روایت متفاوت خبرگزاری دانشگاه آزاد از گزارشی که بی بی سی منتشر کرد/ کدام رسانه دروغ نمی گوید؟!
طی دو روز گذشته برخی از اجساد جان باختگان این حادثه به خانواده های آنها برای انجام مراسم تدفین تحویل داده شده و برخی دیگر در انتظار تحویل گرفتن آخرین باقی مانده های پیکر جگرگوشه خود هستند.
به گزارش دیده بان ایران با وجود سپری شدن بیش از یک هفته از ماجرای سقوط هواپیمای مسافربری اوکراینی که در نهایت ایران مسئولیت پرتاب موشکی که منجر به سقوط آن شد را پذیرفت هنوز ابعاد و حواشی مربوط به آن به طور کامل مشخص نشده است.
طی دو روز گذشته برخی از اجساد جان باختگان این حادثه به خانواده های آنها برای انجام مراسم تدفین تحویل داده شده و برخی دیگر در انتظار تحویل گرفتن آخرین باقی مانده های پیکر جگرگوشه خود هستند.
اما در این بین روایت و انتشار برخی اخبار داغ این فاجعه را تازه نگه داشته و هربار موضوع جدیدی در رسانه های مجازی دست به دست می شوند که به دلیل عدم اعتماد مردم به رسانه های داخلی و همچنین نبود گردش آزاد اطلاعات به این دست اخبار دامن زده می شود.
چند روز قبل بود که شبکه بی بی سی فارسی در گزارشی در همین رابطه و حواشی ماجرای سقوط هواپیمای مسافربری اوکراینی اعلام کرد که در تماس با خانواده جان باختگان برای کسب اطلاعات بیشتر، این خانواده ها اعلام کردند که برای گفت و گو با رسانه های خارجی معذوریت دارند چون برخی افراد امنیتی به آنها گفته اند که در صورت گفت و گو با رسانه های مانند بی بی سی فارسی و یا ایران اینترنشنال پیکر عزیزان خود را به این زودی ها تحویل نخواهند گرفت.
روایتی که حالا خبرگزاری آنا وابسته به دانشگاه آزاد و زیر نظر علی اکبرولایتی عکس آنرا برای مخاطبان خودش منتشر کرده است. این خبرگزاری نوشت: آنگونه که برخی خبرنگاران و همکاران رسانهای (اصولگرا احتمالاً) روایت میکنند، در تماسهایی که با بسیاری از خانوادههای جانباختگان پرواز تهران-کیف داشتند برخی از این عزیزان داغدیده حاضر به مصاحبه و یا اظهار نظری نشدند و علت آن را هم تهدید و برخی مسائل جانبی عنوان میکردند.
با پیگیریهایی که توسط خبرنگاران صورت گرفت، جواب مشترک خانوادههای تعدادی از جانباختگان چنین بود: «از راههای مختلف ما را تهدید کردهاند که اگر از نظام جمهوری اسلامی حمایت کنیم و با رسانهها و خبرگزاریهای داخل ایران مصاحبهای داشته باشیم ما را محدود خواهند کرد، حسابهای بانکیمان بسته خواهد شد و امکانات زندگی در کانادا و ویزایمان را لغو میکنند.»
تنی چند از این عزیزان در گفتگوهای شفاهی با رسانهها میگفتند، «برخلاف میل باطنیمان و به خاطر فشارهای سیاسی که خارج از کشور به ما وارد میشود، نمیتوانیم با رسانههای داخلی گفتگو کنیم و همانند برخی دیگر از خانوادههای جانباختگان بیانیه بدهیم زیرا بخشی از زندگی ما و فرزندانمان در خارج از کشور قرار دارد و همین دلیلی برای استفاده از ابزار فشار به ما برای همکاری نکردن با رسانهها و امضا نکردن پای بیانیههاست.»
هر چند این رسانه هیچ سندی در رابطه با این پیگیری ها منتشر نکرده است اما در پایان گزارش خود این مسئله را هم مطرح کرده که در ماجرای سقوط این هواپیما باید به موضوع خرابکاری آمریکا هم پرداخت و نوشت.
موضوعی که آیت الله جنتی رییس شورای نگهبان هم صبح امروز به آن اشاره کرده و گفت: در ماجرای سقوط هواپیما فرضیه خرابکاری مطرح است.