تعدد مدعیان ریاست مجلس، یعنی اصولگرایی مُرد/ در مجلس آینده هر روز جَنگ است/ بذرپاش و سورنا ستاری قطبهای انتخابات 1400هستند/ جلیلی برای 1400 نخواهد آمد چون الان هم رییس جمهور در سایه است
فعال سیاسی اصولگرا: جلیلی هرگز دیگر برای ریاست جمهوری نخواهد آمد. او همین الان یک رئیس جمهور در حاشیه است. هر وقت مصاحبه و سخنرانی می کند خبرش می پیچد، خارجی ها روی این افراد حساب می کنند. ما چنین افرادی را می خواهیم. معتقدم علی لاریجانی از این به بعد باید یک حالت فراساختاری برای خود ایجاد کند و با ایده هایش مجلس و دولت را تحت تأثیر قرار دهد.
به گزارش دیده بان ایران؛ هر چقدر اصولگرایان در ارائه لیست انتخاباتی واحد موفق بودند اما در 2 هفته مانده به آغاز رسمی دوره یازدهم هنوز نتوانستند بر سر گزینه ریاست مجلس توافق کنند.
ابراهیم فیاض معتقد است: اصولگرایان در دوره یازدهم به شدت اختلاف خواهند داشت چون هیچ استراتژی برای اداره پارلمان ندارند.
مشروح این گفتگو را در ادامه بخوانید.
*****
هم اکنون 8 شخصیت اصولگرا مدعی کسب کرسی ریاست مجلس هستند، این مسئله از چه واقعیتی حکایت می کند؟
جالب اینجاست که همه هستند و حاضر نیستند کنار بروند. این اتفاق یعنی اصولگرایی مرده است. اگر اصولگرایی زنده بود قاعدتا نباید چنین حالتی رخ می داد. اساسا نحوه راهیابی هیچ کدام آنها به مجلس ربطی به میزان پایبندی شان به عقاید اصولگرایی نداشت. اصلاح طلبان چون در مجلس دهم و دولت روحانی شکست خوردند، یک خلایی ایجاد شد و حالا اینها رأی آوردند وگرنه حرف جدی نداشتند. قبلا اصولگرایان و اصلاح طلبان استراتژی کلان داشتند اما در منتخبان مجلس یازدهم استراتژی نمی بینم.
اما منتخابان مجلس یازدهم با این شعار به مجلس راه یافتند که می خواهند با کار انقلابی مشکلات کشور را حل کنند، یعنی هیچ استراتژی پشت این شعار نیست؟
من این شعار آنها را باور ندارم. در واقع منتخبان مجلس یازدهم با گرایش های پراکنده سیاسی هستند که تنها ضدیت با دولت روحانی حلقه مشترک آنها است. معتقدم قطعا اختلافات با آغاز مجلس آینده تازه شروع می شود و یک مجلس به شدت متکثر به لحاظ سلیقه خواهیم داشت که همه آقا هستند و هر روز در آن به جنگ به جنگ است چون باهنری نیست که بگوید نمایندگان جریان اصولگرا همگی این طوری رأی دهید، هر کسی حرفی می زند و ادعایی دارد، در این وضعیت دولت خسته و وارفته روحانی هم خیلی راحت نمی تواند نفس بکشد و چاره ای ندارد که جلوی مجلس لنگ بیاندازد.
با این وضعیتی که برای مجلس یازدهم پیش بینی کردید چه ارزیابی برای انتخابات ریاست جمهوری دارید، با توجه به اینکه شخصیت های اصلاح طلب اقبالی نخواهند داشت؟
سورنا ستاری اقبال دارد، او این همه کار انجام داد و رهبر انقلاب به او گفت «هر کاری از دستم بر بیاید برای شما انجام می دهم». به نظرم رقابت در انتخابات 1400 بین بذرپاش و ستاری است چون معتقدم تکنوکراسی بومی در انتخابات ریاست جمهوری آینده پیروزی می شود.
چقدر برای آقای قالیباف شانس قائل هستید؟
آقای قالیباف چند بار کاندیدای ریاست جمهوری شد اما رأی نیاورد، او دیگر باید در مجلس بماند. یعنی مثل علی لاریجانی خودش را در مجلس تعریف کند و وقتی هم از مجلس رفت بنشیند و خاطره بنویسد.
علی لاریجانی و قالیباف عضو هیأت علمی دانشگاه تهران هستند و تنها جایی که در این سال ها حضور نداشتند دانشگاه تهران بود. آنها باید بعد خروج از مجلس به دانشگاه بروند نیرو برای آینده کشور تربیت کنند.
به نظر شما آقای رئیسی برای انتخابات ریاست جمهوری 1400 کاندیدا می شود؟
آقای رئیسی تازه کارش را در قوه قضائیه شروع کرده است، اگر بیاید خیلی عجیب و غریب خواهد شد چون کارش را در آستان قدس هم تازه شروع کرده بود که شد رئیس قوه قضائیه. حالا اگر بخواهد در کمتر از 2 سال نامزد ریاست جمهوری 1400 شود حالت خوبی نزد افکارعمومی نخواهد داشت و بیشتر شکست می خورد.
آقای نیکزاد و مخبر درفولی چقدر برای انتخابات ریاست جمهوری 1400 شانس دارند؟
نیکزاد در حد همان وزیر است تازه اگر وزیر بشود. مخبر دزفولی 14 سال در انقلاب فرهنگی چه کرد که حالا می خواهد در ریاست جمهوری انجام دهد.
آقای زاکانی چه طور؟
او در همان سرجایش در مجلس بماند خوب است.
زاکانی هرگز نمیتواند رئیسجمهور شود
یعنی نمی تواند از بهارستان برود پاستور بنشیند؟
نه، هرگز.
شانس آقای فتاح را چه طور ارزیابی می کنید؟
او که در تلویزیون به مجری پرید. کسی که اینقدر زود عصبانی می شود می تواند رئیس جمهور شود. او همان رئیس بنیاد مستضعفان بماند کافی اش است. اگر راست می گوید می تواند از بنیاد مستضعفان یک کارتل جهانی درست کند.
موقعیت آقای احمدی نژاد را برای ریاست جمهوری چه طور می بینید؟
احمدی نژاد رفت و تمام شد. الان نسل جدید می خواهیم.
آقای جلیلی نامزد انتخابات ریاست جمهوری می شود؟
جلیلی هرگز دیگر برای ریاست جمهوری نخواهد آمد. او همین الان یک رئیس جمهور در حاشیه است. هر وقت مصاحبه و سخنرانی می کند خبرش می پیچد، خارجی ها روی این افراد حساب می کنند. ما چنین افرادی را می خواهیم. معتقدم علی لاریجانی از این به بعد باید یک حالت فراساختاری برای خود ایجاد کند و با ایده هایش مجلس و دولت را تحت تأثیر قرار دهد.
نامه نیوز