عصبانیت کیهان از استقبال ایرانی ها از "سریال چرنوبیل"
روزنامه کیهان در یادداشتی با عنوان "ساخت نامعمول سریال «چرنوبیل» و پخش غیرمتعارف آن در ایران!" دوبله و زیرنویس فارسی سریال چرنوبیل و استقبال از آن را از سوی مخاطب ایرانی "غیرمتعارف" تحلیل کرد.
به گزارش دیده بان ایران، روزنامه کیهان در یادداشتی با عنوان "ساخت نامعمول سریال «چرنوبیل» و پخش غیرمتعارف آن در ایران!" دوبله و زیرنویس فارسی سریال چرنوبیل و استقبال از آن را از سوی مخاطب ایرانی "غیرمتعارف" تحلیل کرد و در بخش هایی از آن نوشت:
«این سریال پنج قسمتی که پخش آن در آمریکا و بریتانیا از اوایل ماه مه آغاز شده بود، در 3 ژوئن پایان یافت، اما به طرز حیرت آور و رکوردشکنانهای تقریبا بهطور همزمان به صورت اینترنتی و یا دیویدی، با کیفیت خوب، زیر نویس فارسی و سپس دوبله فارسی بهطور گسترده و با تبلیغات وسیع (که حتی به برخی مدیران رده بالای دولتی نیز کشیده شد) در ایران پخش شد! آنچه تاکنون درباره توزیع هیچ یک از فیلمها و سریالهای خارجی در ایران که پخش ویدئویی داشته و یا به فرمت قابل دانلود برروی فضای وب قرار میگرفته، سابقه نداشته است.»
در بخش دیگری از این یادداشت آمده است:
«نگاهی به سریال که از 5 قسمت 60 دقیقهای تشکیل شده، نشان میدهد که سازندگان اثر بیش و پیش از نمایش فجایع حادثه برروی آدمها و محیط، کادر دوربین خود را برروی نیروگاه هستهای بستهاند و مسئله اصلی، کمکاری و تسامح و سپس لاپوشانی و فضای بسته خبری در مورد اصل ضایعه هستهای بوده و اینکه ناخواسته، چه ابعاد عظیمی از مصیبت را ایجاد کرده است.
سؤالات و دیالوگهایی که بردهان بازیگران بهگونهای کاملا بیحس و حال و خشک نهاده شده، همه آنچه که امروزه درباره برنامه هستهای ایران در رسانههای غرب تبلیغ میشود را القاء میکند و خیلی سریع میتواند در چنین زمانی برای تماشاگر ایرانی، تداعی معانی کرده و همذات پنداری بوجود آورد.
آنچه که به جای همه اطلاعات سنگین فنی و تخصصی ارائه شده فیلم درباره راکتور هستهای و چگونگی خرابی آن، در ذهن و روح تماشاگر برجای میماند.
در حادثه چرنوبیل براساس آمار حدود 137 نفر کشتهشدند و البته تعداد بسیار نیز مصدوم و تحت تشعشعات اتمی قرار گرفتند اما در بمباران اتمی هیروشیما و ناکازاکی توسط حدود 220 هزار تن کشته شده و نزدیک به 200 هزار تن مصدوم و تا نسلها کودکان و افراد ناقصالخلقه و بیمار در آن سرزمین متولد شدند.
چرا پس از گذشت 74 سال، فیلم یا سریالی درباره هیروشیما یا ناکازاکی ساخته نمیشود؟!!»