پارسایی: مشی دولت روحانی ایران را از پرتگاه نجات داد
نماینده مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی معتقد است مشی دولت حسن روحانی، ایران را از شرایطی که به لبه پرتگاه رسیده بود نجات داد و مانع از آن شد که ایران شرایط عراق سال 1990 و اجرای برنامه نفت در برابر غذا را تجربه کند.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی دیده بان ایران، بهرام پارسایی بعدازظهر سهشنبه - ۱۶ آذر - و به دعوت انجمن اسلامی دانشکده فنی مهندسی شهید باهنر شیراز در جمع دانشجویان این دانشکده به ایراد سخن پرداخت و با ارائه تصویری از شرایط ایران در سالهای پایانی حکومت پهلوی اول، گفت: اصرار انگلیس برای تحقق کودتای ۲۸ مرداد حکایت از ضرر و زیان فراوان وارد شده به این دولت در اثر ملی شدن صنعت نفت در ایران داشت.
عضو فراکسیون امید مجلس شورای اسلامی، محمد مصدق را انسانی آزادیطلب و با شرافت توصیف و تصریح کرد: به جرات میتوان گفت که مردمیترین دولت در آن دوران، دولت مردی نجیب بود که تا پای جان از سرمایههای ملی ایران دفاع کرد.
پارسایی، بخل و بغض انگلیس و آمریکا از مصدق را نتیجه ترس دولتهای غربی از انتشار تفکر ضد امپریالیستی مصدق به دیگر کشورهایی دانست که آنها مشغول تاراج نفت و دیگر ثروتهای ملی آنها بودند و در ادامه افزود: ایستادگی مصدق در مقابل مطامع کشورهای غربی و جلوگیری او از به تاراج بردن ثروت ملی باعث شد تا تحریمها علیه ایران مانع از صدور نفت به خارج شود.
او افزود: در شرایطی که فروش ۱۸ ماهه نفت ایران به اندازه استخراج این ماده استراتژیک در یک روز بود، دولت انگلیس تنها کشتی که در این ۱۸ ماه قصد داشت نفت ایران را به کشور مقصد برساند به روش دزدان دریایی ربود تا دولت مصدق از پول حاصل از فروش این مقدار ناچیز نفت هم محروم باشد.
پارسایی ادامه داد: اما در آن شرایط مصدق با به کاربردن روشهای عقلانی و تدبیر، در عمل کشور را از یک بحران جدی نجات داد و ثابت کرد که میتوان این کشور را حتی بدون نفت هم اداره کرد.
این نماینده مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در آن زمان هم مانند امروز عدهای برچسب بیدینی و ضد اسلام بودن را به مصدق میزدنند، افزود: مصدق با سعهصدر صدای مخالفان را میشنید و در شرایطی که بسیاری از رسانههای حامی شاه به شدت او را تخریب میکردند، نه با هیچ مخالفی برخورد سلبی کرد و نه هیچ روزنامهای را تعطیل کرد.
او گفت: با شکست توطئه قبلی علیه دولت مصدق، باز هم انگلیس و آمریکا بر لزوم تحقق کودتا به نفع خواستههای خود پافشاری کردند تا بااستفاده از هرجومرجسازی توسط گروه فشار آن زمان فضای کشور رابه سمت التهاب پیش ببرند.
به اعتقاد پارسایی در ۲۸ مرداد خودفروشی عناصر خائن ارتش و عربدهکشیهای دسته شعبان جعفری کار را به جایی رساند تا مصدق برای جلوگیری از ریختن خون مردم دست از مقابله با کودتا بردارد و بعد هم با سقوط دولت مصدق، شاه فراری به کشور بازگشت و با ایجاد خفقان، سلب آزادی بیان، دستگیری و روانه زندان کردن حامیان مصدق اجازه انتقاد را از مطبوعات گرفت.
پارسایی با بیان اینکه در شرایط خفقان آن زمان تنها نهادی که در مقابل استبداد شاهنشاهی حریت و آزادی خود را حفظ کرد، دانشگاه بود، افزود: تحرک جنبش داشنجویی سال ۱۳۳۲ را میتوان اولین لرزه بر پیکره حکومت دانست. شهید شدن سه دانشجو در جریان یورش ارتش به دانشگاه، مانع از فراموش شدن جنبش دانشجویی شد. خون مانای این سه دانشجو نهالی را آبیاری کرد که در جریان انقلاب به دانشجویان خط امام و بعدها به انجمن اسلامی و دفاتر تحکیم وحدت تبدیل شد.
پارسایی حضور دانشجویان خط امام در آستانه انقلاب را نشان از زنده بودن جنبش دانشجویی شکل گرفته در سال ۱۳۳۲ دانست و افزود: همان دانشجویانی که در جریان شکلگیری انقلاب حضور داشتند، پس از پیروزی انقلاب در قالب مدیران کشور نقشآفرینی کردند و باعث شدند تا مدیریت کشور در دوران جنگ تحمیلی در کنار رهبری و هدایت معمار کبیر انقلاب، به یکی از بینظیرترین دوران مدیریت در طول تاریخ کشور تبدیل شود.
