سیدحسین موسویتبریزی: مرحوم آیتالله صانعی بسیار دقت می کرد تا فتوایی اشتباه صادر نکند
سیدحسین موسویتبریزی گفت: مرحوم آقای صانعی یکی از فقیههای بزرگ و برجسته بودند و با اینکه از جایگاه علمی بالایی برخوردار بودند، تا اواخر عمر از خواندن و یاد گرفتن اجتناب نکردند و هم مطالعه میکردند و هم مینوشتند تا مشخص شود که به علم و آگاهی کافی اهمیت میداد تا فتوایی اشتباه صادر نکند.
به گزارش دیده بان ایران؛ سیدحسین موسویتبریزی، دبیر مجمع محققین و مدرسین حوزه علمیه قم، در گفتوگو با اعتمادآنلاین با اشاره به ویژگیهای شخصیتی آیتالله یوسف صانعی اظهار داشت: مرحوم آیتالله صانعی علاوه بر اینکه در رابطه با درس خواندن، تدریس و تحقیقات و همچنین مبارزههای قبل از پیروزی انقلاب، تلاشهایی مُجدانه داشت در رابطه با مرجعیت حضرت امام(ره) هم اهتمام جدی از خود نشان میدادند. ایشان در طول عمر توأم با تلاشهای موثرشان، فعالیتهای دینی و سیاسی زیادی داشتند و به همین دلیل به عنوان یکی از شخصیتهای موثر انقلاب شناخته میشوند.
رئیس اسبق خانه احزاب در ادامه سخنانش گفت: همچنین بنده در جریان اهانت روزنامه اطلاعات به امام که بعد از شهادت حاجآقا مصطفی صورت گرفته بود، به منزل آقایان و عملا رفتم تا برای پاسخگویی به گستاخی روزنامه مذکور از آنها امضا بگیرم. در یکی از این روزها به خانه مرحوم صانعی، که همسایه آیتالله نوری بودند، رفتم و با مطرح کردن مساله از ایشان خواستم در جلسه مذکور شرکت کنند که نه تنها آمدن به خانه آقای نوری را پذیرفت، بلکه شخصاً تعداد دیگری را هم دعوت کردند.
او تصریح کرد: در روز ۱۸ دی سال ۱۳۵۶ طلبهها درس را تعطیل کردند و روز ۱۹ دی علیه روزنامه اطلاعات اعتراضی وسیع با حضور علما و مردم قم برگزار شد که آن روز را میتوان به نوعی استارت انقلاب دانست. دقیقاً از همان روز مرحوم آیتالله صانعی فعالیتهای انقلابیگری را به طور جدی شروع کردند. ایشان هم قبل از پیروزی انقلاب و هم بعد از استقرار نظامی جمهوری اسلامی، یکی از چهرههای برجسته بودند که اثرگذاریشان بر هیچکس پوشیده نیست.
او توضیح داد: آیتالله صانعی که مستقیماً از شاگردان امام راحل بود، در هر فعالیت و تجمع یا صدور بیانیهای پیشقدم میشدند. مرحوم صانعی همچنین بعد از پیروز شدن انقلاب با عضویت در شورای نگهبان و قرار گرفتن در جایگاه دادستانی فعالیتی همراه با حقطلبی داشت و هیچکس به خود اجازه نمیداد تا از دادستان وقت کشور خواستهای فراقانونی داشته باشد.
سیدحسین موسویتبریزی در پایان گفت: مرحوم آقای صانعی یکی از فقیههای بزرگ و برجسته بودند و با اینکه جایگاه علمی بالایی داشتند، تا اواخر عمر از خواندن و یاد گرفتن اجتناب نکردند. ایشان هم مطالعه میکردند و هم مینوشتند تا مشخص شود که به علم و آگاهی کافی اهمیت میداد تا فتوایی اشتباه صادر نکند.
منبع: اعتمادآنلاین