شناور کنارک چه ویژگی هایی داشت؟
شناور «کُنارک» با شماره بدنه ۱۴۰۳، یکی از چند شناور کلاس «هندیجان» در نیروی دریایی است که وظیفه اصلی لجستیک و پشتیبانی را برعهده دارند. شناورهای این کلاس، ساخت کارخانه کشتی سازی damen هلند هستند که با شناسه MIG-S-۴۷۰۰-SC شناخته میشوند. شناورهای کلاس هندیجان، (ازجمله شناور سانحه دیده کنارک) دارای ۴۷ متر طول و ۸.۵ متر عرض بوده و آبخور آنها نیز ۲.۹ متر است.
به گزارش سایت دیده بان ایران؛ شناور «کُنارک» با شماره بدنه ۱۴۰۳، یکی از چند شناور کلاس «هندیجان» در نیروی دریایی است که وظیفه اصلی لجستیک و پشتیبانی را برعهده دارند.
شناورهای این کلاس، ساخت کارخانه کشتی سازی damen هلند هستند که با شناسه MIG-S-۴۷۰۰-SC شناخته میشوند.
شناورهای کلاس هندیجان، (ازجمله شناور سانحه دیده کنارک) دارای ۴۷ متر طول و ۸.۵ متر عرض بوده و آبخور آنها نیز ۲.۹ متر است.
این شناورها با قابلیت حمل و جابجایی ۴۶۰ تن بار، میتوانند نقش یک شناور تدارکاتی سبک و یا نیروبر به تعداد بیشتر از ۱۰۰ نفر و در عین حال با سرعت بالا را ایفا کنند.
مین ریزی و حمل آب با ظرفیت ۴۰ تن و پذیرش بار تا سقف ۴۰ تن فقط بر روی عرشه نیز از دیگر تواناییهای این ناو است.
اگرچه این شناورها همانطور که گفته شد، وظیفه اصلی پشتیبانی را برعهده دارند، ولی برخی از آنها (ازجمله کنارک) در سالهای اخیر به تسلیحات مختلف نظیر موشکهای کروز نور نیز مجهز شدند و درکنار وظیفه اصلی خود، میتوانند در نقش یک شناور گشتی نیز ظاهر شوند.
از دیگر تسلیحات نصب شده بر روی این شناورها میتوان به یک قبضه توپ ۲۰ میلیمتری اورلیکن نیز اشاره کرد.
البته بر روی برخی از این شناورهای کلاس هندیجان، بجای موشک کروز، لانچرهای پهپاد نصب شده که به آنها در ماموریتهای شناسایی کمک شایانی میکنند.
لازم به ذکر است که شناور کنارک در تاریخ ۱۶ مهر ۹۷ با حضور فرمانده نیروی دریایی ارتش به ناوگان منطقه سوم نبوت نداجا در کنارک ملحق شده بود.
این شناور در سال ۱۹۸۸ ساخته شده است.