مروری بر روزنامه های پنج شنبه 20 آبان ماه
روزنامه های امروز نتیجه انتخابات امریکا را در کانون توجه قرار داده اند. جلب اینکه هیچکدام از جریان های سیاسی کشور از این انتخاب استقابل نکرده اند و تعابیر مختلفی در این باره به کار برده اند.همچنین موضوع سرقت علمی برخی مسئوان از دیگر موضوعات مهم امروز بوده است.
روزنامه های امروز نتیجه انتخابات امریکا را در کانون توجه قرار داده اند. جلب اینکه هیچکدام از جریان های سیاسی کشور از این انتخاب استقابل نکرده اند و تعابیر مختلفی در این باره به کار برده اند.همچنین موضوع سرقت علمی برخی مسئوان از دیگر موضوعات مهم امروز بوده است.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی دیده بان ایران، روزنامه های اصولگرا و اصلاح طلب هیچکدام از پیروزی ترامپ استقبال نکرده اند.
سعد الله زارعی در یادداشتی در کیهان با عنوان«آمریکا پس از ترامپ» نوشت: پیروزی دونالد ترامپ یک علامت سؤال بزرگ را جلوی وضع کنونی سیستم آمریکا و آینده آن قرار داده است. ترامپ یک جمهوریخواه است که پس از 8 سال حکومت دموکراتها به پیروزی رسیده است و از این رو چهل و پنجمین انتخابات آمریکا هم مثل چهل و چهار تای دیگر محصول رقابت دو حزب و کاندیداهای نهایی آن به حساب میآید اما خود آمریکاییها هم میگویند این انتخابات به گونهای رقم خورد که مردم را بین ادامه وضع موجود و تغییر آن در ابعاد راهبردی قرار داد و در نهایت آنچه رأیآورد لزوم تغییرات راهبردی در سیاست و رویه حکومتداری آمریکا بود.»
مازیار خسروی در روزنامه شرق در یادداتشی با عنوان«ترامپ به وقت تهران» نوشت:« گویی همه ملتها، یک دوره دیوانگی به تاریخ بدهکارند؛ یک تراژدی نفسگیر که در قالب کمدی، پای صندوق رأی به نمایش درمیآید. ایتالیای ١٩٢٢، آلمان ١٩٣٣ و حالا آمریکای ٢٠١٦. حتی فرانسویان نیز در سال ٢٠٠٢ تا یک قدمی چنین رخدادی پیش رفتند؛ اما در لحظه آخر، تجربه انباشته بیش از دو قرن پیکار برای دموکراسی به یاریشان آمد و آنان را از آغوش «لوپن» بیرون کشید. پرداختن به این پرسش که چگونه از زهدان «جمهوری وایمار» پس از نخستین جنگ جهانگیر، «رایش سوم» زاده میشود و جهان را به جنگ خانمانسوزی دیگر میکشاند موضوع این نوشته نیست و نیز قصد ایجاد اینهمانیهای رایج و پیشبینیهای آخرالزمانی درمورد نتیجه شگفتانگیز انتخابات آمریکا در میان نیست. صرفنظر از اظهار نظرهای احساسی ساعتهای ابتدایی اعلام نتایج، یک نکته اکنون کاملا نمایان است و آن اینکه انتخابات ینگهدنیا اکنون برای ایرانیان دارای چنان اهمیتی شده که آن را نه بهعنوان رویدادی جاری در سرزمینی دوردست که از پشت منشور گذشته و آینده خود به نظاره مینشینند. با این پیشفرض، نهم نوامبر ٢٠١٦ آمریکا اغلب با رخداد سوم تیر ٨٤ ایران مقایسه و تحلیل میشود؛ مقایسهای که حتی اگر شواهد و دلایل بسیار برای رد آن وجود نمیداشت نیز گرهی از کار ما که ساکنان نیمه شرقی گیتی هستیم باز نمیکرد.»
