نفر اول و دوم نهضت آزادی بارها به آن اذعان کرده و اشاره کردند که از تحرکات عراق در مرز اطلاع داشته و میدانستند که حمله رژیم بعث به کشور حتمی است. با این حال نه تنها هیچ اقدام جدی از سوی مقامات دولت موقت در این باره صورت نگرفت، بلکه در سالهای بعد آنها همواره تلاش کردند که این انفعال خود را موجه نشان دهند.
خبرگزاری مهر در ادامه گزارش خود نوشته است: نهضت آزادی با علم به حمله احتمالی عراق به ایران، اولاً این موضوع را به حضرت امام و شورای انقلاب منتقل نکرد و با عدم اطلاعرسانی در این خصوص، زمینه تصرف بخشهای زیادی از استانهای غربی کشور توسط ارتش بعث را فراهم کرد و ثانیاً هیچ اقدام مؤثری برای پیشگیری از جنگ و مقابله با آن انجام نداد. حتی بر مبنای شواهد قطعی میتوان گفت که اعضای دولت موقت و سران نهضت آزادی در عدم انتقال این اطلاعات به امام و عدم تمهید مقابله با رژیم بعث تعمد داشتهاند.
فرش قرمز بازرگان پیش پای صدام
دولت موقت با تعلیق قرارداد خرید ۱۶۰ فروند هواپیمای اف ۱۶، یازده فروند فانتوم ۴_ ای، هفت فروند هواپیمای آواکس، ۲۵ فروند بالگرد کبرا، ۱۰۰۰ فروند موشک ضد رادار، ۵۱۶ موشک هوا به هوای اسپارو، ۱۸۶ فروند موشک هوا به هوای ساید ویندر، ۱۰۰۰۰ فروند موشک سبک قابل حمل از آمریکا، چهار فروند کشتی جنگی بزرگ اژدرافکن و شش فروند زیردریایی از آلمان فدرال، سی فروند بالگرد از ایتالیا، ۱۷۵ فروند موشک ضدرادار و ۱۲۰۰ دستگاه تانک و دو فروند کشتی دفاعی از انگلستان و… لطمه بزرگی به ارتش ایران زد.
جواد منصوری، اولین فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با تاکید بر اینکه دولت موقت نظام دفاعی کشور را به شدت تضعیف کرد، میگوید: «در ماههای اول پس از سقوط رژیم پهلوی تصمیمات بسیار خطرناکی سریعاً گرفته شد که از جمله آنها مساله تضعیف شدید ارتش بود که دستور دادند هر کسی برود به شهر محل تولد خود و همچنین مدت سربازی به یک سال کاسته شد، جابجایی نیروها را خیلی گسترده به هم زدند و قراردادهای نظامی را لغو کردند.»
نهضت آزادی در سالهای دهۀ ۶۰ با انتشار جزوهای تحت عنوان تحلیلی دربارۀ جنگ و صلح، به بهانه آنچه «مواجهه دیپلماتیک» میخواند، انفعال خود در برابر اقدامات عراق را اینچنین توجیه میکند: «زمانی که هواپیماها و هلیکوپترهای عراق، دهات مرزی ایران را در غرب بمباران کردند، عناصر و گروههایی مرموز دست به تحریکاتی شدید علیه دولت موقت زدند، و از دولت خواستار مقابله به مثل و شدت عمل و اعزام ارتش شدند. دولت موقت، چنین معرکهای را به مصلحت کشور و انقلاب نمیدانست (!) اعزام ارتش به منطقه و مقابله با عراق درحالیکه ارتش هنوز تجدید حیات نکرده و نیروهای انقلابی به درستی کنترل آن را به دست نگرفته بودند، خطری بسیار جدی برای انقلاب محسوب میشد.»
مهر ادامه داد: ادعاهای ضد جنگ، ظاهرالصلاح و عوام پسند در حالی از سوی نهضت آزادی مطرح میشد که تصمیمات دولت موقت در لغو قراردادهای نظامی و کاهش شدید بودجه دفاعی کشور با آنچه که «اقدامات دیپلماتیک» میخواندند هیچ هماهنگی نداشت. اگر چنانچه دولت بازرگان از تصمیم عراق برای حمله به ایران آگاه بود، باید در قبال تبلیغات و تجاوزات مرزی عراق، موضع قویتر و پیشگیرانهتری اتخاذ میکرد و از لغو پارهای از قراردادهای نظامی اجتناب میکرد. اما چنانکه مشخص است سیاستهای اتخاذ شده در دوران دولت موقت نتوانست به حل و فصل اختلافهای ایران و عراق منجر شود و در نتیجه فرصت مناسب برای برخورد جدی با سیاستهای خصمانه عراق برای دولت بعدی نیز از بین رفت.