واعظ آشتیانی: تنوع نامزدهای اصولگرایان در انتخابات ریاست جمهوری زیاد است/ داوطلبان شرح وظایف رییسجمهور را بخوانند که بعدا به جر زنی نیفتند
عضو شورای مرکزی حزب موتلفه، گفت: برخلاف آنچه که برخی اصلاحطلبان بیان میکنند که در انتخابات حضور نخواهند داشت، من اعتقاد دارم که اصلاحطلبان حضور جدی خواهند داشت. البته من معتقدم حضور این جریان سیاسی در انتخابات و عرصه سیاسی، خوب است. ما نمیخواهیم انتخابات تک قطبی باشد.
به گزارش دیده بان ایران؛ امیررضا واعظی آشتیانی سیاستمدار اصولگرا و عضو شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی درخصوص نحوه حضور جریان اصولگرا در انتخابات ریاست جمهوری سال آینده، گفت: پیشبینی من این است که تنوع کاندیدا در جریان اصولگرایی زیاد خواهد بود، منتها مهم این است که کدام یک از آنها بتواند اقبال عمومی را به خود جلب کند.
وی ادامه داد: همچنین در این زمینه نکتهای وجود دارد و آن این است که جامعه در گام دوم انقلاب به سمت نیروهای جدید، انقلابی، کارآمد، شجاع و عملگرا میرود، یعنی ما نیاز داریم که نیروهایی با این شاخصههایی که عرض کردم، داشته باشیم. افرادی که به ارزشها و منافع نظام و انقلاب پایبند باشند و در مواقع ضروری در عرصههای سیاست داخلی، سیاست خارجی و اقتصادی شجاعانه موضعگیری و حتی عمل کنند.
عضو شورای مرکزی حزب موتلفه در ادامه در خصوص حضور یا عدم حضور اصلاحطلبان در انتخابات آتی، اظهار داشت: برخلاف آنچه که برخی اصلاحطلبان بیان میکنند که در انتخابات حضور نخواهند داشت، من اعتقاد دارم که اصلاحطلبان حضور جدی خواهند داشت. البته معتقدم حضور این جریان سیاسی در انتخابات و عرصه سیاسی، خوب است. ما نمیخواهیم انتخابات تک قطبی باشد.
وی ادامه داد: انتخابات باید فضایی را فراهم کند که نیروهایی که قابلیت رایآوری دارند از هر دو جناح ورود کنند و تصمیم با مردم است، اما نکته مهم و قابل توجه در انتخابات این است که شعارها باید به گونهای مطرح شود که در عمل هم شدنی و تحققپذیر باشد، نه اینکه به نحوی شعار و وعده داده شود و بعد از انتخابات عملکرد برعکس شعارها باشد.
واعظ آشتیانی در ادامه بیان داشت: برای مثال دولت یازدهم انرژی زیادی را در راه انتقاد و حتی تخریب دولت دهم صرف کرد اما همه انتقاداتی که به دولت دهم داشت را خودش در دولت دوازدهم تکرار کرد، لذا شعارها باید به نحوی باشد که اجرایی باشد، به همین دلیل است که در هر انتخاباتی تاکید رهبری هم این است که شعارهایی بدهید که از عهده آن بربیایید و عملیاتی باشد.
وی افزود: توصیه من به کاندیداها این است که شرح وظایف رییسجمهور را در قانون اساسی بخوانند که بعدا به جر زنی نیفتند و وسط کار نگویند که اختیارات ما کم است. حتی پیشنهاد میکنم که وزارت کشور این سوال را که «آیا شرح وظایف رییسجمهور را مطالعه کردهاید؟» را در فرم ثبت نام کاندیداها درج کند. در مجموع امیدواریم این انتخابات با شور و هیجان و حضور پر رونق مردم برگزار شود، اگرچه که دولت را در یکساله پایانی به ویژه در عرصه اقتصادی خیلی کم کار میبینیم و این یک پاشنه آشیل است و نیاز است که مجلس دولت را در مسیری قرار دهد که مشکلات روز به روز کمتر شود و مردم را به سوی ناامیدی سوق ندهد، اما به زعم من روندی که دولت اکنون از خود نشان داده، شک برانگیز است.
عضو اسبق شورای شهر تهران در خصوص احتمال کاندیداتوری قالیباف در انتخابات آتی ریاست جمهوری، گفت: اعتقاد من این است که باید اجازه دهیم شرایط روشنتر شود، اکنون امکان قضاوت نیست. برای مثال عدهای هستند که وقتی قصد کاندیداتوری دارند، میگویند به ما تکلیف شده است اما مرجع این تکلیف هم چندان مشخص نیست، لذا زود است که قضاوت کنیم. اما مهم این است که قاطبه مردم به چه فردی اقبال نشان دهند.
وی ادامه داد: البته نکته مهم و قابل توجه این است که تجربه همواره نشان داده است که در کشور ما افرادی انتخاب میشوند که کسی فکرش را نمیکند و احتمال نمیدهد، درخصوص آقایان خاتمی، احمدینژاد و روحانی چنین اتفاقی افتاد، به این دلیل که مردم غیرقابل پیشبینی هستند. لذا تا زمانی که ما احزابی فراگیر، هدفمند و دارای برنامه نداشته باشیم که بتوانند بخش قابل توجهی از جامعه را به خود جذب کنند، این غیرقابل پیشبینی بودن رییسجمهور آینده همواره وجود خواهد داشت.
واعظ آشتیانی در ادامه درخصوص برخی اظهارنظرهای مطرح شده از سوی نمایندگان که بازتاب منفی زیادی در جامعه داشت، ابراز کرد: نظر یک نماینده نظر ۲۷۰ نفر و کل مجلس نیست، هرکسی میتواند نظر خود را در فضای مجازی یا در صحن بیان کند اما این نظر کل مجلس نیست.
وی ادامه داد: مثلی وجود دارد که میگوید «مارادونا را ول کن و غضنفر را بچسب» متاسفانه برخی افراد تبعات حرفهای خود را نمیدانند و اطلاع ندارند که یک مطلبی که مطرح میکنند، چه تبعاتی میتواند داشته باشد. البته فردی که آن مطلب را بیان کرده اگر نماینده مجلس، وزیر یا معاون وزیر نباشد مطالب این چنینی را روزانه چندین بار بنویسد هم کسی به آن توجه نمیکند اما وقتی در یک جایگاهی قرار دارد که آن جایگاه اهمیت دارد، باید توجه داشته باشد که کلمه به کلمه گفتههای او تحلیل میشود.
این فعال سیاسی اصولگرا در ادامه اظهار داشت: البته در کنار این موارد باید به تبلیغات جریان رقیب هم اشاره کنیم، یعنی این هم باید مورد توجه باشد که جریان رسانهای رقیب هم روی نظرت افراد مانور میدهند علیرغم اینکه میدانند این موضوع نظر کل مجلس نیست، لذا مجلس باید مراقب فرافکنی رقبای سیاسی هم باشد.
وی گفت: اعتقاد دارم که دولت با یک ظرافتی در مقابل مجلس ایستاده است و در حال رفتاری است که در بعد اقتصادی مجلس یازدهم را شریک مجلس دهم قرار دهد و در پایان هم دولت به مردم بگوید این مجلس هم مجلسی نبود که بتواند کارکردی داشته باشد.
منبع: ایلنا