حجت الاسلام قوامی: قالیباف و احمدینژاد تنها شهرداران تهران هستند که به دادگاه نرفتند/ اراده ای برای مقابله با فسادهای کلان نیست/ اگر قرار بود با قالیباف برخورد شود تا حالا شده بود/ دادگاه های ویژه اقتصادی را مهندسی می کنند
نماینده سابق مجلس گفت: اختصاص دادگاههای ویژه به پروندههای فساد اقصادی برای جلوگیری از برملا شدن فسادها کلان است. در واقع برای اینکه معلوم نشود چه کسانی از کله گندهها پشت این مسائل هستند، دادگاهها را به صورت ویژه برگزار میکنند تا کنترل شده و مهندسی شده باشد و به جایی نرسد.
به گزارش دیده بان ایران؛ تکلیف تخلفات شهرداری در دوره قالیباف از جمله ماجرای املاک نجومی و پرونده عیسی شریفی هنوز محل ابهام و ایراد بود که سید مصطفی میرسلیم بحث پرداخت رشوه 65 میلیاردی و ممانعت از تحقیق و تفحص از شهرداری تهران در دوران مدیر جهادی را مطرح کرد. این پرونده نیز هنوز باز و روی میز بود که خبر رسید حمیدرضا حیدریان؛ مدیرعامل سازمان املاک و مستغلات دوره قالیباف بازداشت شد! حیدریان از اسفند ۸۷ تا مهر ۹۴ مدیرعامل سازمان املاک و مستغلات بود و گفته میشود که یکی از مهرههای اصلی در واگذاری غیرقانونی املاک نجومی و از نزدیکان عیسی شریفی بوده است.
این خبر کافی بود تا یک بار دیگر همه سرها به سوی آقای رئیس مجلس برگشته و این سوال طرح شود که چطور او با وجود همه اینها بر آن کرسی حساس تکیه زده است؟! آیا مصونیت خاصی دارد که میتواند این طور سرش را بالا گرفته و علاوه بر ریاست مجلس به فکر انتخابات آتی باشد و کسی هم از او سوالی نپرسد؟! برخی از فعالان سیاسی معتقدند که بله، افرادی مثل قالیباف از مصونیتی برخوردار هستند و امید به رسیدگی به اتهامات و پروندههایشان امری است عبث.
ناصر قوامی، نماینده پیشین مجلس و فعال سیاسی اصلاح طلب یکی از همین افراد است. او می گوید: «من بعد از انقلاب در دادگاههای اصل 49 و دادگاههای اقتصادی مسئول بودم و براساس پروندههای مربوط به تخلفات شهرداری در آن دوران میتوان گفت که تمام شهرداران تهران (قبل از انقلاب) پرونده فساد داشتند، باداشت و یا برکنار شدند. من شهرداری که به دادگاه نرفته باشد، ندیدم. بعد از انقلاب نیز اکثر شهرداران تهران به همین خاطر به دادگاه کشیده شدند. از جمله آقای کرباچی که البته به نظر من از نظر مالی فرد پاکدستی بود».
وی با اشاره به اینکه « فقط محمود احمدینژاد و محمدباقر قالیباف هستند که به پرونده تخلفات آنان در دادگاه رسیدگی نشده است» گفت: « معلوم نیست علت این امر چیست اما اینها تخلفات مالی سنگینی دارند و احتمالا به خاطر برخی مصونیتها به آن رسیدگی نمیشود اما به هرحال روزی معلوم خواهد شد». قوامی در پاسخ به اینکه آیا حضور این افراد که درباره عملکرد آنان و تخلفاتشان ابهامات جدی وجود دارد، در سمتهای عالی همچون ریاست قوه مقننه به افکار عمومی این پیام را نمیدهد که اراده جدی برای مقابله با فساد وجود ندارد؟ گفت: « من شخصا فکر میکنم که هیچ ارادهای برای مبارزه با فسادهای کلان نیست».
وی تاکید کرد: « اختصاص دادگاههای ویژه به پروندههای فساد اقصادی برای جلوگیری از برملا شدن فسادها کلان است. در واقع برای اینکه معلوم نشود چه کسانی از کله گندهها پشت این مسائل هستند، دادگاهها را به صورت ویژه برگزار میکنند تا کنترل شده و مهندسی شده باشد و به جایی نرسد». این نماینده پیشین مجلس ادامه داد: «بر همین اساس امیدوار نیستم که پرونده قالیباف یا احمدینژاد هم به جایی برسد، مگر اینکه شرایط کشور عوض شود و افراد دیگری روی کار بیایند و بخواهند رسیدگی کنند. در این شرایط اما اگر بنا به رسیدگی و برخورد بود، تا حالا انجام شده بود».
منبع: آزادی