کد خبر: 86961
A

حسین انصاری راد: مصاحبه صداوسیما با روح الله زم «بازجویی» بود

احتمالا هدف صداوسیما از پخش چنین مصاحبه‌هایی جنبه تأدیبی و تنبیهی است اما در این هدف موفق نشده، بلکه با نوع طراحی صورت گرفته باعث تداوم بی‌اعتمادی‌ها شده است.

حسین انصاری راد: مصاحبه صداوسیما با روح الله زم «بازجویی» بود

به گزارش دیده بان ایران؛ حسین انصاری‌راد درباره مصاحبه صداوسیما با روح الله زم نوشت: رادیو و تلویزیون ایران زیر عنوان اسلام، قرآن و متکی به تبلیغ دیانت فعالیت می‌کند و متاسفم که بگویم با این حال این دستگاه عریض و طویل صداوسیما در جلب اعتماد عمومی بسیار ناموفق عمل کرده است.

عدم موفقیت در جلب اعتماد عمومی چه برای یک دستگاه اجرایی، چه برای یک نهاد حاکمیتی و چه حتی برای یک سیاستمدار بدترین اتفاق ممکن است. صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران در حال حاضر مصداق بارزی از این اتفاق است. متاسفانه شرایط به گونه‌ای شده است که هرچه صداوسیما منتشر می‌کند مردم با دیده تردید به آن می‌نگرند

نمونه غیرسیاسی آن هم همین آمار و ارقام و شرایط مربوط به شیوع کووید-19 است که عمدتا در افکار و افواه عموم «تردید» نسبت به آن محرز است. در واقع به‌جای اینکه «رسانه ملی» در راستای اعتمادسازی گام بردارد، اعتماد عمومی را سلب کرده که این اتفاق محصول عملکرد اشتباه سالیان سال است.

اخیرا گفت‌وگویی تلویزیونی با روح‌الله زم، گرداننده یکی از کانال‌های ضدانقلاب و محکوم به اعدام از صداوسیما منتشر شده‌ که واکنش‌های بسیاری به همراه داشته است. قابل‌ذکر است که شخصا از چند و چون و ماهیت این پرونده بی‌اطلاع هستم و از آنجا که هیچ اشرافی به فرآیند رسیدگی به این پرونده در دستگاه قضایی جمهوری اسلامی ندارم درمورد جرایم مرتکب شده و اتهامات این فرد اظهارنظری نمی‌کنم منتها ترتیب دادن مصاحبه با این متهم امنیتی در تلویزیون که بیشتر یادآور بازجویی است و حواشی که به دنبال داشت، نشان می‌دهد که صداوسیما در هدف مد نظر خود توفیقی کسب نکرده است.

احتمالا هدف صداوسیما از پخش چنین مصاحبه‌هایی جنبه تأدیبی و تنبیهی است اما در این هدف موفق نشده، بلکه با نوع طراحی صورت گرفته باعث تداوم بی‌اعتمادی‌ها شده است. 

شاید بهترین روش برای رسیدن به هدف تنبیهی و تأدیبی به جای ترتیب دادن یک مصاحبه پرحاشیه این باشد که اعتماد را به دستگاه قضا و دادگاه‌ها باز گردانیم تا به خروجی این دادگاه‌ها یعنی احکام صادر شده نیز اعتماد کنند. در واقع اگر دادگاه‌های متهمان جنجالی به‌صورت کاملا علنی و حتی با حضور هیات منصفه و طی فرآیندی شفاف برگزار شود، همچنین فرآیند بازجویی‌ها بدون اعمال فشارهای روانی و فیزیکی صورت گیرد یا متهمان در انتخاب وکیل آزاد باشند، اساسا نیازی به چنین برنامه‌سازی‌ها و تبلیغاتی نیست که اتفاقا تاثیری معکوس دارند.

در حال حاضر مخدوش بودن جریان اطلاع‌رسانی در کشور منجر به بی‌اعتمادی در همه زمینه‌ها شده است. فرار مغزها، فرار سرمایه‌گذاران، فرار کارشناس‌ها، فرار روزنامه‌نگاران، فرار هنرمندان و... ریشه در همین بی‌اعتمادی عمومی دارد که گریبان‌گیر بسیاری از دستگاه‌ها و سازمان‌ها شده‌ و شهروندان را از کشور فراری می‌دهد. در مجموع باید درمورد رویکرد صداوسیما به مسائل و پرونده‌هایی پرحاشیه و جنجالی تاکید کنم که باید طرحی دیگر دراندازند و راه و مسیری که پیش از این‌بارها طی کرده اما نتیجه‌ای از آن حاصل نشده را تغییر دهند./ اعتماد

کانال رسمی دیدبان ایران در تلگرام

اخبار مرتبط

ارسال نظر