کد خبر: 75234
A

درخواست اصلاح‌طلبان از ناطق‌نوری و امامی کاشانی چه بود؟

حسن رسولی: اساسا جریان اصلاحات بنای تعامل و گفت‌وگو با حفظ اصالت دارد. اصلاح‌طلبان از تعامل با هیچ فرد یا جریان مرجعی برای کاستن از موانع فرا روی اجتناب نخواهد کرد.

درخواست اصلاح‌طلبان از ناطق‌نوری و امامی کاشانی چه بود؟

به گزارش دیده بان ایران؛ جلسه هفته گذشته جامعه روحانیت متفاوت با جلسات قبلی بود چون علی اکبر ناطق نوری که سال‌ها ردای سیاست‌ورزی را کنار گذاشته بود بار دیگر به جمع هم‌طیفانش آمد تا مشخص شود او برنامه‌های جدی برای آینده دارد. همواره از ناطق‌نوری به‌عنوان تعادل بخش در سیاست یاد می‌شود چراکه با لحاظ مصلحت‌های کشور و همچنین نیازهای سیاسی به ارائه راهکارهایی می‌پردازد که سبب رفع گلایه‌ها و افزایش همراهی‌ها شود. او اکنون آمده تا شاید در انتخابات مجلس به نقش آفرینی بپردازد و نگرانی حضور تندروها در بهارستان را رفع کند. 10 سال است که نه اسمش در راس لیست‌های انتخاباتی دیده می‌شود، نه اساسا برای حمایت از کسی یا گروهی پا به میدان می‌گذارد. نه آنکه نظری نداشته باشد یا روش و مشی سیاسی‌اش مشخص نباشد، اتفاقا همه می‌دانند که دلش با کدام جریان است و حتی از رفتار کدام جناح لب می‌گزد؛ اما هرچه هست از آن روزهای انتخابات ریاست جمهوری سال 76 فاصله گرفته بود و دلش راضی نمی‌شود تا مانند میدان‌داری‌اش در انتخابات مجلس هفتم ایفای نقش کند؛ با وجود همه این حرف‌ها اما هیچ‌گاه و در هیچ دوره‌ای از انتخابات نبوده است که صحبتی از ناطق نوری به میان نیاید. گاهی این حرف و حدیث‌ها نقش گمانه‌ زنی‌های انتخاباتی به خودش می‌گرفت و پای آمدن یا نیامدنش در قامت کاندیدا مطرح می‌شود. گاهی هم در دل بحث‌های داغ محافل سیاسی، به او جایگاه و لقب «تصمیم سازی» و مرد پشت پرده معادلات انتخاباتی داده شده است. پاسخ ناطق به همه این گمانه‌ها و تحلیل‌ها حداقل طی 10سال گذشته یک جمله بوده است؛ «دیگر به سیاست‌ بازنمی‌گردم». شیخ‌نور در برخی مواقع واسطه میان طیف‌های سیاسی و ارکان بالادستی کشور است و گروه‌های سیاسی برای بهبود روابط خود با مسئولان از او کمک می‌گیرند مانند دیروز که یک عضو شورای عالی سیاستگذاری اصلاح‌طلبان چنین خواسته‌ای را مطرح کرد. حسن رسولی در پاسخ به این سوال که آقای تاجگردون می‌گفتند که اصلاح‌طلبان اگر زرنگ باشند باید از ظرفیت آقای عارف برای تعامل با حاکمیت و مشخصا شورای نگهبان استفاده کنند تا بتوانند هزینه رد صلاحیت‌ها را کمتر کنند؛ فکر می‌کنید که در این دو سه ماهه می‌شود از این ظرفیت استفاده کرد؟ به خبرآنلاین گفت: «به هر حال فلسفه وجودی دکتر عارف به‌عنوان چهره‌ای که مورد قبول رهبری و حاکمیت است و از طرفی برخاسته از جریان اصلاح‌طلبی است با همین انتظار کارکردی صورت گرفته و حتی یک نفر هم به ریاست دکتر عارف در شورای عالی رای منفی نداد. برخلاف این حرف‌هایی که بیرون است چه در دوره گذشته و چه در این دوره دکتر عارف در شورای عالی اصلاحات که دوسوم آن دبیران کل احزاب و یک سوم آن افراد حقیقی هستند که با نظر رهبر اصلاحات تعیین شده‌اند کاملا در قالب یک رای گیری مخفی به‌عنوان رئیس انتخاب شدند.» وی افزود: «طبعا از ایشان به‌عنوان عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی و فصل مشترک جریان اصلاحات با حاکمیت چنین انتظاری است. اینکه چه میزان می‌توان امیدوار بود به نتایج این رایزنی، باید منتظر ماند.»

رایزنی اصلاح‌طلبان با حاکمیت

وی درپاسخ به این سوال که احتمالش هست که شما اصلاح‌طلبان از یکسری چهره‌های میانه رو مثل آقای ابوترابی فرد، آقای لاریجانی یا آقای ناطق نوری برای این رایزنی‌ها با حاکمیت کمک بگیرید؟ تصریح کرد: «به هرحال یک جریان سیاسی برای تولید امر خیر که خدمت به کشور به دور از منافع فردی است باید متناسب با معادلات صحنه و البته با حفظ اصول و معیارهایش حرکت کند. در این مسیر استفاده از ظرفیت‌هایی را که برشمردید عین عقل است و هیچ قبحی بر آن وارد نیست.» رسولی در پاسخ به این سوال که خودتان کدام یک از چهره‌های اصولگرا را مشخصا می‌توانید واسطه بدانید بین اصلاح‌طلبان و حاکمیت؟ گفت: شخصیتی مثل آیت‌ا... امامی‌کاشانی را می‌توانم اسم ببرم، جناب آقای ناطق و آقای ابوترابی هم ظرفیت‌های مناسبی هستند. آقای علی اکبری امام جمعه هم همینطور. در بین اعضای شورای نگهبان با شخص آقای جنتی می‌شود نشست و وارد صحبت شد، اساسا جریان اصلاحات بنای تعامل و گفت‌وگو با حفظ اصالت دارد. اصلاح‌طلبان از تعامل با هیچ فرد یا جریان مرجعی برای کاستن از موانع فرا روی اجتناب نخواهد کرد.

عارف کاندیدای 1400؟

وی درباره کاندیداتوری عارف برای انتخابات 1400 توضیح داد: به نظرم اظهارنظر دراین رابطه زود است ولی به‌عنوان سخنگوی آقای عارف در انتخابات ریاست جمهوری سال 92 با توجه به شناختی که از ایشان دارم حتما آقای دکتر عارف می‌توانند در بین ظرفیت‌های اصلاح‌طلبی یکی از ظرفیت‌ها باشند اما اینکه خواهند بود یا خیر به نظرم زود است که اظهارنظر کرد. چون باورم این است که پیچیدگی سیاست‌های داخلی در ایران بیشتر از این است که حتی برای دو هفته آینده تحلیل مطلق دقیق داد.

 

کانال رسمی دیدبان ایران در تلگرام

اخبار مرتبط

ارسال نظر