کد خبر: 73148
A
اختلافات در جریان اصلاحات بالا گرفت

چه کسانی پشت پرده طرح «سرا» هستند؟/ کارگزاران لیدر مخالفان شد، اتحاد ملت کنار عارف ایستاد

طرح پیشنهادی سرا، با مخالفت احزاب روبه‌ رو شد. حزب کارگزاران سازندگی، حزب اعتمادملی، حزب اسلامی کار و ادوار تحکیم وحدت از جمله مخالفان جدی این طرح هستند.

چه کسانی پشت پرده طرح «سرا» هستند؟/ کارگزاران لیدر مخالفان شد، اتحاد ملت کنار عارف ایستاد

به گزارش دیده بان ایران، موافقان این طرح بیشتر یاران و همفکران حزب اتحاد ملت هستند.طرح سرا - سامانه رأی‌ﺳﻨﺠﯽِ اصلاح‌طلبان- طرحی است که مکانیزم آن توسط حزب اتحادملت طراحی شده و به شورای عالی اصلاح‌طلبان پیشنهاد شده و این شورا نیز آن را پذیرفته است.

تعریف ساده مکانیزم طرح سرا

تعریف مکانیزم ساده و اجرایی این طرح چنین است: اعضای شورای عالی اصلاحات به عنوان اولین حلقه مسئول و پاسخگو هر یک حداکثر ۲۰ نفر از چهره‌های شایسته و صاحب‌نظر اصلاحات را به عنوان دومین حلقه صاحب حق در فرآیند انتخاب‌گری که خود در مقام گزینش نامزدهای انتخاباتی ایفای نقش می‌کنند را معرفی می‌نمایند. در لایه دوم بهمین روال هر یک از ۲۰ نفر معرفی شده اختیار دارند حداکثر ۲۰ نفر از چهره‌های مورد نظر اصلاح‌طلبا را (که حلقه سوم را تشکیل می‌دهند) به همان روالی که خود برگزیده شده‌اند، معرفی کنند.

مجموعه نیروهای برگزیده معادل حاصل‌ضرب انتخاب‌گرانی خواهند بود که در ۳ حلقه تعیین شده‌اند. این مجموع بالغ بر ۱۶ هزار تن خواهند شد.

۱۶۰۰۰=۴۰×۲۰×۲۰ این جمع پس از تایید صلاحیت نامزدهای انتخاباتی (توسط شورای نگهبان) اختیار پیدا خواهند کرد که از میان نامزدهای اصلاح‌طلب تایید صلاحیت شده، حسب اولویت نامزد مطلوب نظر خود را معرفی نمایند. کلیات طرح «سرا» در بیست و دومین جلسه‌ شورای عالی سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان که ریاست آن با محمدرضا عارف است، به تصویب رسید، اما یکی از اعضای شورای عالی در اعتراض به تصویب این طرح به انصاف‌نیوز گفته بود: «با وجود مخالفت احزابی مثل کارگزاران، اعتماد ملی، حزب اسلامی کار، انجمن معلمان و حزب پیشتاز اصلاحات، طرح پیش از موعد اصلاح‌طلبان، رای‌ گیری شد و با رای حزب اتحاد ملت و احزاب اقماری آن، رای آورد.»

برخی از حامیان این طرح در شورایی که آقای عارف ریاست آن را برعهده دارد، معتقدند که «این طرح گام جدید شورای عالی سیاست‌گذاری اصلاح‌ طلبان به سمت انتخاب دموکراتیک ‌تر، شفاف‌تر و کاراتر نامزدهای جبهه اصلاح ‌طلبان در انتخابات مجلس است. این شیوه‌ ارتباط میان یک جریان سیاسی با بدنه اعضا و حامیانش را تقویت می‌کند و مشارکت اعضای یک جریان سیاسی را به نحوی معنادار در فرآیند انتخاب نامزدها جلب می‌کند».قرار است این طرح، در تهران حدود ۴۰۰ هزار اصلاح‌طلب و هواداران این جریان را در دی‌ماه در انتخاباتی مجازی مشارکت بدهد تا لیست نهایی اصلاح‌طلبان برای انتخابات مجلس در اسفندماه از این طریق انتخاب شود. در دیگر مراکز استان نیز با همین سازوکار عمل خواهد شد.

