مقامهای چینی و ژاپنی در ارتباط با برجام به ظریف چه گفتند ؟
مدیرکل شرق آسیا وزارت امور خارجه اظهار کرد: مقامات دو کشور چین و ژاپن در دیدارهایی که با هیات ایرانی به سرپرستی آقای ظریف داشتند بر حمایت از اجرای برجام واهمیت پایبندی همه طرفها به تعهداتشان در اجرای این توافق بینالمللی تا کید کردند .
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی دیده بان ایران، محمود فرازنده که در سفر دورهای اخیر محمدجواد ظریف به کشورهای چین و ژاپن این دیپلمات عالیرتبه کشورمان را همراهی میکرد به گفتوگوها و رایزنیهای سیاسی و اقتصادی انجام شده در این سفر اشاره و در گفت وگو با ایسنا تصریح کرد : در دیداری که آقای ظریف در روز پنجشنبه با آقای« شینزو آبه»، نخست وزیر ژاپن داشت طیف گستردهای از مسائل دوجانبه سیاسی و اقتصادی به بحث گذاشته شد به خصوص با توجه به تحولات اخیری که در حال حاضر در عرصه جهانی با آن مواجه هستیم که در این راستا میتوان به تحولات اخیر آمریکا نیز اشاره کرد.
این دیپلمات کشورمان همچنین با اشاره به رایزنیهای دو هیأت ایرانی و ژاپنی در مورد تحولات منطقه اظهار کرد: در بخش دیگری از این ملاقات به مسائل اقتصادی و اهمیت رفع موانعی که در زمینه گسترش روابط دو کشور در این زمینه وجود دارد از جمله مشکلات بانکی اشاره و بر فراهم کردن زمینهها برای همکاریهای مشترک دو کشور در بعد اقتصادی و تجاری تأکید شد.
فرازنده با اشاره به تأثیرگذاری ژاپن در عرصه بینالمللی و منطقهای و تواناییها و پتانسیلهایی که در این کشور وجود دارد، اظهار کرد: ما تلاش داریم که هرچه بیشتر از این استعدادها و توانمندیها جهت گسترش روابط دو کشور استفاده کنیم و موانع و مشکلات موجود در این ارتباط را رفع کنیم.
این مقام مسئول در وزارت امور خارجه با اشاره به قولهای همکاری بیشتری که نخست وزیر ژاپن در ارتباط با بحث فاینانس مطرح شده بین ایران و ژاپن داده است، ادامه داد: در این جلسه همچنین در مورد بحث وام ینی و استفاده آن در پروژههای نیروگاهی و آغاز هرچه زودتر فرآیند آن بحث و تبادل نظر شد.
وی با بیان اینکه همچنین ایران تمایل دارد که ژاپن در پروژه چابهار نیز فعالیت داشته باشد و یک همکاری چندجانبهای در این ارتباط ایجاد شود و آنها نیز در این زمینه ابراز علاقه کردهاند، افزود: مقامات ژاپنی در این سفر از موضوع برجام و اجرای آن حمایت کردند و بر تسریع حرکت آن و رفع موانع بر سر اجرای آن تأکید کردند.
این مقام مسئول در وزارت امور خارجه در بخش دیگری از گفتوگوی خود با خبرنگار ایسنا به رایزنیهای ظریف با مقامات چینی از جمله وزیر امور خارجه و معاون نخستوزیر این کشور در پکن اشاره کرد و گفت: دو کشور سطح روابطشان را به ویژه در عرصه اقتصادی به سطح روابط مشارکت راهبردی ارتقا داده و همه تلاشهایشان در این چارچوب است.
وی همچنین با اشاره به برخی از گفتوگوهایی که در این سفر در ارتباط با مسائل بانکی بین مقامات دو طرف انجام شده، اشاره کرد و گفت: در این زمینه گامهای مثبتی برداشته شده و امیدواریم در آینده شاهد نتایج این گفتوگوها باشیم. چرا که آنها نیز میدانند که گشایش در این امور زمینه را برای توسعه اقتصادی بیشتر بین دو کشور فراهم میکند.
فرازنده همچنین به مواضع چینیها در ارتباط با برجام اشاره کرد و گفت: آنها نیز بر اجرای برجام تأکید داشتند و اینکه این سند بینالمللی نباید تحت تأثیر مسائل داخلی برخی از کشورها قرار بگیرد.
به گزارش ایسنا، محمد جواد ظریف که بامداد دوشنبه وارد پکن پایتخت چین شده بود در این کشور با «وانگ یی» همتای چینی خود دیدار و با وی در یک نشست خبری مشترک شرکت کرد و به سئوالات خبرنگاران پاسخ داد.
دیدار با «جانگ گائولی» معاون نخست وزیر، ملاقات با رئیس دانشگاه پکن، سخنرانی در این مرکز دانشگاهی و حضور در همایش اقتصادی فرصتهای سرمایهگذاری در ایران ، از بخش های دیگر سفر وزیر امور خارجه کشورمان به چین بود.
وی سهشنبه شب با ترک پکن وارد شهر توکیو پایتخت ژاپن شد و در مدت سفر دو روزه خود در این کشور علاوه بر شرکت و سخنرانی در اولین همایش تجاری بزرگ ایران و ژاپن در هتل «کم پینسکی» در این گردهمایی اقتصادی سخنرانی کرد.
ظریف در حاشیه این نشست ملاقاتی نیز با «ایشیگه» رئیس سازمان تجارت خارجی ژاپن موسوم به «جترو» داشت و دیدار با «کنتارو سونوورا» معاون پارلمانی وزارت امورخارجه ژاپن در محل اقامتگاه سفارت جمهوری اسلامی و همچنین «فومیو کیشیدا» وزیر امور خارجه ژاپن دیگر برنامههای روز اول سفر ظریف به ژاپن بود.
وی همچنین در اولین برنامه دومین و آخرین روز کاری خود در توکیو در یک صبحانه کاری با اعضای گروه پارلمانی دوستی حزب حاکم لیبرال دموکرات (ال.دی.پی) که به دعوت «ماساهیکو کومورا» انجام شد، حضور یافت.
رئیس دستگاه دیپلماسی کشورمان همچنین با شینزو آبه نخست وزیر ژاپن ملاقاتی داشت که دو طرف آخرین وضعیت منطقه ای و بین المللی را بررسی و در خصوص مسائل مورد علاقه مشترک فی مابین گفت و کردند.
ملاقات با «سکو» وزیر تجارت، صنعت و صنایع ژاپن موسوم به «متی» ، دیدار با ایرانیان مقیم ژاپن و سخنرانی در جمع اندیشمندان و کارشناسان موسسه امور بین الملل ژاپن GIIA از برنامه های دیگر وی بود.
ظریف را در این سفر که با محوریت مسائل اقتصادی انجام شده بود تعدادی از تجار ایرانی و همچنین نمایندگانی از شرکت های دانش بنیان همراهی میکردند .
منبع: ایسنا