کد خبر: 86858
A
دیده بان ایران عملکرد مجلس یازدهم را بررسی می کند؛

دقیقاً «هیچ» عملکرد ۵۰ روزه مجلس یازدهم / ۱۳ دورهمی نمایندگان در خانه ملت برای تصویب «هیچ»

عباسعلی کدخدایی امروز در نشست خبری اش اعلام کرد که هنوز از مجلس یازدهم مصوبه‌ای دریافت نکرده ایم.

دقیقاً «هیچ» عملکرد ۵۰ روزه مجلس یازدهم / ۱۳ دورهمی نمایندگان در خانه ملت برای تصویب «هیچ»

به گزارش دیده بان ایران؛ هفت خرداد ماه گذشته منتخبان مجلس یازدهم که به رغم بسیاری از کارشناسان سیاسی عصاره نظر اعضای شورای نگهبان است در ساختمان هرمی کشل میدان بهارستان کار خودشان را آغاز کردند. روزی که متروی ایستگاه بهارستان تعطیل بود اما یکی از نماینده های مردم تهران در توییترش اعلام کرد که با مترو به مجلس رفته است. (که البته بعداً مشخص شد تعطیل بوده است.) نرخ دلار در همین روز به 17 هزار تومان افزایش یافت. در صورتیکه که تا قبل از آن یعنی 3 اسفندماه 98، 14500 تومان بود. 

​بسیاری از نمایندگان کنونی مجلس یازدهم پیش از انتخابات، در انتقادها و هجمه‌ها به دولت و مجلس از یکدیگر سبقت می‌گرفتند بون این طرح یا راه کاری را برای برون رفت کشور از این وضعیت اعلام کنند. اما برخی از پیشکسوتان هم اعتقاد داشتند که اصل کار باید در صحن بهارستان انجام گیرد اما با نگاهی به عملکرد تقریباً پنجاه روز گذشته مجلس حاکی از این است که مهمترین کارهای نمایندگان طی روزهای گذشته فریاد کشیدن بر سر ظریف و رد اعتبارنامه غلامرضا تاجگردون بود. البته طرح سوال از روحانی، استیضاح و این اواخر هم طرح عدم کفایت رییس جمهور هم از عملکردهای جنجالی نمایندگان بود که به نظر می رسد بیشتر به درد هیاهوی رسانه ای می خورد تا به مرحله اجرا در آمدن.

50 روز مجلس یازدهم چگونه گذشته؟

هفتم خردادماه مراسم سوگند نمایندگان برگزار شد و پس از پایان مراسم بسیاری از منتخبان به شدت علاقه مند بودند تا مجلس هر چه سریعتر آغاز بکار کند تا انتظارات مردم را برآورده سازد. بنابراین فردای روز سوگند رییس و اعضای هیات رییسه مجلس انتخاب شدند.

جلسه سوم روز یکشنبه یازدهم خرداد برگزار شد که مهمترین موضوع آن بررسی اعتبارنامه نمایندگان مجلس بود. در این جلسه اعتبارنامه همه نمایندگان تایید اما تردید وکلای مردم در رد یا تایید اعتبارنامه «غلامرضا تاجگردون» نماینده گچساران، همچنان پرونده تایید صلاحیت را در بهارستان باز گذشته و با توجه به جزییات این پرونده باز، نگاه‌های بسیاری به نوع تصمیم نمایندگان در این موضوع خاص دوخته شده است. طرح جمعیت و تعالی خانواده؛ نخستین طرح نمایندگان بود و آنها در جلسه سوم درباره خط مشی مجلس یازدهم در بیانیه‌ای تاکید کردند که اقتصاد و فرهنگ از اولویت‌های کشور است.

یک روز پیش از جلسه سوم حجت‌الاسلام «حسین جلالی»، منتخب مردم رفسنجان گفته بود: در حال تقسیم صفحات قرآن بین نمایندگان براساس حروف الفبا هستم و به ترتیب صفحات ابتدایی هر نماینده را برای وی ارسال می‌کنم تا برنامه ختم قرآن آغاز شود.» اظهار نظری که واکنش های بسیاری را در بین مردم به دنبال داشت.

جلسه چهارم مجلس روز سه شنبه ۱۳ خرداد با حضور «محمدباقر نوبخت» رییس سازمان برنامه و بودجه «عبدالناصر همتی» رییس کل بانک مرکزی و «عادل آذر» رییس مرکز آمار برگزار شد تا شاخص‌های کلان اقتصادی مورد بررسی نمایندگان قرار گیرد. در این روز ۲۴۰ نفر از نمایندگان در بیانیه ای تروریسم نژادی پلیس ‌آمریکا را محکوم کردند.

