کد خبر: 9036
A

مروری بر روزنامه های یکشنبه ۲۸ آذرماه

روزنامه های امروز، بیانات رهبر انقلاب در جمع سران قوا و مسئولان نظام در پاسخ به نخست وزیر انگلیس و توصیه به وحدت را در کانون توجه قرار داده اند. این در حالی است که موضوع انتقاد دولتی ها به عملکرد صدا و سیما و همچنین موضوع برجام و نامه نگاری ظریف به موگرینی، از دیگر موضوعات مهم امروز بوده است.

مروری بر روزنامه های یکشنبه ۲۸ آذرماه

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی دیده بان ایران؛ روزنامه های امروز ضمن بازتاب بیانات رهبر انقلاب در جمع سران قوا و مسئولان نظام در پاسخ به نخست وزیر انگلیس و توصیه به وحدت؛ به صورت ویژه به موضوع انتقاد دولتی ها به عملکرد صدا و سیما و همچنین موضوع برجام و نامه نگاری ظریف و موگرینی،  هم پرداختند.

 

 
 
 
 
 

انتقاد شدید اصولگراها به اقدام ظریف

روزنامه جوان امروز در گزارشی با تیتر «بخیه اروپایی روی زخم امریکایی» با اشاره به نامه ظریف به موگرینی نوشت: «ظریف بار دیگر برای نجات برجام از اروپا کمک خواست با آنکه در ماه‌های پایانی مذاکرات «فقط کری» بود که با او قدم می‌زد و مذاکره می‌کرد. اشتون بار‌ها به ظریف گفته بود که «بنشینید و مشکلات خود را با امریکا حل کنید» و ظریف هم که این نکته را خود به خوبی درک می‌کرد، همین کار را کرد و مذاکرات هسته‌ای را روی میز امریکا گذاشت. حالا با آنکه حتی مقامات اروپایی نیز می‌گویند «بدعهدی» امریکا مانع اصلی برجام است، ظریف برای گذر دادن برجام از سرنوشت کنونی، به موگرینی نامه نوشته است و این یعنی «تقریباً هیچ»! کمک خواستن از اروپا که در ماه‌های پایانی مذاکرات تقریباً حذف شده بود، به امید آنکه با «خود امریکا» بهتر می‌توان نتیجه گرفت و اصلاً «اصل مذاکره ما با امریکاست»، در واقع یعنی تقریباً هیچ نتیجه‌ای نمی‌توان از نامه به موگرینی گرفت. این نامه یک بخیه ظریف اروپایی است روی زخم امریکایی.»

انتقاد شدید دولتی ها از عملکرد صدا و سیما/ برنامه غرضی برای رفع حصر و ممنوع‌التصویری 
 

حسین شریعتمداری مدیرمسئول روزنامه کیهان نیز در یادداشتی در این روزنامه در این باره نوشت: «ظریف، با ارسال نامه‌ای به فدریکا موگرینی، خواستار تشکیل کمیسیون مشترک برای رسیدگی به بدعهدی اخیر آمریکا در تمدید تحریم‌های ۱۰۰ ساله ایران شده است. باید از تیم محترم مذاکره‌کننده کشورمان که در دلسوزی آنان تردیدی نیست پرسیده شود؛ از تشکیل جلسه کمیسیون مشترک برجام چه انتظاری دارید؟ آیا تصور می‌کنید که طرف مقابل به مستندات روشن شما مبنی بر نقض برجام توجهی خواهد کرد؟ آیا کسانی با این هویت جنایتکارانه می‌توانند از اینکه نقض عهد آمریکا در برجام را نادیده بگیرند، کمترین احساس رسوایی و ننگ داشته باشند؟! و آیا نباید در ادامه اجرای برجام منتظر بدعهدی‌های فراوان دیگر بود؟!به آسانی می‌توان حدس زد که از شکایت به کمیسیون مشترک برجام آبی گرم نمی‌شود و به احتمال بسیار زیاد و نزدیک به یقین، شکایت کشورمان را وارد نمی‌دانند و قضیه به همین سادگی علیه ایران اسلامی خاتمه می‌پذیرد! در دور قبلی مذاکرات نیز وقتی اروپایی‌ها زیر قول خود زدند، راه‌حل موثر آن بود که تمامی فعالیت‌های تعلیق شده را از سرگرفتیم و امروز هم تنها راه همان است، بازگشت به نقطه اول یعنی نقطه قبل از امتیازات نقدی که به حریف داده و در مقابل وعده‌های نسیه‌ای که گرفته‌ایم!»

انتقاد شدید دولتی ها از عملکرد صدا و سیما

امروز روزنامه های اصلاح طلب از روند و عملکرد صدا و سیما در قبال دولت به دشت انتقاد کرده اند.

