۴+۱ که در نیویورک تشکیل شد میتوانست ۱+۵ هم شود /برای هرگونه فداکاری آمادهام/مسیر بسته نشده است/ روایت روحانی درباره دلیل امتناعش از مذاکره با آمریکاییها در نیویورک
رئیس جمهور با بیان اینکه امروز و باوجود مظلومیت و فشار به این ملت، روز عزت ملت ایران است، تصریح کرد: قدرت و جایگاه ملت بزرگ ایران بعد از یکسال و نیم فشار مداوم اقتصادی، روشنتر و رفیع تر شده است.
به گزارش دیده بان ایران؛ حجت الاسلام و المسلمین دکتر حسن روحانی روز چهارشنبه در جلسه هیات دولت، با مرور تحولات ۱۳ مهر سال ۵۷ به عنوان یک قطعه مهم تاریخی در ایران و اصرار رژیم صدام برای خروج حضرت امام (ره) از عراق گفت: همزمان با اصرار رژیم صدام، کشورهای همسایه عراق نیز تحت فشار رژیم شاه حضار به پذیرش امام نبودند و در نهایت ایشان تصمیم گرفتند عازم فرانسه شده و در نهایت در نوفل لوشاتو ساکن شوند.
رئیس جمهور با بیان اینکه "این غربت ظاهری امام و فشار آن زمان رژیم شاه و همه قدرتها و ابرقدرتها، درست برعکس خواسته آنها نتیجه داد"، گفت: این فشار، یک فرج و گشایشی را برای انقلاب، ملت ایران و امام بوجود آورد به گونه ای که صدای امام رساتر و گوش جهانیان برای دریافت پیام انقلاب شنواتر شد و مردم ایران علیرغم همه فشارهای رژیم، نشاط و توانمندی جدیدی پیدا کردند.
روحانی اظهارداشت: این فشار دشمن و روحیه بلند ملت، ما را به پیروزی بزرگ تاریخی رساند و امروز احساس میکنم یکبار دیگر بعد از ۴۱ سال تاریخ تکرار میشود. همه به ما فشار آوردند، آمریکا بدترین فشارهای اقتصادی را بر ما وارد کرد و نگذاشت شرکتهای اقتصادی دنیا با ما کار کنند و در فروش نفت ما اخلال و در روند فعالیتهای بانکی و بیمهای ما مشکلات بوجود آورد.
رئیس جمهور تصریح کرد: آنها فکر می کردند که این فشارها یک نتیجه مناسبی برایشان ایجاد خواهد کرد اما امروز احساس میکنیم درست به عکس شده است یعنی ملت بزرگ ایران بعد از یکسال و نیم فشار مداوم اقتصادی، از هر روز دیگر قدرت و توان و جایگاهش در سطح جهان روشنتر و رفیع تر شده است.
رئیس جمهور با بیان اینکه در سفر به ارمنستان برای حضور در جمع سران اتحادیه اقتصادی اورآسیا، این احساس عزت و جایگاه ایران کاملاً مشخص بود، گفت: در سفر به نیویورک و شرکت در مجمع عمومی سازمان ملل نیز برای ما روشن بود که امروز، علیرغم مظلومیت و فشار به این ملت، روز عزت ملت ایران است.
روحانی ادامه داد: در سفر سازمان ملل هر کجا ایران و نماینده ایران بود، سیاست و دیپلماسی همانجا میچرخید و همه میخواستند از ایران بشنوند؛ منطقه از زبان ایران، سیاستهای جهانی از زبان ایران و حتی به بیانی سیاست داخلی آمریکا هم با بیان و عمل ایران؛ همه آنها احساس می کردند اقدام ایران میتواند در سیاست داخلی آمریکا هم تأثیرگذار باشد.
رئیس جمهور اظهار داشت: لابی ضد ایرانی توطئه ای را تهیه کرده بود که به مردم جهان بگوید ایران آغازگر یک تنش در منطقه حساس خلیج فارس است؛ شرایط غیرمناسب یا حتی شرایط جنگی پیش روست و آغازگر و مقصرش ایران است.
روحانی افزود: لازم بود این توطئه شکسته شود و همه مردم جهان بشنوند آنهایی که این مشکل را در منطقه پیش آوردند کسانی هستند که ۵ سال پیش مردم مظلوم یمن را هدف بمباران وحشیانه خودشان قرار دادند و ایران در طول این مدت مدافع مظلومین و مقاوم و مبارز در برابر تروریسم جهانی بوده و کسی نمیتواند این واقعیت را انکار کند.
رئیس جمهور خاطرنشان کرد: آنچه در پایان مدت کوتاهی که در نیویورک بودیم احساس کردیم این بود که جوی که دشمن ساخته بود، شکسته شد و شرایط دیگری پیش آمد؛ مخصوصاً که ما منادی صلح بودیم و بحث ابتکار صلح هرمز را مطرح و این طرح را ارایه دادیم.
روحانی ادامه داد: این طرح با توجه به مسایل مختلف و از دید کشورهای مختلف بود؛ هیچ کس نمیتوانست با این طرح مخالفت کند و لو اینکه کسی دلش نمیخواست بگوید که ما پشتیبان این طرح هستیم.
ادامه دارد