انتقاد یک حقوقدان به اظهارات معاون اول قوه قضاییه / نعمت احمدی: مردم چرا باید از همدیگر فیلم بگیرند و برای شما ارسال کنند؟
نعمت احمدی حقوقدان در یادداشتی نوشت: دین مبین اسلام آیاتی چون «و لاتجسسوا» دارد و بدین شیوه مومنان را از تجسس در زندگی یکدیگر منع کرده است اما اگر نوجوان یا جوانی اظهارات روز گذشته غلامحسین محسنی اژهای مبنی بر اینکه «مردم از اقدامات خلاف عفت و قانون فیلم گرفته و برای مقامات قضایی ارسال کنند» را بخواند، چه برداشتی خواهد داشت؟!
به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی دیده بان ایران ؛ نعمت احمدی حقوق دان در یادداشتی نوشت: دین مبین اسلام آیاتی چون «و لاتجسسوا» دارد و بدین شیوه مومنان را از تجسس در زندگی یکدیگر منع کرده است اما اگر نوجوان یا جوانی اظهارات روز گذشته غلامحسین محسنی اژهای مبنی بر اینکه «مردم از اقدامات خلاف عفت و قانون فیلم گرفته و برای مقامات قضایی ارسال کنند» را بخواند، چه برداشتی خواهد داشت؟!
آیا تصور اینکه سیستمی امنیتی بر مسائل شخصیاش نظارت دارد، نخواهد داشت؟! مسوولان باید توجه داشته باشند که اظهاراتشان بر قشرهای مختلف مردم تاثیرگذار است و بعضا ممکن است برداشتهای نادرستی از دین را در افکار عمومی ایجاد کند.
معاون اول قوهقضاییه بهخوبی با اساس دین مبین اسلام و همچنین اصول قانون اساسی آشناست و میداند بیان چنین مطالبی که به عقیده من، هیچ خروجی مثبتی برای جامعه به همراه ندارد، صرفا برداشتی نامناسب از دین ایجاد میکند.
معتقدم تشویق عموم مردم به فیلم گرفتن از لحظات زندگی سایر شهروندان و ارسال به مقامات قضایی قطعا زیبنده دستگاه قضایی نیست. مسوولان باید بهدقت بر این مهم توجه داشته باشند که با زیرزمینی شدن شادیهای کوچک شهروندان عملا تقابل بین نظام و مردم شکل میگیرد که این مهم قطعا خواسته هیچیک از مسوولان نیست و نباید باشد.
باید پذیرفت که جامعه به شادی نیازمند است و روشهایی نظیر آنچه معاون اول قوهقضاییه بیان کرده، نمیتواند نتیجه مدنظر را فراهم آورد. همچنین باید توجه داشته باشیم که موارد نهی شده از منکر نیازمند تعریف و مشخص شدن است و نمیتوان با فیلم گرفتن و سرک کشیدن در زندگی یکدیگر، به امر به معروف و نهی از منکر اقدام کرد چراکه خروجی این اقدامات قطعا منفی خواهدبود.
بنابراین بهتر است که مسوولان بهجای ترویج این رویهها، حساسیتشان را بر حفظ و حراست از بیتالمال معطوف سازند، به ویلاهای آنچنانی ساخته شده در لواسان بپردازند، در مورد ابعاد مختلف پرونده مفسدان اقتصادی روشنگری و با فساد مبارزه کنند. بیشک مفسدان فعلی که البته باتوجه به عزمی که در راستای مبارزه با فساد ایجاد شده، هماکنون در جلسات دادگاه در حال محاکمه هستند، بهتنهایی به این اقدامات دست نزدهاند و افراد صاحبنفوذ، بانکها یا شرکتهایی از آنها حمایت کردهاند و این مواردی است که باید برای جامعه شفاف شود.
در مواردی چون عدمتجسس در زندگی یکدیگر حتی اگر قانون وجود نداشته باشد که دارد، دستور اسلام در دسترس است که موظف به رعایت آن هستیم. نمیتوان مسوولان قضایی که از روحانیت محسوب میشوند، به یکباره در بیاناتی برخلاف آنچه اسلام بیان داشته است، از مردم تقاضایی داشته باشند چراکه تناقضی جدی در ذهن جامعه و جوانان ایجاد میکند که اثرات نامناسبی بههمراه خواهد داشت بنابراین مسوولان باید رهنمودهایی برای جامعه داشته باشند که اجرایی بوده و بتواند جامعه را در مسیری صحیح قرار دهد.
منبع: اعتماد