واکنش حجت الاسلام غرویان به ماجرای کتاب سوزی/ ضربه بزرگی به روحانیت وارد شد/ این حرکت دیدگاه جهانیان را به ما منفی تر کرد
غرویان گفت: در جهان امروز همه در صدد منزوی کردن ملت و نظام ایران هستند و آتش زدن یک کتاب علمی هم دیدگاه جهانیان را به ما منفی تر کرد. این اقدام بهانه ای شد تا مخالفان در خارج بگویند که اینان با علم و دانش هم می جنگند و یک ملت اهل خرافات هستند و با علم سازگاری ندارند.
به گزارش دیده بان ایران؛ حجت الاسلام و المسلمین محسن غرویان، استاد حوزه علمیه قم، درباره آتش زدن کتاب پزشکی «هاریسون» توسط فردی که لباس روحانیت به تن دارد، به چند نکته اشاره و گفت: این عمل به دلیل اینکه با لباس روحانیت انجام شده به نام دین محسوب می شود و انعکاس جهانی آن این است که دین آن هم دین اسلام و مکتب تشیع با علم ناسازگار است و این مساله صورت ناپسندی از دین را به نمایش گذاشت که کار اشتباهی بود.
این اقدام نوعی رد صلاحیت از علم، دانش و دستاوردهای علمی بود
وی ادامه داد: نکته دیگر اینکه این اقدام در زمانی انجام شد که زمان رد صلاحیت هاست و کار ایشان هم نوعی رد صلاحیت از علم، دانش و دستاوردهای علمی بود. این اقدام صورت خوبی نداشت که در این زمان و فضا تلقی مردم و جهانیان این باشد که اینان صلاحیت علم و دانش را هم رد می کنند.
غرویان گفت: عمل آتش زدن کتاب، جهان و مردم را به یاد تفتیش عقاید و انگیزیسیون در دوران قرون وسطی اروپا می اندازد چون آنان هم با علم، دستاوردها و کتاب های علمی مخالفت کردند و یک حرکت قرون وسطایی تلقی می شود که بسیار اثر منفی دارد.
این استاد حوزه علمیه قم بیان کرد: نکته دیگر اینکه این نوع تفکرات متأسفانه در جامعه ما به شکل های مختلف بروز کرده و برخی از تریبون داران و معممین ما حرف هایی تحت عنوان مبارزه با غرب زدگی بیان می کنند، ولی مبارزه با علم می کنند و این هم صورت خوبی ندارد؛ غرب زدگی غیر از مبارزه با علم است.
ضربه بزرگی به روحانیت وارد شد
وی افزود: دستاوردهای علمی است که اکنون جهان را اداره می کند و بشر امروز مدیون علم و دانش است حال اینکه ما ایرادات و اشکالاتی به علم تجربی و امثال اینان داریم به جای خود، ولی اینکه حرکتی انجام دهیم که دستاورد علمی از علوم را آتش بزنیم حرکت ناپسندی است و ضربه بزرگی به روحانیت، عنوان «آیت الله» و حوزه و دانش های حوزوی محسوب می شود.
غرویان جنبه دیگری از انگیزه اقدام آتش زدن کتاب علمی را مورد اشاره قرار داد و گفت: این اقدام کاشف از یک روحیه تبختر علمی است. به عبارت دیگر برخی از افراد هستند که خود را خدای علم و سیاست می دانند و همه نظرات مقابل را محکوم به بطلان می کنند. این حرکت هم نوعی تبختر علمی را نشان می دهد که کسی غیر از نظرات خود، همه نظرات دیگران را به آتش بکشد، این اقدام غرور علمی را نشان می دهد مثل صحنه های دیگر سیاسی و اجتماعی که افرادی خود را مرکز آن علم، دانش و فهم می دانند و همه را خارج از مرکز می دانند و محکوم به بطلان می کنند.
این حرکت دیدگاه جهانیان را به ما منفی تر کرد
غرویان در پایان اظهار کرد: به نظرم این اقدام یک مصیبت بزرگی است که اکنون در جامعه گرفتار آن هستیم. در جهان امروز در حال حاضر همه در صدد منزوی کردن ملت و نظام ایران هستند و این حرکت هم دیدگاه جهانیان را به ما منفی تر کرد. این اقدام بهانه ای شد تا مخالفان ما در خارج بگویند که اینان با علم و دانش هم می جنگند و یک ملت اهل خرافات هستند و با علم سازگاری ندارند. با توجه به جهات منفی بسیاری که این اقدام دارد، به نظرم جا دارد مراجع و حوزه ها حداقل از شأن روحانیت و مقام علمی خود دفاع و این حرکت را محکوم کنند./ شفقنا