کد خبر: 83478
A

آیا علی لاریجانی از ریاست قالیباف حمایت می کند؟

تاجرنیا با اشاره به در پیش بودن انتخابات ریاست جمهوری و محتمل بودن کاندیداتوری علی لاریجانی، گفت: « باید این تعاملات را به عنوان ائتلاف‌هایی برای رسیدن به جایگاه‌های تاثیرگذار در ساخت قدرت معنی کرد».

آیا علی لاریجانی از ریاست قالیباف حمایت می کند؟

به گزارش دیده بان ایران؛ رقابت‌ها برای کسب کرسی ریاست مجلس هر روز جدی‌تر می‌شود و این طور که معلوم است قالیباف علی‌رغم همه تلاش‌های پایداری و احمدی‌نژادی‌ها، پیشتاز است. او به دست‌های پشت پرده و به قول خودش پدرخوانده‌ها دلخوش کرده و این طور که خبر می‌رسد ائتلاف لاریجانی – حدادعادل نیز از وی حمایت می‌کند. دلیل این حمایت اما محل بحث و سوال است. باید دید که چرا علی لاریجانی ریاست قالیباف را به دیگران ترجیح می‌دهد و چه دستاوردی خواهد داشت؟ برخی معتقدند که او مایل است قالیباف رئیس شود نه زاکانی؛ علتش نیز آن است که مثل زاکانی به دنبال افشاگری و روی کردن پرونده‌های فساد نیست. گروه دیگری هم می‌گویند که قالیباف ادامه دهنده رسم لاریجانی و نقطه مقابل امثال نادران است لذا طبیعی است که لاریجانی او را ترجیح دهند. گروه سومی از کارشناسان سیاسی اما با در نظر داشتن احتمال جدی کاندیداتوری لاریجانی در انتخابات 1400 این تعامل را ائتلافی برای قرار گرفتن در پست‌های اثرگذار می‌دانند. علی تاجرنیا، فعال سیاسی اصلاح طلب و نماینده پیشین مجلس یکی از همین افراد است.
او در این باره گفت: « به نظر من شکل مناسبات در مجلس آتی بین فراکسیون‌های مختلف اصولگرایی خیلی مبنای برنامه‌ای ندارد و مبتنی بر رویکردهای کلان نیست. بلکه عمدتا بر اساس منافع مقطعی است. به همین دلیل هم می‌بینید که در مقاطعی از احمدی‌نژاد حمایت کرده و بعد رویگردانی می‌کنند. در مورد اخیر یعنی حمایت لاریجانی از ریاست قالیباف – که من مطلع نیستم و بر اساس شنیده‌هایی که در این خصوص وجود دارد، می‌گویم – معتقدم که زاویه جریانان مقابل قالیباف با لاریجانی بیشتر است. به این خاطر که انان در مجالس گذشته برخوردهایی با لاریجانی داشته‌اند و تقابل بیشتری دارند.»
وی افزود: « دلیل دوم حمایت از قالیباف این است که لاریجانی احساس می‌کند او احتمالا بیشتر حرمت نگاه‌ می‌دارد.»
این فعال سیاسی اصلاح طلب همچنین گفت: « مساله بعدی نیز این است که آقای قالیباف باید بداند بعد از دو دوره ثبت نام در انتخابات ریاست جمهوری علی القاعده امکان مجددی برای این کار ندارد و به همین خاطر سعی می‌کند که نظرات چهره‌های شاخص اصولگرا و احزاب این جریان را به خود جلب کند.»
تاجرنیا با اشاره به در پیش بودن انتخابات ریاست جمهوری و محتمل بودن کاندیداتوری علی لاریجانی، گفت: « باید این تعاملات را به عنوان ائتلاف‌هایی برای رسیدن به جایگاه‌های تاثیرگذار در ساخت قدرت معنی کرد وسابقه گذشته نیز این امر را محتمل می‌کند. کما اینکه ما در گذشته حتی آقای قالیباف را به عنوان چهره‌ای شناخته‌ایم که خود را اصولگرای اصلاح طلب می‌داند وبه نوعی سعی دارد که برای خود یک فضایی ترسیم کند و بگوید که اهل تندروی نیست. به نظر من مجموعه این روحیه هم در آقای قالیباف و هم در آقای لاریجانی مشاهده می‌شود. هر دو این‌ها تعامل و توجه به پرنصیب‌های اخلاقی را ترجیح می‌دهند».
این نماینده پیشین مجلس در پاسخ به اینکه آیا ریاست قالیباف در مجلس یازدهم به معنی ادامه رسم لاریجانی است، گفت: « واقعیت این است که نمایندگان مجلس بین دو گزینه مانده‌اند.انتخاب تندروی یا شکل دیگیری از کار. آن‌ها ناگزیر به انتخاب بین یکی از این دو هستند و باید منتظر ماند و دید که کدام تفکر پیروز می‌شود».

منبع: نامه نیوز

کانال رسمی دیدبان ایران در تلگرام

اخبار مرتبط

ارسال نظر