ابتکار عمل مکرون این بود که آقای روحانی در اجلاس جی۷ شرکت کند
یک کارشناس مسائل بینالملل میگوید: حضور ظریف در جی۷ پیام روشنی برای آمریکا بود که آقای ظریف را تحریم کرد، اما او همچنان در جلسات مهم بینالمللی حضور دارد.
به گزارش دیده بان ایران، جاوید قربان اوغلی، کارشناس مسائل بینالملل درباره سفر محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه به ایرناپلاس میگوید: بهنظر میرسد که نه ایران رغبتی برای مذاکره دارد و نه آمریکا، اما سفر ایران به اروپا و مذاکره با رئیسجمهور فرانسه بهعنوان سردمدار اروپا را کاملاً مثبت ارزیابی میکنم. من فکر میکنم که ما به هر قیمتی باید اروپا را در کنار خودمان داشته باشیم؛ البته نه اینکه از مواضعمان کوتاه بیاییم، اما مذاکره کنیم.
سفیر پیشین ایران در آفریقای جنوبی همچنین معتقد است: نفس مذاکره، بد نیست و هیچگونه بار منفیای ندارد. البته ابتکار عمل آقای مکرون این بود که آقای روحانی در اجلاس جی۷ شرکت کند، اما حالا آقای روحانی نتوانسته، نخواسته یا نگذاشتهاند که در این جلسه حضور داشته باشد، اما در هر صورت حضور ایران در این جلسه بسیار حائز اهمیت و مثبت بوده است.
این کارشناس مسائل بینالملل در ادامه میافزاید: اگر آقای روحانی در این جلسات حضور پیدا میکرد که بمب خبری میشد و به نفع ما بود و خیلی تأثیرگذار بود، اما در هر صورت به گفته خود آقای ظریف در صفحه توییترشان، ما میرویم و امتحان میکنیم ببینیم چه میشود.
قربان اوغلی همچنین تأکید میکند که این سفر در رابطه ایران و اروپا بسیار مؤثر بوده است. البته پیام روشنی هم به آمریکایی بود که آقای ظریف را تحریم کرد، اما او همچنان در جلسات مهم بینالمللی حضور دارد. هرچند در ظاهر آقای ظریف برای دیدار آقای مکرون سفر کرده بود، اما نکته مهم، حضورش در این جلسات بود.
او با اشاره به اینکه اختلاف بین کشورهای مختلف به نفع ایران است، توضیح میدهد که بهنظر میرسد اروپا پیشنهاد داده به ترامپ که ایران اجازه صادرات میزانی از نفت را داشته باشد که به کرسی نشاندن آن هم نشانه دیگری برای شکست آمریکا و کوتاه آمدن از مواضعش است.
قربان اوغلی در ادامه تأکید میکند: من فکر میکنم ما با اروپا باید نرمش بیشتری داشته باشیم تا دستاوردهای بیشتری داشته باشیم؛ نه اینکه از مواضعمان کوتاه بیاییم، اما مذاکره کنیم./ ایرنا