کد خبر: 6211
A

لاریجانی: هنوز در کشور به پارادایم مشترکی برای حکمرانی خوب نرسیده‌ایم

رییس مجلس شورای اسلامی با تایید وجود مشکلاتی برای بخش اقتصادی کشور گفت: متاسفانه هنوز به یک پارادایم مشترک برای حکمرانی خوب در کشور نرسیده‌ایم.

لاریجانی: هنوز در کشور به پارادایم مشترکی برای حکمرانی خوب نرسیده‌ایم

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی دیده بان ایران، علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی عصر امروز (دوشنبه 24 آبان) با حضور در پنجمین جلسه عمومی شورای عالی پیشکسوتان اتاق بازرگانی ایران گفت: اینکه کسانی که عمرشان را در تولید و پیشرفت کشور را جمع کرده‌اید و محفلی اینچنینی تشکیل داده‌اید کار مفیدی است.

وی با بیان اینکه برای اعمال نظرات پیشکسوتان اقتصادی و اتاق بازرگانی در بحث قانونگذاری در آئین‌نامه داخلی مجلس پیش‌بینی شده است، ادامه داد: باید مکانیزم‌هایی برای اعمال نظر پیشکسوتان اقتصادی در نحوه قانونگذاری پیدا شود البته به صورت رفاقتی می‌توانیم به مرکز پژوهشها و کمیسیونها بگوییم که از این نظرات در راه‌اندازی چرخ اقتصاد کشور استفاده کنند.

رئیس مجلس با اشاره به انتقاد برخی از پیشکسوتان اقتصادی در جلسه امروز درباره بحث مالیات بر ارزش افزوده افزود: با توجه به تفحصی که ما انجام داده‌ایم مالیات بر ارزش افزوده مشکلاتی برای تولید کشور ایجاد کرده است.

لاریجانی ادامه داد:» باید سیستم‌ها را مکانیزه کنیم و مالیات ارزش افزوده به حساب خزانه برود و مکانیزمی ایجاد شود تا سریعتر این مالیات در راه درست مصرف شود تا مشکلات مرتفع شود.

وی ادامه داد: به مرکز پژوهشهای مجلس و کیمسیون اقتصادی نیز گفته‌ام که این امر باید مکانیزه شود و به کمیسیون تلفیق نیز اعلام کردم زمانی برای مکانیزه شدن اصناف بگذارد.

نماینده مردم قم در مجلس افزود: باید سیستم مالیات‌گیری که مشکلات زیادی دارد ساماندهی و تغییر کند.

عضو کمیسیون اصل 90 مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه سیاستهای اصل 44 به درستی اجرا نشده است، تصریح کرد: قانونی که در مجلس تصویب شد 8 هدف داشت و اخیرا مجمع تشخیص مصلحت نظام بررسی درباره این قانون داشت و گزارشی را ارائه کرد که نشان می‌دهد در اکثر آنها توفیقی نداشته‌ایم.

لاریجانی با بیان اینکه هدف ما کارآفرینی و چابک سازی دولت است، گفت: بیش از 90 درصد بودجه کشور صرف مسائل جاری می‌شود که باید برخی مسائل اصلاح شود.

وی با بیان اینکه حدود 70 سال است که نظامات برنامه‌ریزی در کشور داریم گفت: معمولا در برنامه‌ریزی‌ها توفیق چندانی نداشتیم البته پیش از پیروزی انقلاب اسلامی نیز این معضل وجود داشته و گاهی برنامه‌ها به ضد خودشان تبدیل شده است.

رئیس مجلس تصریح کرد: در برخی مواقع نیز دولتها برای جلب اثر افکار عمومی کارهایی را انجام می‌دهند که منجر به خارج شدن اقتصاد از ریل خود می‌شود.

لاریجانی با بیان اینکه برنامه سوم توسعه از بقیه برنامه‌ها موفق‌تر بوده است گفت: دلیل موفقیت این برنامه به دلیل عقلانی بودن آن است.

وی با تاکید بر اینکه در مجلس به دنبال مرتفع کردن مشکلات بانکها هستیم، ادامه داد: برخی مشکلات به دلیل بی‌تدبیری است و بیشتر مشکلات ما درونی است و مشکلات بیرونی کمتر است و باید بیابیم که مشکلات ما در درون چیست؟

رئیس مجلس گفت: یکی از مشکلاتی که ما اکنون داریم این است که یک پارادایم خوب در حکمرانی خوب تعریف نکرده‌ایم وقتی از توسعه صحبت می‌کنیم منظورمان رشد است و جوهره انسان برای رشد عقلانیت است و به همین دلیل باید نگاه‌ها به توسعه عقلانی باشد.

