ترامپ مثل بچه آدم به توافق هستهای بازگردد
سید محمود علوی وزیر اطلاعات با بیان اینکه ترامپ در رابطه با ایران اسلامی دچار تشویش فکری شده است، تاکید کرد: رئیس جمهوری آمریکا از تحریم چیزی به دست نمیآورد و در برابر ملت ایران سر تعظیم فرود خواهد آورد.
به گزارش دیده بان ایران؛ وزیر اطلاعات شنبه شب در یک گفت وگوی زنده تلویزیونی با بیان اینکه به حمد خدا از نعمتی به نام ولایت فقیه و از ولی فقیه عالم و رهبری شجاع و آگاه برخورداریم که سختیها را برایمان هموار میکنند، گفت: روز چهارشنبه به همراه اعضای دولت با رهبر معظم انقلاب دیدار داشتیم، به طوری که ایشان تدابیر وسیع، بیاناتی راهگشا و دلگرمکننده و پذیرایی کریمانهای داشتند و پس از آن همه اعضا پر امید از محضر ایشان مرخص شدند.
اهم اظهارات وی را به نقل از خبرگزاریها بخوانید؛
* امروز در ایران اسلامی با هدایتهای رهبر معظم انقلاب در اوج عزت و اقتدار به سر میبریم و دشمن و در راس آنها ترامپ را در حال استیصال و درماندگی در برابر ایران مشاهده میکنیم لذا ترامپ دچار تشویش فکری در رابطه با ایران اسلامی شده است و در آمریکا وی را فاقد انسجام فکری و فاقد شرایط سلامت روحی میدانند.
*برای ارزیابی دقیق از کارکرد دولت باید شرایط کشور را مرور کنیم، همه دولتهای بعد از انقلاب خدماتی را ارائه دادند و پیشرفت های امروز کشور نتیجه کار یک دولت خاص نیست و همه دولت ها در این پیشرفت ها تاثیرگذار بودند، اما متاسفانه اقتصاد ما متکی به نفت خام است لذا باید اتکای اقتصاد را از صادرات نفت خام در آوریم و نفت خام را به یک فراورده تبدیل کنیم.
* تاکنون بخش عظیمی از برنامه کشور متکی به صادرات نفت بوده است، برخی از دولت ها در شرایط ۸ دلار و ۱۰ دلار نفت را به صورت بشکه ای فروخته و کشور را اداره کردند لذا در این شرایط اداره کشور به سادگی میسر نیست و برخی دیگر از دولت ها با قیمت های ۸۰ دلار ،۱۰۰ دلار و حتی ۱۴۰ دلار کشور را اداره کردند، لذا اداره کشور با درآمدهای متفاوت فرق میکند.
* این دولت جزء استثناییترین دولتهای ۴۰ ساله انقلاب است زیرا بی سابقهترین وضعیتها و تحریمها را در این دولت شاهد بودیم و در شرایطی که شورای امنیت و سازمان ملل را داشتیم بخشی از بانکها با ما مبادلات داشتند، اما اکنون شاهد مبادلات بانکی نیستیم تا ارز وارد کشور شود.
*بی سابقهترین تخریبها را در این دولت توسط بیگانگان و حتی در درون کشور با نامهربانی عناصر خودی و داخلی داشتیم، متاسفانه بر تخریبها کلمه نقد را گذاشتند.
* در شرایطی که صادرات نفت ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار بشکه و قیمت آن هر بشکه ۱۲۰ دلار بود، پرداخت ۵۲ هزار میلیارد تومان یارانه کار سختی نبود، اما در شرایطی که صادرات نفت با کمترین قیمت به کمترین حد خود رسیده پرداخت ۵۲ هزار میلیارد تومان یارانه شبیه معجزه است که البته دولت این کار را انجام داده است.