به اعتقاد این نماینده مجلس شورای اسلامی، اوج آزادی بیان در دانشگاهها در دولت اصلاحات و حاصل نگاهی سرمایهپندارانه از سوی دولتمردانِ آن زمان به دانشجو و دانشگاه بود.
پارسایی اتفاق ۱۸ تیر را رویدادی ناگوار دانست که باید از آن با بغض و اندوه سخن گفت و در ادامه افزود: در شرایطی که دولت اصلاحات با ایجاد فضایی غیر امنیتی به دنبال آزادی و آزادگی درکشور بود و رسانهها، احزاب و جنبش دانشجویی در راستای تحقق حقوق مدنی شهروندان فعالیت میکردند، عدهای با صدور دستور حمله به دانشگاه ضمن شکستن حرمت این نهاد علمی فرهنگی، رفتار استبدادی رژیم شاهنشاهی بازآفرینی کردند.
وی با بیان اینکه اقدام این عده، خاطر رهبر معظم انقلاب را نیز آزرده کرد، گفت: نام فرماندهان و صادرکنندگان دستور حمله به دانشگاه در ۱۸ تیرمشخص است و در تاریخ باقی خواهد ماند.
پارسایی حکم صادره درخصوص این پرونده که تنها در آن به زندانی شدن یک سرباز وظیفه و آن هم به جرم سرقت یک دستگاه ریشتراش اکتفا شده بود را نیز عاملی برای بیحرمتی به دانشجو و دانشگاه دانست و با بیان اینکه ایجاد فضای امنیتی، جو خفقان، ستارهدار کردن دانشجویان و اعمال بازنشستگی پیش از موعد برای اساتید دانشگاه ارمغان دولت نهم و دهم برای دانشجو و دانشگاه بود، گفت: جنبش دانشجویی یا در حکومتهای استبدادی نظیر سلسه پهلوی اوفول میکند یا در دولتهای مستبد نظیر دولتهای نهم و دهم.
نماینده مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی افزود: البته در کشورهای توسعهیافته نیز ما شاهد ایجاد جنبشهای دانشجویی نیستیم اما علت آن توسعه یافتن فعالیت احزاب در این کشورها است.
پارسایی معتقد است که در دوران گذار کنونی و رسیدن کشور به شرایطی که احزاب بتوانند مطالبات مردم را مرتفع کنند، بار برخی فعالیتهای سیاسی بر دوش جنبش دانشجویی است.
نماینده مردم شیراز در مجلس، در پاسخ به پرسش دانشجویی درباره علت عدم عضویت اعضای فراکسیون امید در کمیسیون فرهنگی مجلس، گفت: تعداد زیادی از اعضای فراکسیون امید در حال حاضر عضو کمیسیون فرهنگی هستند اما قبول دارم که کمتجربه بودن نمایندگان تازهوارد در مجلس باعث شد تا در عضویت نمایندگان در کمیسیونهای مختلف، مدیریت خوبی انجام نشود.
پارسایی درخصوص تعداد امضاهای نامه در خواست بازنگری در مجازات نرگس محمدی نیز گفت: قرار نبود این نامه رسانهای شود و فراکسیون امید با اعتقاد به اصل استقلال قوا، با این تفکر که باید به دنبال آرامش و رونق در جامعه بود سعی داشت تا با به کاربردن روشهای عقلانی و با در فضایی تعاملی با قوه قضاییه به این موضوع رسیدگی کند.
پارسایی در پاسخ به پرسش یکی دیگر از دانشجویان منتقد، صدام را دیکتاتور خونخوار تاریخ دانست و مقایسه مصدق با او و قذافی را جفا در حق مصدق توصیف کرد و این مقایسه را تاسفبار خواند.
او در ادامه گفت: براساس آمار موجود، درآمد دولت نهم و دهم از محل فروش نفت ۸۰۰ میلیارد دلار، میزان درآمد این دو دولت از محل فروش شرکتها و اماکن دولتی ۱۵۰ میلیارد تومان و میزان بدهیهای آن بالغ بر ۵۰۰ هزار میلیارد تومان است.
پارسایی تصریح کرد: همین که روحانی توانست با به کار بردن مشی عقلانی کشور را از پرتگاه ورود به جنگی تمامعیار دور کند کار بزرگی بود که اگر انجام نشده بود، اکنون ما نیز مانند عراق دهه ۱۹۹۰ مجبور به اجزای برنامه نفت در برابر غذا بودیم.
وی با یادآوری نرخ زیر هزار تومانی دلار در ابتدای دولت نهم گفت: در دولت یازدهم افزایش نرخ دلار کمتر از ۳۰ درصد بوده است اما ظاهرا فراموش شده که در دولت قبل یک شبه نرخ دلار بیش از ۳۰۰ درصد رشد داشت و باعث نزول ارزش تاریخی ریال شد.
پارسایی با بیان اینکه تمام مراحل گفتوگوی هستهای با نظارت مقام معظم رهبری انجام شده است، خواستار ایجاد وحدت بین گروههای مختلف با هدف ساختن بهتر کشور شد.