کد خبر: 8872
A
رییس جمهوری در افتتاحیه سی امین کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی:

هیچ موردی بدتر از انحصار و جمود نیست/ هم هلال شیعی سخن غلط و هم مثلث سنی سخن ناروایی است

رییس جمهوری گفت: هیچ موردی بدتر از انحصار و جمود نیست، آنهایی که در تفکر صحیح خود هم حتی اگر منجمد باشند جامعه را دچار اشکال می کنند تا چه رسد به آنهایی که افکار انحرافی منجمد را راه پیش روی خود قرار داده اند.

 هیچ موردی بدتر از انحصار و جمود نیست/ هم هلال شیعی سخن غلط و هم مثلث سنی سخن ناروایی است

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی دیده بان ایران، حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی صبح پنج شنبه در افتتاحیه سی امین کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی با تاکید بر این که 
خشونت ضد اسلام و آدم کشی ناروا و مردود است، افزود: امروز بار سنگینی بر دوش علما و روشنفکران است .
وی تاکید کرد: از گروه های تروریستی نمی توان به عنوان ابزار دستیابی به منافع خود استفاده کرد.
رییس جمهوری در بخش دیگری از سخنان خود تصریح کرد: نه تنها پیامبر اکرم (ص) به ما گفت که همه مسلمانان باید در کنار هم و متحد باشند، حتی به ما یاد داد که با پیروان ادیان توحیدی گذشته نیز رفتاری مسالمت آمیز و همزیستی مسالمت آمیز داشته باشیم.
وی ادامه داد: او نه تنها به ما گفت زیر یک خیمه واحد اجتماع کنیم بلکه حتی اهل کتاب را به کلمه سوا دعوت کرد.
رییس شورای عالی انقلاب فرهنگی خاطرنشان کرد: بی تردید پیامبر عظیم الشان اسلام در تاریخ تاثیرگذار ترین انسان در زندگی بشریت بوده است، پرچم اخلاق را او در جهان به اهتزاز درآورد و مردم جهان را به یکتا پرستی و توحید دعوت کرد.
روحانی ادامه داد: نه تنها بتهای چوبی بلکه بت عربیت، بت اشرافیت، بت تفوق های ناروای اجتماعی و بت استبدادها و زورگویی های جهانی را با تعالیم خود و با وحی و با قرآن سرنگون کرد و راه زندگی را به خوبی به ما نشان داد 
وی یادآور شد: سخن او همواره از توحید بود، توحید به معنای آن که فقط خدا را پرستش کنیم به این معنا که غیر خدا را پرستش نکنیم، به این معنا که جامعه ی موفق خواهد بود که در کنار هم وحدت را در زیر پرچم لا اله الا الله حفظ کند، وحدت و توحید به این معنا که همه کتب و همه انبیا و همه رسل برای یک هدف نازل شده اند.
رییس قوه مجریه تصریح کرد: پیامبر اکرم (ص) یاد داد، ایمان تنها ایمان به اسلام منهای ادیان گذشته نیست، ایمان به ما انزل الیک و ما انزل من قبلک است، او نه تنها به ما یاد داد که به همه ادیان، آیین توحیدی در تاریخ احترام بگذاریم، حتی ریشه اسلام را هم از سنت و ملت ابراهیم می دانست، آیین و ملت و دین و نهاد دینی که توسط انبیای گذشته برای بشریت آمده بود توسط اسلام تکمیل شد اسلام متضاد ادیان گذشته نیست مکمل ادیان گذشته است .
رییس شورای عالی انقلاب فرهنگی یادآور شد: پیامبر اکرم (ص) حتی اهل کتاب را دعوت و فراخواند و گفت در اعتقادات مشترکمان هم صدا شویم، خدا را عبادت کنیم و عبادت غیر خدا را کنار بگذاریم.
روحانی تصریح کرد: شرک نورزیم و عنوان خدایگان صدا نزنیم، ما فکر می کنیم که اسلام به ما مسلمان ها فرمان وحدت داده است بالاتر از این است اسلام به ما فرمان وحدت و همه ادیان توحیدی داده است به ما گفته است که به غیر از نوبت خاصه پیامبر اعظم(ص) به همه انبیا نیز باید معتقد باشیم و احترام بگذاریم که مگر بخشی از قرآن مجید کلام انبیای گذشته نیست مگر بیان موسی کلیم را و عیسی روح الله و نوح را و شعیب و یعقوب و یوسف را در این کتاب برای ما بیان نمی کند، مگر سوره هایی به نام انبیای گذشته همچون یونس، ابراهیم و یوسف نداریم، چه شده است ما را که به جای وحدت با همه ادیان اسمانی و توحیدی امروز حتی برای مذاهب و تفکرهای مختلف اسلامی هم می خواهیم فضایی باقی نگذاریم.