* نقطه اوج تحریمها پشت سر گذاشته شده است و ترامپ از تحریم چیزی به دست نمیآورد و در برابر ملت ایران سر تعظیم فرود میآورد، ترامپ باید ادبیات سخیف را در برابر ملت ایران کنار بگذارد و ادبیات محترمانه را در پیش بگیرد و از پیمانشکنی خودش عذرخواهی کند و مثل بچه آدم به توافق هستهای بازگردد. او باید پیمانشکنی و تحریم را جبران کند تا اینکه ملت ایران در چارچوب توافق هستهای حاضر باشد لذا ملت ایران در شرایط فشار زیر بار نمیرود و تسلیم آمریکا و همپیمانانش نشده و اراده سیاسی ایران با این امور متزلزل نمیشود. هدایت صلابت آمیز رهبر معظم انقلاب آرزوی مذاکره حداکثری را بر دل ترامپ خواهد گذاشت.
*برخی نامهربانانه آثار دشمن را بار بر دولت کردهاند، دولت از سال ۹۲ تا ۹۶ تورم را مهار کرده و اقتصاد را رونق بخشیده و از افزایش قیمتها جلوگیری کرده است به طوریکه گوشت کیلویی ۳۰ هزار تومان سال ۹۲ در سال ۹۶ هم همان ۳۰ هزار تومان بود، اما بعد از اوج گرفتن تحریمها قیمتها افزایش یافت و به بازار شوک وارد شد.
*نمیتوان اثر تحریمهای دشمن را بر روی قیمت کالاها نادیده گرفت، دولت موفق شده است تا از این مرحله عبور کند در شرایطی که ملت ایران این فشارها را ناشی از ناکارآمدی مسئولین بدانند در این صورت از نظام فاصله می گیرند، ولی اما اگر افکار ملت این باشد که این مساله نتیجه کار دشمن است میتوان در برابر دشمن مقابله کرد لذا باید واقعبین بود و واقعیتها را بگوییم، اگر نسبت به دولت احساس مثبت نداریم به گونهای عمل نکنیم که در زمین ترامپ بازی کنیم.
*{ با اشاره به اینکه نباید اشکالات را متوجه دولت کنیم}: برای دشمن مهم است که مردم از هر قسمت نظام واگرایی پیدا کنند لذا در شرایطی هستیم که نیاز به وحدت و همگرایی و همدلی داریم تا بتوانیم این پیچ تاریخی را پشتسر بگذاریم.
*در جایی که امنیت نباشد فعال اقتصادی نمیتواند سرمایهگذاری انجام دهد لذا باید سرمایهگذار احساس امنیت کند. در شرایط جنگ اقتصادی رهبر معظم انقلاب فرمودند، تولیدکنندگان رزمندگان جنگ اقتصادی هستند و از آنها به این عنوان تعبیر شده است، باید از فعالان اقتصادی و تولیدکنندگان حمایت کنیم تا تولید رونق پیدا کند پس باید موانع تولید را از سر راه برداریم.
*وزارت اطلاعات در زمینه دلالان بازار ارز موارد بسیاری را شناسایی کرده است، بخشی از ناامنیهای اقتصادی نتیجه فساد اقتصادی است، وقتی افراد را شناسایی میکنیم آنها متهم هستند چه در زمینه دلالی ارز و چه در زمینه تعرض به زمینهای منابع طبیعی، بالای یک میلیون هکتار تجاوز به زمینهای منابع طبیعی را کشف کرده ایم و در اختیار قوه قضاییه قرار دادیم و اینها به بیت المال بازگشتند، سالی بیش از ۲۰ هزار میلیارد تومان فرار مالیاتی را شناسایی و به سازمان امور مالیاتی معرفی میکنیم.
*دستگاه اطلاعات ممکن است در متهم کردن افراد اشتباه کند و به همین دلیل است که وقتی فردی متهم میشود آن را رسانهای نمیکنیم، وقتی اتهام افراد را در مرحله رسانهای کنیم، ممکن است برای دستگاههای قضایی مشکل ایجاد شود، ممکن است مردم بین متهم و مجرم تفاوت قائل نشوند لذا اگر حکم به برائت باشد خیلیها میگویند موضوع ماستمالی شده است. از نظر قانون اساسی باید زمانی فساد رسانهای شود که مجرمیت طرف مقابل صادر شده باشد.