 
 
 
 
 

روزنامه شرق در همین ارتباط در گزارشی با عنوان «وزیر‌کشی روی‌ آنتن» نوشت: «حمله به دولت در صداو‌سیما؛ این‌بار اما نه از یک زاویه؛ هجمه‌‌ای سه‌جانبه به سه وزیر دولت. ١٠ ساعت مستمر حمله به وزیر راه‌وشهرسازی در برنامه‌های خبری با سانسور گزارش تحقیق و تفحص مجلس مبنی بر مقصرنبودن این وزارتخانه، در منگنه قراردادن وزیر بهداشت و درمان در برنامه «ثریا» و البته پاسخ صریح قاضی‌زاده‌هاشمی به مجری برنامه و حمله غیرمستقیم مهران مدیری به محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران، در برنامه «دورهمی». انتخاب گزینه‌های فعال از میان وزرای دولت بی‌دلیل هم نیست. سه‌ وزیری که سه سال روی‌کاربودن دولت، به‌خوبی از پس فعالیت‌های محوله برآمده‌اند، هرچند انتقاداتی هم بر آنها وارد است. هماهنگی در این حملات تنها این گزاره را به ذهن متبادر می‌کند: «وزیرکشی روی آنتن.» این حملات پیش‌تر هم علیه دولت به کار گرفته شده بود. حمله به برجام در برنامه‌های خبری از مهم‌ترین این حملات بود. حمله به برجام نه آغاز و نه پایان این حملات بود. سیل انتقادات به قراردادهای نفتی از یک سو و حمله ادامه‌دار صدا‌وسیما به ماجرای حقوق‌های نجومی هم از سویی دیگر مورد توجه ویژه رسانه ملی قرار گرفت. البته این موارد فقط بخشی از حملات صداو‌سیما به دولت در سه سال اخیر بود.»

 
 

علی اکبر ترکان مشاور رئیس جمهور نیز در یادداشتی در روزنامه ایران با عنوان «پشت پرده آنتن صدا و سیما» نوشت: «نگاهی به برنامه‌های صدا و سیما در پوشش رویدادهای ملی و کارشناسی، به ویژه سانحه اخیر تصادف قطار در سمنان و بازتاب گزارش‌های منتشره در این باره، نشان از آن دارد که رویکردهای سیاسی و جناحی بر رفتار این سازمان غلبه دارد و بیم آن می‌رود که منافع ملی قربانی اهداف سیاسی شود. درحالی که همه متخصصان گواهی می‌دهند در سانحه تأسف بار قطار در سمنان، سیستم‌های مدیریتی و فنی راه‌آهن به درستی عمل کرده‌اند و علت، خطای انسانی بوده است، معلوم نیست که صدا و سیما براساس چه سازوکار فنی و کارشناسانه‌ای، می‌خواهد نتیجه دیگری را القا کند؟

مشاور رئیس جمهور در ادامه مقاله خود بر اساس نامه اعتراض وزیر راه و شهرسازی به رئیس صدا و سیما اشاره کرده که در سال‌های گذشته، دلال یک شرکت خارجی در مناقصات مربوط به تهیه این سیستم‌ها شرکت کرده بود، اما پس از شکست، تهمت‌هایی را به مدیران راه‌آهن در دولت قبلی وارد کرد. این فرد، پس از محکومیت در دادگاه، راهی زندان شد، اما اکنون پس از آزادی، بار دیگر ادعاها و سخنان دور از واقعیت خود را تکرار می‌کند و حال عملکرد رسانه ملی این گمانه را ایجاد می‌کند که مبادا صدا و سیما در چنبره برخی دلالان شرکت‌های خارجی اسیر شده باشد.»

انتقاد شدید دولتی ها از عملکرد صدا و سیما/ برنامه غرضی برای رفع حصر و ممنوع‌التصویری 
 

روزنامه قانون نیز که امروز پس از ماه ها توقیف به دکه ها بازگشته است، در گزارش اول خود با عنوان «دورهمی های تفـرقه ‌برانگیز» به حاشیه های برنامه‌های صداوسیما پرداخته و می نویسد: «صداوسیما روزهای آرامی را نمی‌گذراند و به نظر می‌رسد این روزها تقابل این سازمان با دولت مردان به حداکثر میزان ممکن رسیده است. اختلاف نظری که در مواردی مصداق عینی و بارز آن دامنه‌ وسیعی پیداکرده و واکنش‌های زیادی را در برداشته است-مانند نامه‌ دو وزیر دولت تدبیر و امید به رییس سازمان صداوسیما و شکایت از جهت‌گیری این سازمان در قبال اخبار وزارت‌خانه‌هایشان- و در مواردی هم برنامه‌سازان صداوسیما در جهتی حرکت کرده‌اند که شائبه‌ سفارشی بودن برنامه‌های این سازمان برای تخریب یا تضعیف دولت در میان افکار عمومی شکل گرفته است.»