 

رییس قوه مجریه ادامه داد: هیچ چیز بدتر از انحصار و جمود نیست و آنهایی که در تفکر صحیح خود هم حتی اکر منجمد باشند جامه را دجار اشکال می کنند تا جه رسد به آنهایی که افکار انحرافی منجمد را پیش روی خود قرار داده اند 
روحانی خاطرنشان کرد: روزی بود که جهان اسلام گرفتار استعمار و استعمارگران و قدرت های متجاوز خارجی بود و در برابر این معضل بزرگ مردم مسلان با جهاد و اجتهاد وحدت ایثار و فداکاری استقلال خود را در برابر اتعامارگران به دست آوردند و شیعه و سنی در کنار هم بودند.
وی ادامه داد: مگر حوزه علمیه نجف نبود که برای استقلال لیبی و مبارزه مردم در برابر استعمار ایتالیا فتوا داد، مگر حوزه علمیه نجف نبود که در برابر تجاوز قدرت شمالی به ایران برای ملت این کشور فتوا داد و مگر نجف نبود که همزمان برای ملت عزاق در برابر استعمار انگلیس فتوا داد. این افتخار حوزه علمیه نجف است که در زمان واحد در سه موضوع پیش روی اسلام هر سه علیه استعمار خارجی فتوا صادر می کند.
روحانی تصریح کرد: به اجتهادی افتخار می کنیم که طبق منطق قرآن باشد مگر جهاد و جنگ جز به مفهوم دفاع از اسلام می شناسیم مگر آیات جهاد از این کلام قرآن آغاز نشدجهاد به معنای ایستادگی ردر برابر ظلم است ایستادگی جهاد به معنای ایستادگی در برابر تجاوز و دفاع از کیان عظمت دین و عزت مشلمانانست 
وی همچنین گفت:از چه زمانی جهاد به معنای کشتن مسلمانان در برابر مسلمان و جنگ مسلمان آن هم با اشاره قدرت های بزرگ بوده است که روسای آنها تربیت شده مستبدین تاریخ هستند.
وی اضافه کرد: امروز آثار آن را چه می بینیم آیا می توان خشونت را با خشونت شست، آیا می توان خون را باخون شست که به قول مولانا محال آمد محال. 
رییس جمهوری گفت: مگر می توان با خونریزی و کشتن بی گناهان به پیامبراکرم (ص) و اسلام و قرآن و سیره رسول الله نزدیک شد ، سنت و کلام پیامبر در کنار عشق به راه پیامبر و آل پیامبر(ص) است و اینها هیچگاه از هم جدا نخواهدشد. 
روحانی خاطرنشان کرد: در شراطی که مسلمانان توانستند در برابر استعمار خارجی پیروز شوند و در برابر استبداد داخلی برخی کشورهای اسلامی در برابر استبداد مقاومت کنند و کشور را از فساد، تیاهی، ظلم و دیکتاتوری نجات دهند فصل جدیدی پیش پای مسلمانان گذاشته شد که ظاهرش نه استعمار و نه استبداد است اما باطنش هم استعمار و هم استبداد و هم بدتر از هر دو اینها است.
وی تصریح کرد: این چه فاجعه بزرگی برای دنیای اسلام است که دشمنان اسلام توانسته اند گروه ها و جمعیت هایی از مسلمانان را جذب اندیشه های انحرافی خود کنند و آنها را در مسیرهایی قرار دهند که بنیان های فکری باطل را در ذهن آنها القا کند.
رییس جمهوری همچنین گفت: این چه فاجعه بزرگی است که به جای این که کینه استعمار گران و آنهایی که قرن ها منابع مسلمانان را غارت کردند و به جای این که رژیمی که به عنوان بزرگ ترین خطر منطقه حدود هفتاد سال است منطقه را به اختلاف جنگ و تجاوز کشانده کینه همدیگر را به دل گرفته ایم.
