ابوالقاسم رئوفیان: «جبهه پایداری» اگر مستقل به انتخابات 1400 وارد شود تیرخلاص را به خودش زده است
انتخابات 1400 نزدیک است و احزاب سیاسی را شروع کردهاند. البته اصلاح طلبان هنوز تردیدهایی درباره نحوه مشارکت در این انتخابات دارند اما اصولگرایان که وضعیت روشنتری دارد، مثل همیشه تمرکز خود را روی موضوع معرفی کاندیدا و وحدت درون جریانی گذاشتهاند. این طور که معلوم است اما در این دوره از انتخابات نیز در تحقق رویای وحدت چالشهایی دارند. چالشهایی تکراری از جمله ساز مخالف پایداری.
به گزارش دیده بان ایران؛ انتخابات 1400 نزدیک است و احزاب سیاسی را شروع کردهاند. البته اصلاح طلبان هنوز تردیدهایی درباره نحوه مشارکت در این انتخابات دارند اما اصولگرایان که وضعیت روشنتری دارد، مثل همیشه تمرکز خود را روی موضوع معرفی کاندیدا و وحدت درون جریانی گذاشتهاند. این طور که معلوم است اما در این دوره از انتخابات نیز در تحقق رویای وحدت چالشهایی دارند. چالشهایی تکراری از جمله ساز مخالف پایداری. همین چند روز قبل بود که فاطمه آلیا عضو جبهه پایداری در گفتوگوی با برنا گفت: احزاب باید معیارها، گفتمان و برنامههای خود را مطرح کنند و نزدیک انتخابات هم که میشود، براساس آن با هم ائتلاف کنند. در نهایت ممکن است جبهه پایداری با توجه به معیارهای خودش مستقلا لیست بدهد.
این سخنان آلیا که روشنگر رویه طیف متبوع او در انتخابات پیشرو است با واکنشهایی همراه شد. محور همه واکنشها نیز یک چیز بود. اولا عادت پایداری به مانع تراشی برای وحدت و دوما وزنی که این طیف ندارد و اثرگذاری که نخواهد داشت. در همین راستا، ابوالقاسم رئوفیان، دبیر کل حزب ایرانزمین در گفتوگویی به شیوهای که پایداری در پیش گرفته است، واکنش نشان داد و گفت: «با توجه به سیاستهایی که پایداری در دورههای قبلی انتخابات اعلام کرد و بر مبنای همان هم برنامهریزی و عمل کرد، به نظر میرسد که باز هم مانعی در جهت وحدت خواهد بود. چراکه عدم وحدت و عدم انسجام فکری متاثر از همین اصرار بر برخی شاخصها و معیارها است. توجه داشته باشید که وحدت ابزار و لوازمی دارد که یکی از آن موارد وحدت نظری است. مادام که این وحدت نظری و انسجام فکری صورت نگیرد، طبیعی است که در رفتار و اقدامات انتخاباتی هم دچار تشتت باشیم».
وی افزود: «اگرچه معیارها و شاخص هاهمهی بحث ما درانتخابات نیست اما مهمترین و زیربناییترین بخش ازیک انتخابات است که وحدت روی آن مقدمه وحدت درمراحل بعدی ازجمله رسیدن به اجماع روی نامزد انتخاباتی است. لذا وقتی گفته میشود ما معیارهای خودمان را داریم و برآن اساس نامزد انتخاب میکنیم و دنبال وحدت هم هستیم این یک تناقض آشکار و یک رفتار پارادوکسیکال است.«نایب رئیس اول جبهه پبشرفت رفاه وعدالت با تاکید براینکه « این رویکرد پایدار نشان میدهد آش همان آش است و کاسه همان کاسه» گفت: « به اعتقاد من اگر طیفهای دیگر اصولگرا بخواهند اصرار کرده و زمانی را صرف وحدت با این طیف کنند نهایتا همان نتیجهای به دست میآید که در انتخابات مجلس رخ داد. در واقع پایداری عرض خود میبرد و زحمت ما میدارد».
وی در پاسخ به این پرسش که جبهه پایداری در صورت ورود مستقل به انتخابات 1400 چقدر شانس پیروزی دارد؟ گفت: « پایداریها با این رویه تیرخلاص را به خود خواهند زد و اگر سایر طیفهای اصولگرا حواس جمع حرکت نکنند، تتمه آبروی خود را بر باد خواهند داد و نظام هم بیش ازاین آسیب خواهد دید که درانتخابات98 مجلس تا حدی شاهد چنین نتیجهای بودیم ودیدیم چند درصد از کسانی که حق رای داشتند پای صندوق آمدند. ما مشارکت 42 درصدی داشتیم که نسبت به انتخاباتهای قبلی حداقل 12 درصد ریزش داشت. در انتخابات آتی نیز با این رویهها، تکرار همان بازی را شاهد خواهیم بود. پایداری با این رویه خواهد دید که چه جایگاهی دارد».
منبع: آزادی