کد خبر: 77378
A

دستور لاریجانی به کمیسیون کشاورزی درباره شیرهای آلوده/ وزارت بهداشت: آفلاتوکسین در لبنیات همیشه و همه جا بوده و هست

رئیس مجلس شورای اسلامی تاکید کرد که کمیسیون کشاورزی مباحث مطرح شده در خصوص آلودگی لبنیات و شیرهای مصرفی به آفلاتوکسین که در صدا و سیما مطرح شده را بررسی کرده و گزارشی ارائه دهد.

دستور لاریجانی به کمیسیون کشاورزی درباره شیرهای آلوده/ وزارت بهداشت: آفلاتوکسین در لبنیات همیشه و همه جا بوده و هست

به گزارش دیده بان ایران، حسینعلی حاجی دلیگانی در تذکری در جلسه علنی امروز مجلس بیان کرد: روز گذشته مطالبی در خصوص آلودگی شیرهای خوراکی به آفلاتوکسین مطرح شد و هنوز ابعاد آن مشخص نیست صدا و سیما نیز مطلبی را ارائه کرده و مشخص نیست که اصلا چند مورد این اتفاق رخ داده است باید هر چه سریع تر شفاف سازی و رسیدگی شود.

رئیس مجلس شورای اسلامی در پاسخ به تذکر وی بیان کرد: کمیسیون کشاورزی مجلس این موضوع را سریع تر بررسی کرده و گزارش آن را ارائه کند.

 

همچنین معاون کل وزارت بهداشت با تاکید بر اینکه مردم مصرف شیر را از سبد غذایی خود حذف نکنند، گفت: اینکه لبنیات حاوی آفلاتوکسین باشد، اجتناب ناپذیر است و همیشه و همه جا موجود بوده و هست و قاعدتا آفلاتوکسین در شیر غیر پاستوریزه به دلیل عدم کنترل بیشتر است.

ایرج حریرچی با بیان این که حتی در کشورهای اروپایی که سختگیرانه‌ترین کدکس‌ها را دارند هم آفلاتوکسین در لبنیات وجود دارد. باید توجه داشت میانگین این سم حدود ۵۰ تا ۶۰ نانوگرم در لیتر در تمام شیرهای کشور است.

معاون کل وزارت در تشریح این موضوع گفت: اگر مقیاس، کدکس اروپا باشد، خود عدد تقریبا بالاست چون عدد کدکس اروپا ۵۰ نانوگرم در لیتر است. اگر کدکس ایران باشد حدود ۱۰۰ است که قابل قبول و اگر کدکس آمریکا باشد که میزان آن ۵۰۰ نانوگرم است، با این معیار، تقریبا تمام نمونه‌ها قابل قبول هستند.

حریرچی تاکید کرد: بررسی ۵۰ مطالعه در ایران در چند سال اخیر نشان می‌دهد در طی ۱۰ سال گذشته میزان این سم در شیر رو به کاهش است. اگرچه هنوز با میزانی که با محصولات کشورهای اروپایی است قابل مقایسه نیست و حداقل ۳۰ تا ۴۰ نانو گرم در لیتر بیشتر است.

وی با بیان این که با توجه به ارزیابی خطر باید به قضاوت این موضوع نشست، گفت: همین امروز هم میزان مصرف شیر در جامعه ما پایین است و مصرف شیر در مقایسه با کشورهای اروپایی شاید یک چهارم باشد و به مردم توصیه می‌کنیم که مصرف شیر را از سبد غذایی خود حذف نکنند و نکته دیگر این که خطر جدی این ماده با دوز ۳و نیم میلی‌گرم به ازای وزن مصرف کننده دیده شده که بسیار بعید است به این میزان از دوز در بدن فرد برسد.

بنابر اعلام وبدا،‌ حریرچی در پایان تصریح کرد: سرطان کبد اولیه در ایران عمدتا ناشی از سیروز هپاتیت مزمن است و سرطان ناشی از آفلاتوکسین نادر است. حتی ابتلا به سرطان اولیه کبد هم در ایران در سال‌های اخیر رو به کاهش است.

 

 

کانال رسمی دیدبان ایران در تلگرام

اخبار مرتبط

ارسال نظر