روحانی افزود:ما مسلمانان که در اصول در کنار هم هستیم و در بسیاری از فروع همانند هم می اندیشیم و عمل می کنیم و روزی قدرت و کاخ های استبداد جهان را به لرزه درآورده بودیم، چگونه شده است که امروز خواب راحت خودمان را از ما گرفته اند.
وی ادامه داد :چگونه شده است که برای دشمنان اسلام ساعات و روزهای خشنودی فراهم کرده اند؛ آیا در عراق سوریه، یمن، افغانستان، پاکستان و لیبی توسعه ای را برای مردم و اخلاقی را برای جامعه اسلامی به ارمغان آورده اند، 
رییس شورای عالی انقلاب فرهنگی تصریح کرد: آیا فقر و بیچاره گی را کاسته اند و بر علم و دانش جوانان افزوده اند؟ یا قدرت بزرگ علمی و فناوری را برای مسلمانان آفریده اند یا تنها بیچاره گی را در خیابان ها به راه انداختند. 
روحانی خاطرنشان کرد:حلب زیبا را ویران و موصل زیبا را ویرانه کردند و خواب راحت را از مسلمانان گرفتند، دختران مسلمان و مسیحی و دخترانی که در یک کشور اسلامی تحت لوای حکومت آن کشور قرار داشتند به نام اسیر به اسارت گرفتند و جوان ها را سر بریدند و در قفس ها سوزاند و از خانه هایشان آواره کردند، گناه این اقدامات بر گردن کیست.
وی همچنین گفت: گناهش البته که در قدم اول بر عهده استعمار گران بزرگ، قدرت های غربی و اشغالگران منطقه است و آنهایی که به گروهک ها اطلاعات دادند و سلاح در اختیارشان قرار دادند، نفت دزدی را از آنها خریدند، آثار فرهنگی موزه های ویرانشان ر را در بازارهای غرب فروختند البته که بزرگ ترین مسئول جنایت منطقه استبداد گران هستند.
وی اضافه کرد:برخی مناطق اسلامی که پول و سلاح دارند مسئول دوم هستند اما آیا ما ، علمای اسلام، حوزه های علمیه، مبلغین و نویسندگان در فضای حقیقی و مجازی مسئولیتی را بر دوش نداریم. 
رییس جمهوی تصریح کرد:بی تعارف باهم سخن بگوییم مگر برخی افکار منحرف دنیای امروز در برخی حوزه های علمیه پرورش پیدا نکرد .خشونت ضد اسلام است چه شیعه و چه سنی و از هر قومیتی باشد آدم کشی ناروا و مردود است.
روحانی با بیان این که امروز بار سنگینی بر دوش علما ، روشنفکران و متفکرین است، تصریح کرد: از گروه های تروریستی نمی توان به عنوان ابزار منافع خود استفاده کرد، اگر قدرت های جهانی فکر کرده با این گروه ها می توانند منافع خود را در منطقه تثبیت کنند در خطای بزرگی هستند و اگر برخی کشورهای اسلامی دیکتاتور وابسته به قدرت های بزرگ فکر کرده اند با گروهک های تروریستی می توانند ابزاری برای منافع وسلطه خود در منطقه استفاده کنند، اشتباه کرده اند. 
وی خاطرنشان کرد: به یادآورند که فلوجه آزاد شد و دیروز حلب آزادشد و همه عراق و سوریه از دست تروریست ها آزاد خواهد شد .به حول و قوه الهی و با وحدت مسلمان و تمسک به سیره پیامبر اکرم به روزی برمی گردیم که ان شاء الله همه مسلمانان منطقه دشمن بزرگ منطقه را رژیم صهیونیستی بدانند، برمی گردیم به روزی که شاهد برادری و وحدت میان همه کشورهای اسلامی باشیم.
