به دنبال تصویب قانون ممنوعیت اعدام زیر 18 ساله ها هستیم
من و تعدادی دیگر از نمایندگان مدتی است که به دنبال اصلاح این ماده و متوقف کردن کامل اعدام کودکان هستیم.
یک نماینده مجلس از تلاشها برای توقف اعدام کودکان خبر داد.
به گزارش دیده بان ایران، پروانه سلحشوری نماینده تهران در مجلس در مصاحبه با "خبر فوری" گفت: زیر 18 ساله ها را نباید اعدام کرد این موضوع در قانون صراحت دارد اما برداشت ها درباره آن متفاوت است. ماده ۹۱ قانون مجازات اسلامی، ماده ای است که سالها پیش جزییاتش تغییر پیدا کرد و طبق آن دیگر نباید اعدام زیر ۱۸ سالهای رخ میداد اما اینگونه نشد.
این ماده میگوید: در جرائم موجب حد یا قصاص هرگاه افراد بالغ کمتر از هجده سال، ماهیت جرم انجام شده و یا حرمت آن را درک نکنند و یا در رشد و کمال عقل آنان شبهه وجود داشته باشد، حسب مورد با توجه به سن آنها به مجازاتهای پیشبینی شده در این فصل محکوم می شوند.
از طرف دیگر با پیوستن ایران به کنوانسیون حقوق کودک به طور کلی باید اعدام کودکان متوقف میشد، اتفاقی که سال گذشته با ۵ مورد اعدام زیر ۱۸ سال مانند اعدام قاتل ستایش نقض شد. اما برای اصلاح قانون چه باید کرد؟
اصلاح قانون شدنی است؟
پروانه سلحشوری، نماینده مردم تهران و عضو کمیسیون فرهنگی مجلس در اینباره و در گفتوگو با خبر فوری میگوید: نمیتوانیم بگوییم اعدام زیر ۱۸ سال رخ نمیدهد، زیرا اخبار آن از گوشه و کنار به گوشمان میرسد.
وی تاکید میکند: مدتی است که ما تعدادی نمایندگان در مجلس به دنبال تغییر این ماده هستیم، به دنبال توقف کامل اعدام زیر ۱۸ سالهها.
سلحشوری تاکید میکند: این روزها پروندههای اعدام زیر ۱۸ سال به دیوان عدالت اداری ارجاع داده میشود و این شخص قاضی است که درباره حکم شخص تصمیم میگیرد.
این نماینده مجلس درباره اقدامات مجلس درخصوص کم کردن آمار اعدام تاکید میکند: من و تعدادی دیگر از نمایندگان مدتی است که به دنبال اصلاح این ماده و متوقف کردن کامل اعدام کودکان هستیم.
تلاشها برای اصلاح
وی درباره اینکه باقی نمایندگان با این تغییر موافقند یا مخالف ادامه میدهد: متاسفانه چندان امیدی نیست، اعضای کمیسیون حقوقی که به طور کلی معتقدند اعدام کودک رخ نمیدهد و اغلب همکاران نیز میگویند شورای نگهبان با این اصلاخ قانون موافقت نخواهد کرد.
این نماینده مجلس درباره نظر فقها در اینباره اما میگوید: فقها در دین ما یکسان نظر نمی دهند، من امیدوارم بتوان ورود کرد و همانگونه بسیاری از مسایلمانند ازدواج کودک یا دوچرخه سواری زنان که فقها ورود کردند، این مساله هم متوقف شود.