انتقادات تند منتجب نیا از شورایعالی اصلاحطلبان: ردصلاحیتها بخاطر این شورا صورت گرفت/ مجلس دهم میوه تلخ این شورا بود/ شورایعالی بی خاصیت است
دبیرکل حزب جمهوریت از رفتار برخی از اصلاح طلبان حاضر در شورای سیاستگذاری انتقاد کرد.
به گزارش دیده بان ایران؛ حجت الاسلام رسول منتجب نیا دبیرکل حزب جمهوریت در بخشهایی از یک گفتگوی تفصیلی درباره وضعیت کنونی جریان اصلاحات و شورای شورای سیاستگذاری اصلاح طلبان، گفت:مسئله شورای عالی سیاستگذاری اصلاحطلبان، مسبوق به سابقه بوده و تاریخچهای دارد که به سال ۹۲ منتهی میشود. در سال ۹۲ برای انتخابات ریاست جمهوری، بین اصلاحطلبان، ائتلافی صورت گرفت و همگی از روحانی حمایت کردند و عارف هم که یکی از کاندیداهای ریاست جمهوری بود به نفع روحانی کنارهگیری کرد. اصلاحطلبان بعد از ۹۲ برای انتخابات مجلس سال ۹۴ از سال ۹۳، دست به کار شدند تا مقدمات برگزاری انتخابات را فراهم کنند. به عبارت دیگر گروههای سیاسی شناسنامهدار به روال گذشته خودشان پس از انقلاب، شروع به برنامهریزی برای معرفی کاندیدا کردند. کمیته راهبردی شورای مشورتی خاتمی نیز در این سالها خودنمایی کرد و این کمیته، پیشنهادهای راهبردی را به خاتمی ارائه داد و وارد بحث انتخابات شد.
وی ادامه داد: در همین راستا شورای سیاستگذاری اصلاح طلبان تشکیل شد. در واقع شورایی مرکب از تعداد قابل توجهی افراد و شخصیتهای حقیقی به اضافه تعدادی از دبیران احزاب تشکیل شده بود که جمعی از دبیران احزاب نیز شرکت نمیکردند. شخص بنده، اوایل شرکت میکردم اما بعد شرکت نکردم. همچنین علاوه بر بنده، بسیاری از دوستان نیز شرکت نکردند و همه امور به دست این مجموعه افتاد و همچنان برنامه خودشان را ارائه میدادند و درصدد بودند، این شورا را به صورت دائمی، نهادینه کنند تا جایگزین احزاب شود یا اینکه به اصطلاح یک مقام مافوق احزاب و شخصیتهای سیاسی کشور باشد.
شورایعالی سیاستگذاری قبل از عید برچیده شد
منتجب نیا در پاسخ به این سوال که نقش شورای عالی سیاستگذاری در انتخابات مجلس ۹۸ را چگونه ارزیابی میکنید؟، ابراز داشت: این شورا، تا آستانه انتخابات مجلس در دوم اسفند ۹۸ به کار خود ادامه داد که رسما این شورا اعلام کرد که ما لیست نمیدهیم و احزاب به اختیار خود میتوانند لیست ارائه دهند. در واقع از قبل از عید این شورا عملا برچیده شد. وقتی که در انتخابات کاندیدا ندادند در حالی که ائتلاف وجود داشت بدین معناست که این شورا، ناکارآمد شده و بنا دارد قضیه را جمع کند ولی این شورا به صورت اسمی تاکنون ادامه داشته و دارد البته تا زمانی که موسوی لاری حضور داشت.
دبیرکل حزب جمهوریت در خصوص استعفای آقای موسوی لاری نیزگفت: به هر حال موسوی لاری در ایجاد این شورا بسیار موثر بود چون خودش مسئول کمیته راهبردی بود و در تداوم فعالیت این شورا هم، شخص او، فوقالعاده موثر بود؛ عارف هم به عنوان رئیس شورا بود. البته وقتی این شورا تشکیل شد بسیاری به دنبال کارهای دیگری بودند اما بنده و بسیاری دوستان تلاش کردیم عارف رئیس شورا شود که تعادلی ایجاد شود. بدین معنا که حساسیتها کمتر شود که موفق شدیم. اما به هر روی، تشکیل این شورا، اقدامی غیراصولی و غیرمنطقی بود که هیچ وجهه قانونی و عرفی نداشت.
