طرح نمایندگان برای حذف لاریجانی و تلاش آنان برای رئیس مجلس شدن قالیباف
مصوبه امروز مجلس و محرومیت افرادی مانند علی لاریجانی از کاندیداتوری دوباره برای انتخابات پارلمان، زمینهها برای جلوس محمدباقر قالیباف بر صندلی ریاست مجلس را بیش از پیش مهیا کرده است. نمایندگان پارلمان در جریان بررسی طرح اصلاح موادی از قانون انتخابات مجلس تصویب کردند که کاندیداتوری افرادی که ۳ دوره متوالی نماینده مجلس بودند، برای دوره چهارم ممنوع شود ؛ مصوبه ای که از نگاه برخی چهره های سیاسی، از جمله رسول منتجب نیا، مشکوک با هدف خاص توصیف شده است. بر این اساس،۳۴ نماینده فعلی مجلس حق کاندیداتوری دوباره برای انتخابات سال ۹۸ را نخواهند داشت. شاخصترین این نمایندگان علی لاریجانی، رئیس و علی مطهری و مسعود پزشکیان، دو نایب رئیس مجلس هستند؛ بنابراین نتیجه اول و ملموس این مصوبه، آن است که علی لاریجانی رئیس مجلس یازدهم نخواهد بود.
به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی دیده بان ایران ؛ نمایندگان پارلمان در جریان بررسی طرح اصلاح موادی از قانون انتخابات مجلس تصویب کردند که کاندیداتوری افرادی که ۳ دوره متوالی نماینده مجلس بودند، برای دوره چهارم ممنوع شود ؛ مصوبه ای که از نگاه برخی چهره های سیاسی، از جمله رسول منتجب نیا، مشکوک با هدف خاص توصیف شده است.
بر این اساس،۳۴ نماینده فعلی مجلس حق کاندیداتوری دوباره برای انتخابات سال ۹۸ را نخواهند داشت. شاخصترین این نمایندگان علی لاریجانی، رئیس و علی مطهری و مسعود پزشکیان، دو نایب رئیس مجلس هستند؛ بنابراین نتیجه اول و ملموس این مصوبه، آن است که علی لاریجانی رئیس مجلس یازدهم نخواهد بود.
چنین اتفاقی، اصلاح طلبان و حامیان دولت روحانی را وارد یک چالش جدید خواهد کرد. لاریجانی از سال ۹۲ تا کنون، نقش ویژه ای در همراهی با دولت روحانی و تصویب لوایح و طرحهای کلیدی دولت ایفا کرده بود. نقش او به ویژه در تصویب برجام، در شرایطی که تندروهای مجلس نهم به شدت با آن مخالفت میکردند، از جمله برجستهترین اقدامات او به شمار میرود. او به همین دلیل، تا کنون بارها مورد هجمه اصولگرایان تندرو قرار گرفته که آخرین نمونه آن، لغو سخنرانی وی در مراسم ۲۲ بهمن در کرج بود.
واقعیت آن است که در حال حاضر حامیان دولت و اصلاح طلبان گزینهای بهتر از لاریجانی برای ریاست مجلس در اختیار ندارند. هیچ اصولگرای میانه رویی که بتواند نقش لاریجانی را ایفا کند، در چنته میانه روهای اصولگرا نیست و از طرفی، گزینه های اصلاح طلبان یا جذابیت و توان مدیریت لازم را ندارند و یا شرایط ورود به مجلس را ندارند.
همه اینها، به معنای باز شدن راه برای اصولگرایان است تا صندلی ریاست مجلس را در دست بگیرند. مهمترین گزینه آنها، محمدباقر قالیباف است. نشانهها نیز همین موضوع را تایید میکند. قالیباف در هفتههای اخیر سفرهای استانی متعددی را انجام داده و از تریبون تلویزیون هم بی نصیب نمانده است.
او در برنامه «بدون توقف» در صداوسیما حاضر شد و با اظهارات خود درباره بودجه شهرداری تهران، واکنش اعضای شورای شهر و شهرداری را برانگیخت؛ قالباف حتی با شکایت از یکی از اعضای شورا، او را به دادسرا نیز کشاند.
تعداد سفرهای استانی قالیباف در ماههای اخیر خارج از حد تصور است. او اوایل آذرماه امسال به مشهد رفته بود. چند روز بعد به کرمان رفت و چند بار از جمله در دانشگاه شهید باهنر به سخنرانی پرداخت. قالیباف همچنین به گیلان نیز سر زده و در شهرهای مختلف از جمله رشت و انزلی سخنرانی کرده است. او در مراسم ۲۲ بهمن نیز به بوشهر رفت. سپس به اصفهان رفت و در آنجا نیز به سخنرانی پرداخت.
او در همین ماه ها، در تهران نیز در چند جای مختلف از جمله در شهرری و نیز چند مراسم دانشگاهی به سخنرانی پرداخته.
از طرف دیگر، بنابر اخبار رسیده، ستادهای انتخاباتی قالیباف نیز فعال شده و از حالا برای انتخابات مجلس دست به کار شده اند.
همه این شرایط نشان میدهد قالیباف گویا پس از چند دوره ناکامی در انتخابات ریاست جمهوری، این بار چشم به صندلی ریاست مجلس دارد؛ هدفی که با مصوبه امروز مجلس و محرومیت لاریجانی از حضور در انتخابات سال ۹۸ برای او میسرتر شده؛ مصوبهای که البته باید تایید شورای نگهبان را نیز بگیرد.
منبع: انتخاب