 

بی قانونی امروز

 انتقاد شدید دولتی ها از عملکرد صدا و سیما/ برنامه غرضی برای رفع حصر و ممنوع‌التصویری
 

 

انتخابات ریاست جمهوری

به تدریج شاهد هستیم که موضوعات انتخاباتی به موضوعات اصلی روزنامه ها وارد می شود. در همین زمینه، روزنامه اعتماد در گفت و گویی با محمد نبی حبیبی با عنوان « کاندیدای مؤتلفه همچنان نامشخص » به نقل از وی نوشت: « مراحل نهایی انتخاب کاندیدا در مؤتلفه باقی‌مانده است.»

کاریکاتور از روزنامه شرق

 انتقاد شدید دولتی ها از عملکرد صدا و سیما/ برنامه غرضی برای رفع حصر و ممنوع‌التصویری
 

همچنین روزنامه اعتماد در خبری با عنوان «برنامه غرضی برای رفع حصر» نوشت: «وزیر پست و تلگراف د‌‌‌‌ولت‌های میرحسین موسوی و هاشمی‌رفسنجانی گفت: من روشم را برای رفع حصر نمی‏‌گویم و آن را نزد‌‌‌‌ خود‌‌‌‌ نگه می‎د‌‌‌‌ارم، چون‌ اگر روشم را تشریح کنم که د‌‌‌‌یگر روش نیست. سید‌‌‌‌ محمد‌‌‌‌ غرضی د‌‌‌‌ر پاسخ به اینکه «اگر رییس‌جمهور ایران شوید‌‌‌‌، می‌توانید‌‌‌‌ گام موثری برای رفع ممنوع‌التصویری سید‌‌‌‌محمد‌‌‌‌ خاتمی و همچنین رفع حصر انجام د‌‌‌‌هید‌‌‌‌ یا خیر؟»، گفت: اینکه حصر به چه د‌‌‌‌لایلی به وجود‌‌‌‌ آمد‌‌‌‌ و اد‌‌‌‌امه پید‌‌‌‌ا کرد‌‌‌‌ را می‎د‌‌‌‌انم و طرفین قضیه را هم می‎شناسم. من مانند‌‌‌‌ ٧ سال گذشته با فشار اجتماعی برای رفع حصر اقد‌‌‌‌امی را انجام نمی‌‏د‌‌‌‌هم چون تاکنون با فشار اجتماعی توفیقی حاصل نشد‌‌‌‌ه است. بنابراین بند‌‌‌‌ه روش خاص خود‌‌‌‌م را برای رفع ممنوع‎التصویری سید‌‌‌‌ محمد‌‌‌‌ خاتمی و رفع حصر آقایان میرحسین موسوی و مهد‌‌‌‌ی کروبی به کار می‌‏گیرم و مانند‌‌‌‌ روش گذشته رفتار نمی‌کنم. غرضی اد‌‌‌‌امه د‌‌‌‌اد‌‌‌‌: د‌‌‌‌ر مناظرات انتخاباتی به آقای روحانی خواهم گفت که مهم‌ترین ایراد‌‌‌‌ و مشکل شما این بود‌‌‌‌ که گفتید‌‌‌‌ متعاد‌‌‌‌لم و با تد‌‌‌‌بیر هستم د‌‌‌‌ر حالی‎که بعد‌‌‌‌ از انتخابات به رییس‌جمهور ستاد‌‌‌‌ خود‌‌‌‌ش تبد‌‌‌‌یل شد‌‌‌‌ و پشت به همه‌چیز کرد‌‌‌‌. یعنی همه آد‌‌‌‌م‎های پشتی خود‌‌‌‌ را از یاد‌‌‌‌ برد‌‌‌‌. وی د‌‌‌‌ر پایان تاکید‌‌‌‌ کرد‌‌‌‌: بارها گفته‌ام و باز هم خواهم گفت؛ اصلاح‌طلبان بلد‌‌‌‌ نیستند‌‌‌‌ د‌‌‌‌ولت را نگه د‌‌‌‌ارند‌‌‌‌ و اصولگرایان بلد‌‌‌‌ نیستند‌‌‌‌ مرد‌‌‌‌م را نگه د‌‌‌‌ارند‌‌‌‌. فقط و فقط این مرد‌‌‌‌م هستند‌‌‌‌ که کشور را حفظ کرد‌‌‌‌ه‌اند‌‌‌‌.»

 

کانال رسمی دیدبان ایران در تلگرام

اخبار مرتبط

ارسال نظر