کد خبر: 88641
A
در حاشیه جلسه هیات دولت مطرح شد:

اسحاق جهانگیری: شرایط آنقدر سخت نیست که بخواهیم به سمت «کوپن» برویم/ مشکلات اقتصادی کشور جدی است

معاون اول رئیس‌جمهور گفت: روز گذشته در جلسه هماهنگی اقتصادی با حضور سران قوا مقرر شد یک ستادی برای رفع موانع تولید ایجاد شود که سعی می‌کنیم از هفته آینده جلسه رفع موانع تولید را فعال کنیم.

اسحاق جهانگیری: شرایط آنقدر سخت نیست که بخواهیم به سمت «کوپن» برویم/  مشکلات اقتصادی کشور جدی است

به گزارش دیده بان ایران؛  اسحاق جهانگیری  در پایان جلسه هیات دولت در جمع خبرنگاران درخصوص حوادث روز گذشته بیروت تصریح کرد: اتفاقات روز گذشته لبنان در نشست امروز هیات وزیران مورد بحث قرار گرفت و دستگاه‌های مربوطه نیز گزارش‌های مختلفی ارایه دادند.

جهانگیری گفت: حادثه روز گذشته، حادثه بسیار تلخی برای دولت و مردم عزیز لبنان بود که تعداد زیادی از مردم بیروت جان خود را از دست دادند و بسیاری نیز مصدوم شدند و در عین حال نیز خسارت‌های سنگینی بر مردم لبنان وارد شد.

معاون اول رئیس جمهور خاطرنشان کرد: به دولت و مردم لبنان تسلیت عرض می‌کنیم، دولت و مردم ایران در کنار دولت و ملت لبنان هستند.

وی گفت: دستگاه‌های مختلف جمهوری اسلامی ایران در حد امکان کمک‌های مورد نیاز دولت لبنان را تهیه و ارسال می‌کند، هلال احمر نیز اعلام آمادگی کرده است.

معاون اول رئیس جمهور ضمن تبریک فرارسیدن روز خبرنگار و اشاره به تلاش‌های خبرنگارِ شهید صارمی اظهار داشت: اطلاع رسانی دقیق به مردم و برقراری ارتباط بین مسئولان و مردم و زبان مردم بودن از مسئولیت‌های خبرنگاری است؛ از سویی لازم است اقدامات دولت و مجموعه نظام به اطلاع مردم رسانده شود.

جهانگیری همچنین اظهار داشت: از طرف مجموعه دولت جمهوری اسلامی ایران از همه خبرنگاران، روزنامه نگاران و کسانی که در حوزه اطلاع رسانی تلاش می‌کنند صمیمانه تشکر می‌کنم.

معاون اول رئیس جمهور در ادامه با اشاره به شرایط کشور گفت: به لحاظ اقتصادی به دلیل مسائل تحریم شرایط ویژه‌ای داریم؛ امروز مشکلات اقتصادی کشور جدی است و موضوع معیشت مردم برای ما جدی است؛ به عنوان دولت اولویت اول ما رسیدگی به مسائل معیشتی مردم است.

وی همچنین افزود: تلاش برای توسعه کشور نیز در دستور کار دولت قرار دارد، در زمینه معیشت نیز در سال جاری دولت تصمیمات خوبی گرفت و همچنان ارقامی که دولت به عنوان کمک معیشت، یارانه و یا افزایش حقوق کارکنان دولت و بازنشستگان پرداخت می‌کند در باره همه اقشار تغییر جدی داشته است تا بتوانیم فشار را کاهش بدهیم.

جهانگیری گفت: به لحاظ اقتصادی تلاش بر این است که در شرایط تحریم گره‌ها از زندگی مردم باز شود و همچنین تلاش دستگاه‌ها این است که مردم به کالا‌های مورد نیاز شان دسترسی داشته باشند؛ البته ممکن است گاهی قیمت‌ها بالا باشد، اما بالاخره تلاش دولت این است که وفور کالا به عنوان سیاست اصلی دولت مورد توجه باشد.