جلسه پنجم مجلس روز یکشنبه ۱۸ خرداد برگزار شد و «فرهاد دژپسند» وزیر امور اقتصادی و دارایی به سوالات وکلای مردم پاسخ داد. همچنن براساس اعلام یکی از نمایندگان فراکسیون ویژه محرومان و مناطق در حال توسعه تشکیل و پیشنهاد شد که دوره یازدهم مجلس دوره سردار سلیمانی نامیده شود.

جلسه ششم مجلس روز سه شنبه ۲۰ خردادماه با نشست غیرعلنی نمایندگان و «بیژن زنگنه» و حجت‌الاسلام «سیدمحمود علوی» وزیران نفت و اطلاعات آغاز شد تا مسائل اقتصادی، امنیتی و انرژی بررسی شود.  در این نشست تکلیف بسیاری از کمیسیون‌های مجلس هم روشن شد.

در جلسه هفتم طرح تشکیل وزارت امور روستایی به صحن ارائه شد، رییس فراکسیون محیط زیست از پیگیری ثبت روز محیط‌بان در تقویم کشور خبر داد. «محمد اسلامی» وزیر راه ‌و شهرسازی و «رضا اردکانیان» وزیر نیرو هم درباره مسائل و موضوعات وزارتخانه‌های خود به نمایندگان گزارش دادند.

در فاصله بین برگزاری جلسات هفتم و هشتم مجلس، گمانه زنی‌هایی درباره طرح مجلس برای تغییر نام فرودگاه مهرآباد به فرودگاه شهید سلیمانی و نیز طرح ازدواج اجباری در رسانه‌ها منتشر و سپس تکذیب شد. همچنین نماینده ای هم از عدم حضور حجت الاسلام «ابراهیم رئیسی» رییس قوه قضاییه در انتخابات ریاست جمهوری سال آینده خبر داد. بر  اساس اعلام نماینده سیرجان تحقیق و تفحص از نحوه تخصیص ارز به کالاهای اساسی در مجلس کلید خورد.

جلسه هشتم مجلس شورای اسلامی ۲۵ خردادماه با حضور «سید عباس صالحی» وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و «محسن حاجی میرزایی» وزیر آموزش و پرورش آغاز شد.  بودجه ۹۹ به مجلس برگردد تا کالبد شکافی شود، خالی بودن برخی کمیسیون‌ها و داوطلبی بیش از چند کمیسیون شایسته نیست، آموزش و پرورش جلوی اجرای برنامه‌های غرب گرایانه و تربیت نسل براساس آموزه‌های غربی و سند ۲۰۳۰ را بگیرد. هم از نقاط برجسته نطق‌های نمایندگان بود.

در جلسه نهم مجلس به تاریخ ۲۷ خرداد، اعضای کمیسیون‌های اصل نود، صنایع و معادن، برنامه بودجه و محاسبات مشخص شدند، مجلس در نشست غیرعلنی خود میزبان سردار «محمدباقری» رییس ستاد کل نیروهای مسلح بود. نمایندگان تحول در مجلس را جدی بگیرند.

در آخرین روز خرداد ماه اعضای ۹ کمیسیون‌ تخصصی مجلس یازدهم مشخص شدند و در جلسه دهم قوه مجریه «کاظم خاوازی وزیر جهاد کشاورزی» و «محمد جواد آذری جهرمی» وزیر ارتباطات و فناوری در نشست  علنی مجلس به پرسش‌های نمایندگان پاسخ دادند.  همزمان با وقوع خورشیدگرفتگی در آسمان ایران هم نمایندگان در صحن مجلس نماز آیات اقامه کردند.

انتقاد از اختصاص نیمی از ترافیک اینترنت به اینستاگرام، جولان اینستاگرام، خارجی بودن بخشی از سهامداران اسنپ و دیجی کالا، طرح «هر ایرانی یک تلویزیون اینترنتی»، تنزل جایگاه ایران از رتبه پنجم صنعت فضایی جهان محورهای مهم‌ترین نطق های نمایندگان بودند.