رییس دولت تدبیر و امید افزود: بر می گردیم به روزی که مردم یمن عزت و آزادگی خود را همراه با توسعه کشور شاهد باشند و برمی گردیم به روزی که آنهایی که با سلاح و پول به تروریست های منطقه کمک کردند، در برابر امت اسلام شرمنده باشند و قرآن و امت واحده را در سایه اطاعت از خدا بدانند.
روحانی ادامه داد: قرآن امت واحده را در سایه پیروی و اطاعت از خدا می داند.آن روزی می توانیم امت واحده باشیم که خدا را اطاعت کنیم نه آمریکا، انگلیس و سایر قدرت های بزرگ و روزی امت واحده خواهیم بود که خدا رب ما باشد و نه سلاح تروریست ها و عبادت و اطاعت حق به مفهوم توحید است و تفوا و پاکدامنی مسلمانان و ایستادگی و مقاومت می تواند امت واحده را برای ما بسازد .
رییس دولت تدبیر و امید اضافه کرد: علمای دین بزرگان اندیشمندان و صاحبنظران امروز چراغ امید پیش روی جوانان ما روشن شده است و اگر قدرت های بزرگ و صهیونیست می خواهند این امید را نا امید کنند و گروهک های منطقه را برای کشتن مسلمانان آورده اند تا جوانان از اسلام و جهاد فاصله بگیرند.
روحانی افزود: اگر فکر کرده اند با بساط خون در منطقه امید را از جوانان می گیرند، بدانند نا امیدی و یاس به زودی دامن خودشان را فراخواهد گرفت.
وی خاطرنشان کرد:علما اندیشمندان و بزرگان اسلام نسل جوانان و نوجوانان ما را باهمه قدرت به اسلام واقعی و اخلاق پیامبری دعوت خواهند کرد و ما در سایه اسلام و عشق به سنت و اهل بیت و خاندان رسالتمان مسیر ابراهیم را و پیامبر اسلام (ص) را در تاریخ ادامه خواهیم داد چرا که پیامبر اسلام (ص) ادامه دهنده راه انبیا و ابراهیم و مکمل راه آنها بود.
رییس جمهوری گفت:ظرفیت های بزرگی در دنیای اسلام وجود دارد و نباید بگذاریم دشمنان اسلام این ظرفیت ها را بگیرند و نابود کنند و نباید بگذاریم به بهانه ای فاصله و شکاف در بین مسلمانان و مذاهب زیاد و زیادتر کنند.
روحانی افزود: قرن ها در کنار هم زیستیم ،شیعه وسنی و مذاهب مختلف اعم از ایرانی عراقی، سوری، لبنانی، لیبی، مصری، یمنی و بحرینی همه در کنار هم بودیم و زندگی می کردیم و همدیکر را با احترام می خواندیم و به بزرگان مذاهب مان توهین نمی کردیم به همه صحابه احترام می گذاشتیم.
روحانی در پایان گفت: جوانان را بیدار و هشیار کنیم و بذر وحدت را در جامعه بیفشاینم و دست در دست یکدیگر دهیم، همانطور که قرآن فرمود واعتصموا به حبل الله جمیعا و ولا تفرقوا.
سی امین کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی صبح امروز با حضور حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی رییس جمهوری و با شعار وحدت و ضرورت مقابله با گروه های تکفیری با حضور 220 شخصیت بزرگ و برجسته جهان اسلام از 60 کشور در سالن اجلاس سران کشورهای اسلامی گشایش یافت.

منبع: ایرنا

کانال رسمی دیدبان ایران در تلگرام

اخبار مرتبط

ارسال نظر