*بحث اقتصاد با تروریسم فرق میکند، بحث تروریسم از خارج از کشور صورت میگیرد که راهکارهایی برای کشف آن داریم، در تروریسم تیمی از خارج از کشور و یا در داخل میخواهد شکل بگیرد که میخواهد اقدامی تروریستی انجام دهد، ما برای کشف آن راهکارهایی داریم و به آنها ضربه می زنیم، در فساد اقتصادی این گونه نیست که در یک برهه کوتاه شکل بگیرد، گاهی یک فساد اقتصادی ۲،۳ سال و یا ۵ سال طول میکشد تا شکل بگیرد، زمانی یکی از بانکها یک سلسله وامهای بی حسابی را به افرادمی دادند، در سال ۸۵ این حرکت شروع شده بود و ما در آخر سال ۹۲ آن را کشف کردیم و در سال ۹۳ این حرکت فسادآلود را متوقف کردیم، لذا در فساد اقتصادی زمان میبرد تا مفسده شناخته و شناسایی شود، کشف مفاسد اقتصادی پیچیدگی و زمانبر بودن آن مانند کشف تیمهای تروریستی نیست.
* اگر کار وزارت اطلاعات نباشد حداقل ۵۰ تا ۶۰ درصد از این مفاسد اقتصادی که زیر ضربه رفتهاند، پنهان میماند و زیر ضربه نمیرود، وزارت اطلاعات فعالیتهای دشمن را رصد میکند و هر جا و هر سنگری را بی مدافع ببیند از همانجا ورود پیدا میکند و ضربه میزند. نباید هیچ نقطهای از کشور را در همه زمینههای کشور خالی بگذاریم، زیرا دشمن از همان جا وارد میشود.
*{ با اشاره به اینکه دشمن هوشمندانه همه سنگرها را رصد میکند}: دشمن از سنگرهایی که خالی باشد از همانجا نفوذ پیدا میکند و با القاء سیاستهای مسموم خود میتواند به کشور آسیب برساند ما در تمام عرصهها باید هوشمندانه اشراف کامل اطلاعاتی داشته باشیم تا بتوانیم جلوی نفوذ را بگیریم.
* رهبر معظم انقلاب از نفوذ به عنوان یک راهبرد دشمن نامبرده است، تشکیلاتی به نام اداره کل نفوذ در سه قسمت راه اندازی کرده ایم. مسئله نفوذ توسط سرویسهایی با تابلوهای علمی، صنعتی و بازرگانی انجام میشود.
* دشمن خیلی بر روی بخشهای متغیر حکومت سرمایهگذاری نمیکند، آنها بر روی جاهای ثابت سرمایهگذاری میکنند تا سرمایهگذاری آنها اثرگذار باشد. افرادی که نفوذ پیدا می کنند داغترین شعارهای حکومتی را میدهند و خیلی زود دیگران را متهم میکنند به گونهای که خودشان در معرض کوچکترین توهم و شبهه قرار نگیرند. کشف کردن اینها کار سادهای نیست کشف کردن عناصر نفوذی خیلی مشکل است به طوری که در قالب دلسوزی برای نظام مسائلی را مطرح میکنند که به باورهای مردم و نظام آسیب میزند.
*وقتی آثاری از فساد را در یک دستگاه و یا مدیریتی میبینیم اولویت اول ما صیانت است، مدیری که سالها مدیریت کرده و تجربه به دست آورده سرمایه نظام است، وقتی این مدیر زمین بخورد نظام هم خسارت میبیند. اگر بتوانیم مدیران مان را صیانت کنیم تا آسیب نبیند طبیعی است که به نفع نظام است، اما وقتی ببینیم که یک نفر به تذکرهای دوستانه و هشدارهای محترمانه و اخطارهای مشفقانه جواب نمیدهد و اصرار بر مسیر خطا داشت با او برخورد قضایی صورت میگیرد.
* در این مقطع کمترین اقدامات تروریستی را داشتیم، ترور دانشمندان هستهای ایران را نداشتیم و کمتر از هر مقطعی دیگری اقدام تروریستی کشف کردیم، رکن اصلی وزارت اطلاعات خود مردم هستند به طوری که هر جا مورد مشکوکی را ببینند اطلاع رسانی میکنند.