لاریجانی با بیان اینکه برخی امور در کشور بخصوص در بخشهایی باید از جاافتادگی برخوردار باشد، اظهار کرد: ما یک هدف داریم و آن هم این است که اوضاع مردم خوب شود.

وی با اعلام اینکه کشور ما از مسائلی رنجور است، گفت: بخشی از این مسائل به دلیل سوء مدیریت است و باید به ریل‌های درست برگردیم.

رئیس مجلس با بیا ناینکه در سطح سیاستهای کلان در کشور انضباطی به وجود آمد هاست گفت: اگر بخشی از آن سیاستها هم درست اجرا شود برخی مشکلات حل می‌شود.

لاریجانی با اعلام اینکه مجلس در تصویب قوانین به سمتی حرکت می‌کند که موانع برداشته شود، گفت: البته برخی دستورالعمل‌ها و آئین‌نامه‌ها موانعی ایجاد کرده‌اند که تولیدکنندگان باید آنها را به مجلس ارائه کنند تا ما آنها را بررسی کنیم و اگر مشکلی دارند آنها را لغو کنیم.

وی با اشاره به مشکلاتی که در مواقعی تامین اجتماعی بر سر راه تولید ایجاد می‌کند، افزود: وقتی کسانی بیکار می‌شوند برای خودشان کار می‌تراشند ما باید آنها را چابک کنیم دولتی موفق است که خود ر اچابک کند و بیشتر کارهایش را در دست خودش نگیرد.

لاریجانی با تاکید بر اینکه باید تنفسی در اقتصاد کشور ایجاد شودو بخش خصوصی نیز تنفسی داشته باشد، اظهار کرد: تا زمانی که بخش خصوصی قوی در کشور نداشته باشیم رشد حاصل نمی‌شود.

رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: بخش حکومتی و دیوانی گاهی مشکلاتی را برای بخش خصوصی ایجاد می‌کند و نمی‌گذارد این بخش نفس بکشد باید روی آن فکر کنیم و راه‌هایش را پیدا کنیم و فضایی برای فعالیت بخش خصوصی ایجاد کنیم.

لاریجانی با اشاره به قیمت بالای خوراک پتروشیمی‌ها در کشور افزود: کسانی که می‌خواهند رد بخش پتروشیمی سرمایه‌گذاری کنند قطعا افقی بیش از 10 سال را دارند که باید قیمت خوراک پتروشیمی‌ها از یک فرمول خاصی برخوردار باشد.

رئیس مجلس ادامه داد: درکمییسیون تلفیق گفته‌ام یک فرمول ثابت برای قیمت خوراک پتروشیمی‌ها تعیین کند

وی با بیان اینکه باید در برنامه پنج ساله فضایی برای بخش خصوصی ایجاد شود، اظهار کرد: کمیته‌ای برای احصاء مشکلات بخش خصوصی تشکیل شده تا مشکلات آنها بررسی و مرتفع شود.

لاریجانی با اشاره به انتقادات درباره ورود محصولات تراریخته به کشور نیز گفت: درباره محصولات تراریخته آرای مختلفی به ما دادند و دانشمندان و صاحبنظران دو نظر متفاوت در این باره دارند.

وی با بیان اینکه مرکز پژوهشها در حال بررسی تراریخته است، افزود: تا آنجایی به ما گزارش دادند کشورهای دیگر نیز تا حدودی از این محصولات استفاده می‌کنند. تراریخته میدانی است که باید با تعقل وارد آن شد البته نباید زود به درب آن قفل زد.

رئیس مجلس با خطاب قراردادن پیشکسوتان سخت اقتصاد گفت: پیشنهادات خود را برای ایجاد تنفس به مجلس ارائه دهید تا در بخش ششم توسعه گنجانده شود.

وی تصریح کرد: امیدوارم تا یکسال آینده قوانینی که مشکلاتی برای بخش خصوصی ایجاد کرده بازنگری داشته باشیم.


منبع: تسنیم

کانال رسمی دیدبان ایران در تلگرام

اخبار مرتبط

ارسال نظر