کد خبر: 5854
A
محمدرضا خاتمی:

برگزاری دادگاه علنی اصلاح‌طلبان به نفع قوه قضاییه است/ دست روحانی برای رسیدن به اهدافش بسته بود

نایب رییس مجلس ششم گفت: دست دولت در آینده با وجود مجلس جدید در چینش کابینه باز است.

برگزاری دادگاه علنی اصلاح‌طلبان به نفع قوه قضاییه است/ دست روحانی برای رسیدن به اهدافش بسته بود

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی دیده بان ایران، محمدرضا خاتمی با حضور در بیست‌و دومین نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاری‌ها در جریان نشست پرسش و پاسخ که در غرفه ایلنا برگزار شد، در پاسخ به سوالی در خصوص دادگاه هفت فعال سیاسی اصلاح طلب و دلایل تعویق دادگاه گفت: ما هفت نفر دو نامه را منتشر کردیم. یک نامه را خودم منتشر کردم و در آن تخلفات قانونی در رسیدگی به پرونده را برشمردم اما فضا به گونه‌ای است که هیچ رسانه‌ای آن را منتشر نکرد و نامه تنها در فضای مجازی منتشر شد.

برگزاری دادگاه علنی به نفع قوه قضاییه است

خاتمی ادامه داد: نامه دوم را خطاب به نمایندگان مجلس نوشتیم که در آن نواقص و مشکلات قانونی را توضیح دادیم و گفتیم مشکل امنیتی در میان نبوده است. تقاضای استمهال کردیم و یک ماه دادگاه به تاخیر افتاده ولی برگزار می‌شود. امیدواریم جلسه علنی باشد اگر اینطور باشد از چند جهت مفید است. پیش از هرچیز هم به نفع قوه قضائیه است.

او اضافه کرد: اگر دادگاه علنی باشد، فکر می‌کنم افکار عمومی قضاوت مثبتی داشته باشند. اگر علنی باشد و دلایل اتهامی برشمرده شود و دفاعیات به گوش مردم برسد، افکار عمومی هم  نظر بهتری درباره قوه قضائیه خواهد داشت. دوم اینکه برای ما نیز فرصتی خواهد بود که حرفهایمان را به گوش مردم برسانیم.  ما منتظر چهارده آذر هستیم که جلسه بعدی دادگاه تشکیل شود.

2

در شرایط دموکراتیک، باخت اهمیت ندارد

خاتمی در پاسخ به سوال دوم در خصوص  شورای عالی سیاست‌گذاری و وضعیت فعلی این شورا گفت: در شورای عالی سیاست‌گذاری همه تلاشمان را کردیم که به لحاظ شرایط خاص سیاسی و امنیتی و با حساسیت‌ها به گونه‌ای عمل کنیم که کشور را از شرایط بحرانی نجات دهیم.

او تاکید کرد : این حاصل برنامه‌ریزی تقریبا سه چهار ساله و تمایل همه نیروهای اصلاح‌طلب روی حداقل‌های خودشان است که توانستند با کاندیدای واحد وارد انتخابات شوند. با این سیاست‌ها کشور از سقوط حتمی نجات پیدا کرد. هرچند در دوران روحانی سیاست‌ورزی و فضای اجتماعی و فعالیت سیاسی بهتر شده بود، اما در انتخابات همان مشکلات قبلی وجود داشت. در انتخابات مجلس ما هم شرایط را آنقدر خوب نمی‌دیدیم که بتوانیم رقابت کنیم اما حتی اگر می‌باختیم، مهم نبود. اگر شرایط دموکراتیک بود، جریانی که می‌باخت هم چهار سال دیگر جبران می‌کرد.

اگر نیروهای تندور وارد مجلس می‌شدند، تلاش ما از بین می‌رفت

او گفت: ما به این نتیجه رسیدیم که اگر نیروهای تندور، مجلس را در اختیار می‌گرفتند، همه تلاش‌های ما برای انتخابات ریاست جمهوری بعد، از بین می‌رفت. اصل بر این شد که به لحاظ شرایط خاص، مجلس را از حالتی که در حقیقت می‌خواست دولت را بزند و جلوی برنامه‌های اساسی دولت مانع ایجاد کند، بگیریم. در نتیجه قرار شد در برنامه‌های دولت همکاری کنیم. باز هم ائتلاف حداکثری و شرکت تمام‌عیار در مجلس مطرح شد. نتیجه هم مشخص شد.

فراکسیون امید منسجم‌ترین و موثرترین فراکسیون مجلس است

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب گفت: زحمت زیادی کشیده شد و نتیجه قابل قبول بود. هدف اول در انتخابات مجلس تحقق پیدا کرد. یعنی تندرو‌هایی که ما وجودشان را مضر می‌دانیم، تحقق یافت. حالا مجلسی که تشکیل شد، هرچند عدم انسجام و نا آشنایی با موازین دارد، اما روز به روز اثرگذاری بهتری پیدا می‌کنند. امروز معتقدم فراکسیون امید منسجم‌ترین و موثرترین فراکسیون مجلس است. کارش را هم در انتخابات نهادهای مهم نظیر  شوراها و احزاب  دیدیم و امیدوارم در آینده  هماهنگی‌‌های بیشتری نیز باشد.

 

با استقرار مجلس دهم دست دولت در چینش کابینه باز است

خاتمی با تاکید بر اینکه ما سال آینده انتخاباتی داریم که با توجه به قدم‌هایی که برای بهتر شدن فضای سیاسی برداشته شده مهم است، گفت: ما واقعیت را در نظر داریم و می‌دانیم وقت وزن‌کشی درون جریان اصلاحات نیست. استراتژی این است که تا اطلاع ثانوی همچنان تاکید بر روی هدف باشد. در مورد ریاست جمهوری تکلیف معلوم است. روحانی برنامه‌های خوبی داشته و می‌دانیم نتوانسته همه برنامه‌هایش را اجرا کند چرا که موانع و گرفتاری ها زیاد بوده است. در آینده با وجود مجلس جدید که دستش در چینش کابینه باز است.

اعمال سلیقه در انتخابات شوراها کمتر است

او اضافه کرد: در شوراها هم اساس همان قبلی است. در این انتخابات مجلس ناظر است و ما با اعمال سلیقه‌ مواجه نیستیم و امکان رقابت بیشتر است. اما رقابت داخلی بیشتر است. کار شورای‌عالی سیاست‌گذاری برای اقناع همه اصلاح‌طلبان در یک لیست سخت‌تر خواهد بود.

دلیل خروج از شورای‌عالی سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان

او در پاسخ به این سوال که چرا از شورای عالی کناره‌گیری کردید، تاکید کرد: من و عبداالله ناصری تصمیم گرفتیم ترکیب شورا کامل‌تر شود. ما محدودیت عددی داشتیم و یک سری دوستان بودند که حضور آنها تنوع را در شورا بیشتر می‌کرد. از ابتدا گفتم بهتر است من نباشم و دیگران باشند تا انسجام در جریان اصلاحات و پوشش بیشتر در جریان دارای سلیقه‌های مختلف باشد. جمع کردن اینها دور هم اهمیت داشت. از این  جهت تصمیم گرفتیم این سلیقه‌ها را درون شورا پوشش دهیم تا هیچ کسی احساس نکند از این جهت کمبودی هست.

ادامه دارد ...

 

 

کانال رسمی دیدبان ایران در تلگرام

اخبار مرتبط

ارسال نظر