قاسمی: قطعنامه حقوق بشری علیه ایران دارای اغراض خاص سیاسی است
سخنگو و رئیس مرکز دیپلماسی عمومی و رسانه ای وزارت امور خارجه گفت: جمهوری اسلامی ایران قطعنامه وضعیت حقوق بشر در ایران که در هفتاد و یکمین اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل متحد توسط کانادا و سایر همبانیان آن کشور تهیه شده است را مردود و غیرقابل قبول میداند.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی دیده بان ایران، بهرام قاسمی در واکنش به تصویب قطعنامه حقوق بشری علیه کشورمان در کمیته سوم مجمع عمومی سازمان ملل متحد گفت: جمهوری اسلامی ایران قطعنامه وضعیت حقوق بشر در ایران که در هفتاد و یکمین اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل متحد توسط کانادا و سایر همبانیان آن کشور تهیه شده است را مردود و غیرقابل قبول میداند. متاسفانه این قطعنامه بدون در نظر داشتن واقعیتهای جمهوری اسلامی ایران، صرفا مبتنی بر نگرشی گزینشی، مقابله جویانه و تنها با اهداف خاص سیاسی تدوین و تصویب شده است.
قاسمی ضمن محکوم کردن سوء استفاده برخی کشورها از مساله "حقوق بشر" گفت: جمهوری اسلامی ایران هرگونه استفاده ابزاری و سیاسی از موضوع حقوق بشر توسط کشورهای غربی علیه کشورهای مستقل جهان را مردود و محکوم میداند.
وی افزود: ساز و کارهای حقوق بشری سازمان ملل متحد نباید دستمایهای برای بازیهای سیاسی قدرتهای بزرگ و خصومتهای برخی کشورها نسبت به سایر جوامع قرار گیرد.
وی در خصوص برخی از حامیان و بانیان این قطعنامه نیز اظهار داشت: طنز تلخ تاریخی موجود در این قطعنامه، همسویی رژیم صهیونیستی، رژیم سعودی و تعداد کم شماری از کشورهای عاری از دموکراسی و آزادی در منطقه است که حامیان و مروجین اصلی تروریسم، خشونت و افراطیگری میباشند. این همسویی و همسانی خود نیز به تنهایی دلیلی بر ناموجه و نامشروع بودن قطعنامه یادشده میباشد.
سخنگوی وزارت امور خارجه در پایان بار دیگر تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران یک نظام مردمسالار دینی است و بر اساس سیاستهای اصولی و اساسی خود، همواره و همیشه مخالف هرگونه تبعیض، بهرهبرداری ابزاری و سیاسی از موضوع حقوق بشر بوده و اعتقاد راسخ آن بر این است که محل مناسب ارزیابی حقوق بشر در کشورها، مکانیسم گزارشدهی دورهای حقوق بشر برای تمامی کشورها (یو پی آر) در شورای حقوق بشر است. مشارکت سازنده و فعال کشورمان در این ساز و کار، نشانگر جدیت ایران در ارتقای حقوق بشر و عمل به تعهدات بینالمللی خود از طریق همکاریهای سازنده، برابری جهانی و نیز ساز و کارهای مبتنی بر گفتوگو و رایزنی است.
منبع: ایسنا