معاون اول رئیس جمهور با اشاره به این که حمایت از تولید از بحث‌های جدی و مورد توجه دولت است، اظهار داشت: ما شورا‌های متعددی داریم که کارش رفع موانع تولید است؛ اقتصاد مقاومتی نیز به عنوان مهمترین سیاست در دستور کار دولت بوده که مهمترین هدف آن رسیدگی به امر تولید و اشتغال کشور است.

جهانگیری در ادامه با اشاره به دستورات مقام معظم رهبری برای حمایت از تولید گفت: در جلسه روز گذشته سران سه قوه مقرر شد، یک کارگروه برای جهش تولید و کمک به حل مسائل پیش روی تولید تشکیل شود که این کارگروه احتمالا تا هفته آینده تشکیل می‌شود البته اگر نتوانیم کار را در کارگروه‌های موجود حل کنیم.

معاون اول رئیس جمهور با تاکید بر این که در همه بخش‌های اقتصادی دولت اعم از کشاورزی، صنعت و معدن، نفت و گاز، نیرو و راه دستاورد‌های قابل توجهی وجود دارد اظهار داشت: طرح‌هایی که هر هفته رئیس جمهور پنجشنبه‌ها در سراسر کشور افتتاح می‌کند، جزء طرح‌های بزرگ و افتخارآفرین در کشور است.

وی با اشاره به مسائلی که کشور با آن روبروست از جمله تحریم و کرونا گفت: تلاش دولت این است که گره‌ها را از مشکلات مردم و توسعه کشور باز کند.

جهانگیری در پاسخ به سوالی درخصوص طرح بازگشت کالابرگ به اقتصاد کشور که توسط مجلس مطرح شده است، گفت: دوستان باید توجه داشته باشند که کالابرگ یعنی، دولتی که خودش تامین‌کننده و توزیع‌کننده باشد و کالا را به اقصی نقاط کشور برساند و توزیع کالا را برعهده بگیرد.

وی ادامه داد: این مساله در زمان جنگ ایجاد شد که در آن دوران یک ستاد بسیج اقتصادی بود و یک تشکیلات وسیعی در این خصوص وجود داشت که کالا را تامین می‌کرد و خودش سیستم توزیع داشت و به سراسر کشور می‌رساند، خب آن سازوکار در این سال‌ها به طور کامل به‌هم خورده و برچیده شده است و در حوزه توزیع کالا در کشور تقریبا یک نظام آزادی شکل گرفته است.

جهانگیری در ادامه اظهار داشت: وقتی کسی می‌گوید که کالابرگ باید ایجاد شود، اول باید سازوکار دولتی آن را ایجاد کند، ایجاد آن سازوکار یعنی هزینه سنگین، گروه انسانی بسیار زیاد و توزیع مناسب صورت گیرد، اما ما فکر می‌کنیم اکنون شرایط ما هنوز به شکلی است که می‌توانیم نیاز مردم را برطرف کرده و کالاهای مورد نیاز مردم را به وفور به دست آن‌ها برسانیم و شرایط آنقدر سخت نیست که بخواهیم به سمت کالابرگ برویم.

وی ادامه داد: خوشبختانه هنوز با محدودیت کالا مواجه نشدیم و ان‌شاءالله نخواهیم شد و همین الان که در حال سپری کردن سخت‌ترین تحریم ها هستیم، در سال بیش از ۱۰۰ میلیارد دلار حجم تجارت خارجی کشور است و کشوری که در سال بیش از ۱۰۰ میلیارد دلار حجم تجارت خارجی دارد جزو کشورهای بالا از نظر حجم اقتصادی در دنیا است و من احساس نمی‌کنم که در این مقطع فعلی نیاز باشد که چنین کاری انجام دهیم.

منبع: ایلنا

کانال رسمی دیدبان ایران در تلگرام

اخبار مرتبط

ارسال نظر