شورای سیاستگذاری بی خاصیت شده است
وی با تشریح دلایل مخالفت خود با شورای سیاستگذاری اصلاح طلبان، بیان داشت: این شورا، یک نهاد غیرقانونی را بر سرِ نهادهای قانونی و احزاب شناسنامهدار قرار داده بود که به تدریج در این مدت بسیاری از نظر خود منصرف شده و متوجه شدند کار اشتباهی انجام شده و نباید ادامه پیدا کند. در واقع این همان حرفی بود که بنده در سال ۹۳ مطرح کردم که هجمه شدیدی نیز علیه بنده وارد شد. حتی کار به جایی رسید که چند نفر را در حزب اعتماد ملی علیه بنده که در این حزب به عنوان قائم مقام حضور داشتم، تحریک کردند مبنی بر اینکه «چرا شما نسبت به تشکیل شورای سیاستگذاری مخالفت میکنید؟!» در نهایت بسیاری از آنها متوجه شدند کار اشتباهی صورت گرفته و نظرشان تغییر کرد. اخیرا هم که موسوی لاری استعفا کرد و شنیدهام عارف هم استعفا کرده است، حال نمیدانم قطعی است یا خیر.
منتجب نیا با بی خاصیت خواندن شورای سیاستگذاری اصلاح طلبان، گفت: بسیاری از احزاب از جمله برخی اعضای کارگزاران مخالف هستند و در مخالفت با این شورا صحبت میکنند. همچنین بسیاری از نیروها و احزاب اصلاحطلب نیز کنار کشیدند و در واقع صرفا اسمی از شورا، بیشتر باقی نمانده و بر این باورم این تشکیلات و نهاد غیرقانونی نمیتواند در آینده نقشی داشته باشد. از این رو باید به فکر راهکار قانونی بود. راهکار قانونی هم این است که کار را بر عهده احزاب قرار دهیم بدینگونه که احزاب بنشینند و برنامهریزی کنند.
اصلاح طلبان موفقیت صد در صدی نداشتهاند
وی تصریح کرد: اینکه برخی میگویند موفق عمل کردیم سخنِ صددرصد نادرستی است. آقایان بگویند ما در سال ۹۴ چه توفیقی به دست آوردیم؟ از جمله درباره لیست امید، یعنی مجموعهای از نمایندگان که وارد مجلس شدند چه توفیقی به دست آوردهایم؟ نمایندگانی که اکثریتشان اصلاحطلب نبودند. چون همه کاندیداهای رده اول رد صلاحیت شدند. بر این باورم که رد صلاحیت بسیاری از اصلاحطلبان به دلیل ایجاد حساسیتی است که این شورا ایجاد کرد. به هر حال شاهد بودیم که مجلس دهم هم جزو مجالس ناتمام بود که همه مینالیدند و نگران بودند. به هر حال لیست امید هم نتوانست جایی برای خودش بازی کند و یک اقدام اساسی انجام دهد. یکی دیگر از وظایف این شورا در سال ۹۶، انتخابات شورای اسلامی است. شورای اسلامی در سراسر کشور چه کردند؟ و آیا توانست واقعا تحولی ایجاد کند؟ از جمله شورای اسلامی تهران، شهرهای بزرگ و کلانشهرها و شهرهای دیگر. در نتیجه این شورای عالی نتوانست موثر باشد و موفقیتی به دست آورد. پس دو میوه تلخی که این شورا داشته یکی مجلس دهم و دیگری شورای اسلامی بود که هر دو ناکارآمد بوده و موثر نبودند.
این فعال سیاسی اصلاح طلب اظهار داشت: اینکه چرا برخی اصرار دارند بر اینکه این شورا باقی بماند و از آن تعریف و تمجید میکنند به دلیل منافع شخصی و گروهی خودشان است. چراکه به تعبیری، نانشان در این شوراست. برخی هستند که نمیخواهند در احزاب باشند نمیخواهند هزینه بپردازند. آنها میخواهند از بِرندِ اصلاحطلبی استفاده کنند، هیچ هزینهای هم نپردازند.
منبع: برنا