جزئیات سرا 

در «سرا» که یک وب‌سایت اینترنتی است، اصلاح ‌طلبان به عنوان «انتخاب‌کننده» به عضویت درمی‌ آیند و در یک رای ‌گیری شفاف و دموکراتیک، از میان نامزدهای واجد شرایط، فهرست نامزدهای اصلاح‌ طلبان را در تهران و مراکز استان‌ها (به اضافه‌ شهرهایی در هر استان که شورای عالی سیاست‌گذاری آن استان پیشنهاد انتخاب نامزدهایشان در «سرا» را می‌دهد) انتخاب می‌کنند. برای حصول اطمینان از کیفیت و اصلاح‌طلب بودنِ اعضای انتخاب‌کننده و نامزدهای انتخاب ‌شونده، شرایط زیر در نظر گرفته شده است:

لایه‌ اول اعضای سامانه، اعضای شورای عالی سیاست‌گذاری استان‌ها خواهند بود و بعد از آن هر عضو جدید توسط اعضای قبلی برای عضویت دعوت می‌شود.هر عضو (صرف‌نظر از اینکه در چه لایه‌ ای و با چند واسطه به عضویت سایت درآمده است) می‌تواند حداکثر ۲۰ نفر دیگر را برای عضویت در این سایت دعوت کند. هر عضو که حداقل ۱۸ سال دارد، در پنل کاربری‌ اش، نام، نام خانوادگی و شماره‌ ملی کسانی را که به عضویت در سامانه دعوت می‌کند، وارد می‌کند و تعهد می‌دهد که کسانی را به سامانه دعوت کند که هویت واقعی و جهت‌ گیری اصلاح‌طلبانه دارند. آنها موظف هستند که میثاق‌نامه‌ عضویت را نیز امضا کنند.

هر عضو باید مشخصات کامل خود را، اعم از شماره ی ملی و ... در اختیار سامانه قرار دهد. هر عضو به طور پیش‌فرض در همان حوزه‌ انتخابیه ‌ای عضو سامانه می‌شود و حق رای خواهد داشت که دعوت ‌کننده ‌اش به سامانه عضو آن بوده است. رای‌دهندگان باید ساکن حوزه‌ انتخابیه ‌شان باشند. دعوت‌ کنندگان و تاییدکنندگان مسئول اطمینان از گرایش اصلاح‌ طلبانه و محل سکونت فرد هستند.  هر عضو می‌تواند به تعداد دو برابر تعداد کرسی حوزه انتخابیه در مجلس، از نامزدیِ افراد برای ورود به انتخاب مقدماتی حمایت کند. هر عضو می‌تواند در انتخاب مقدماتی به تعداد کرسی حوزه‌ انتخابیه به افراد با اولویت ۱ رای بدهد و پس از آن به اولویت‌های دوم و سوم و چهارمش رای دهد. پذیرش عضو در سامانه تا ده روز قبل از انتخاب مقدماتی امکان‌پذیر است. هر نامزد پس از ثبت‌نام دارای یک صفحه‌ پروفایل اختصاصی خواهد بود که برای عموم قابل مشاهده است.

این صفحه شامل بخش‌ های زیر است: عکس و مشخصات نامزد، رزومه و سوابق، فهرست حامیان حقیقی و حقوقی (احزاب و نهادهای اصلاح‌ طلب)، شعارها و برنامه ‌ها، ویدیوی معرفی خود و لینک صفحات نامزد در شبکه‌ های اجتماعی.نظارت بر اجرای این طرح بر عهده‌ ستاد مرکزی انتخابات اصلاح‌طلبان در انتخابات مجلس ۹۸ (منتخب شورای عالی سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان) خواهد بود و نظارت بر اجرای آن توسط کارگروه «پایش» شورای عالی سیاست‌گذاری اصلاح‌ طلبان (منهای اعضایی که خودشان نامزد انتخابات‌اند) انجام می‌شود. کسانی که به روند اجرای طرح اعتراض دارند، می‌توانند اعتراض‌شان را به کارگروه پایش ابلاغ کنند و این کارگروه به آن رسیدگی می‌کند.زمان‌بندی و رای‌ سنجی برای نامزدها در «سرا» در تاریخ ۲۰ دی‌ماه برگزار خواهد شد. اینکه نتایج پیش یا پس از اعلام صلاحیت‌ها توسط شورای نگهبان اعلام عمومی شود، منوط به تصمیم شورای عالی سیاست‌گذاری است. 

 

کانال رسمی دیدبان ایران در تلگرام

اخبار مرتبط

ارسال نظر