یازدهمین نشست نمایندگان مجلس یازدهم روز سه شنبه سوم تیرماه برگزار شد و امیر سرتیپ «امیر حاتمی» وزیر دفاع در نشستی غیرعلنی به تشریح شرایط دفاعی کشور پرداخت و «عبدالرضا رحمانی فضلی» وزیر کشور هم در جلسه علنی اظهارات وکلای ملت را شنید.

در این روز هیات رییسه از اعلام وصول ۱۴ طرح اقتصادی خبر داد. نمایندگان به رهبر انقلاب درباره نوسازی بافت اطراف حرم رضوی نامه نوشتند و درباره محدودیت‌های ایجاد شده شبکه‌های برون مرزی صدا و سیما بیانیه صادر کردند، یکی از نمایندگان ولنگاری فرهنگی در وسایط نقلیه و سواحل برخی شهرهای انتقاد و دیگر نماینده مجلس هم تاکید کرد که امروز به معنای واقعی کلمه وحدت حول محور ولایت می‌تواند نسخه شفابخش و اثرگذاری برای عبور از این پیچ تاریخی باشد.

دوازدهمین جلسه مجلس یکشنبه ۱۵ تیر با حضور «محمدجواد ظریف» وزیر امورخارجه، نخستین جلسه پرتنش بهارستان از آغاز کار بود. انتقادهای تندی علیه وزیر امورخارجه صورت گرفت بی‌آنکه سوالات و نکات مخشصی مطرح شود.

نمایندگان مجلس طرح دو فوریتی برای اصلاح قانون جذب نیروهای نهضتی تدوین کردند، مرکز پژوهش‌های مجلس پیشنهاد تدوین طرح جامعی برای مبارزه با آفت ملخ‌های صحرایی داد، قانون حمایت از اطفال و نوجوانان، قانون اصلاح موادی از قانون محاسبات عمومی کشور و قانون موافقتنامه تشویق و حمایت متقابل از سرمایه گذاری بین دولت جمهوری اسلامی و دولت جمهوری عراق جهت اجرا ابلاغ شد، کلیات طرح ساماندهی سهام عدالت در کمیسیون اقتصادی تصویب شد، عضو هیات‌رییسه مجلس از کلید خوردن طرح سوت‌زنی از سوی نمایندگان در مجلس خبر داد.

سیزدهمین جلسه مجلس شورای اسلامی مجلس هم با یک دورهمی غیرعلنی آغاز شد و دست آخر هم با اخراج غلامرضا تاجگردون از مجلس به پایان رسید.

براساس داده‌های فوق از 13 جلسه برگزار شده مجلس در چهل روز گذشته ۸ جلسه با حضور وزرای دولت بوده است و مرور بایدها، بشودها و ضرورت‌های مجلس، انتقاد از دولت و وزرا و پرداختن به حاشیه‌ها در سخنان اکثریبت نمایندگان وجه غالب را داشته است.

اما آنچه که بیش از پیش نظر بسیاری از مردم را به خودش جلب کرده فریادهای بی وقفه نماینده ها برای معرفی دولت به عنوان مقصر اصلی وضعیت موجود است. به طوریکه امروز، نماینده لارستان در مجلس یازدهم به ایرنا می گوید: "بعضی از نماینده‌ها تلاش می‌کنند تا برای بیشتر دیده شدن داد بزنند."

علاوه بر این موضوع حواشی که طی این مدت از سوی برخی نماینده های مجلس در فضای رسانه ای کشور مطرح می شود از قیبل تشکیل فراکسیون سیر و عدس تا تا نامه‌نگاری روسای تازه‌کار کمیسیون‌ها به رئیس قوه مجریه نشان دهنده این مطلب است که گویا برای این منتخبان اقلیت مردم، وظیفه نمایندگی اینگونه تعریف شده است که باید هر چند دقیقه یکبار به وضعیت موجود اعتراض کنند. آنهم فقط به عملکرد دولت. . .

اما آنچه که به عنوان دست آورد یک ماه و نیم گذشته مجلس تمام اصولگرای یازدهم می توان از آن یاد کرد یک «هیچ» بزرگ است که با توجه به نظارت استصوابی که شورای نگهبان قبل از آغاز روند ثبت نام در انتخابات مجلس پیش گرفته بود دور از انتظار نبود.  آنهم مجلسی که برای هر ساعت آن نزدیک 3 میلیارد هزینه می شود و نماینده های آن برای شروع 231 میلیون تومان دستمزد می گیرند/دیده بان ایران 

 

 

کانال رسمی دیدبان ایران در تلگرام

اخبار مرتبط

ارسال نظر