روزنامه آرمان در گزارشی با عنوان«انتخاب ترامپ به نفع ایران است؟» نوشت: « تاریخیترین انتخابات آمریکا به پایان رسید؛ آنهم با نتیجهای که جهان و جهانیان را در شوک فرو برد؛ انتخاباتی که باور کنیم یا نه، پیروزش دونالد جان ترامپ، شومن برنامههای تلویزیونی و سرمایهدار برجسازی بود که تنها و تنها به دلیل«نگاه به اقشار میانی و پایینی جامعه آمریکا» توانست چهل و پنجمین رئیسجمهوری باشد که به کاخ سفید ورود پیدا می کند. در این میان، اما مقامات و مسئولان ایرانی از پیشترها اعلام کرده بودند که «سیاستهای مستقلانه ایران تحت تاثیر مشی سیاسی آمریکا قرار نمیگیرد» و اینکه «فرقی ندارد کدام نامزد رئیس جمهور بعدی ایالات متحده شود».با این همه بودند کسانی که از پیروزی ترامپ به اندازهای خوشحال شدند که نتوانستند این شادی و سرور را در پستوهای محافلشان پنهان کنند؛ کسانی که پیروزی نامزد جمهوریخواه را پایان دوران برجام و موفقیتهای برجامی دولت یازدهم تلقی کردند که راه را برای حضورشان در عرصه سیاست کشور باز میکند؛ افرادی که استنادشان به «مناظرات انتخاباتی» ترامپ- کلینتون است و مواضع رئیس جمهور آینده آمریکا را از زاویه دید خود مینگرند و حال آمدنش را مترداف دانستهاند با بازگشت به دوران ماقبل دولت عقلایی و اعتدالی روحانی؛ دورانی که در آن قطعنامههای نهادهای بینالمللی کاغذپاره خوانده میشد و طرفدارانش از به انزوا کشاندن کشور به خود میبالیدند. یا شاید تصور میکنند که ترامپ همانند «چهره سیاسی مورد علاقهشان» آمریکا را به مرز بحران میکشاند و دل این عده از اینکه «دشمن قسم خوردهشان» به سمت قهقرا پیش میرود، شاد میشود. باید به اینان گفت که زهی خیال باطل. تبلیغات نامزدها تمام شد، ترامپ پیروز شد و از همان ساعات پس از پیروزی نشان داد که قرار نیست ساختارهای تعمیقیافته سیاسی در کشورش را زیرپای گذارد، نشان داد که قائل به قانون و قانونمداری است و باید منتظر بود از فردای ورود به کاخ سفید، ساختاری و بروکراتیک فکر و رفتار کند.»
جعل و سرقت علمی
روزنامه جوان در گزارشی با عنوان«جعل و سرقت علمی به وزیران علمی دولت رسید !» با اشاره به برخی مسئولان آموزش عالی و دانشگاهها، متهم سرقت گسترده علمی نوشت:« حدود 9 روز از انتشار اتهامات «سرقت ادبی»، «دستکاری در نام نویسندگان»، «دستکاری در فرایند ارزیابی علمی»، «فریب سیستم ارزیابی علمی» و «انتشار و اختصاص غیرقانونی نویسندگی مقاله» علیه جامعه علمی کشورمان در فضای مجازی میگذرد. به طوری که از اول نوامبر ۲۰۱۶، ناشر مجلات نیچر، ۵۸ مقاله دانشمندان ایرانی را به خاطر «جعل علمی» و «دستکاری» توسط نویسندگان تعلیق کرد. این در حالی است که در میان اسامی دانشمندان ایرانی منتشر شده در فهرست نویسندگان مقالات تعلیق شده، نام تعدادی از مقامات ارشد کشورمان از جمله وزرای علوم و بهداشت به چشم میخورد. گفتنی است با وجودی که این خبر تاکنون از سوی هیچ نهاد داخلی تأیید یا تکذیب نشده، فضای مجازی را با بالاترین آمار بازدیدها در مینوردد. بعد از انتشار شتاب معکوس و سقوط رشد علمی کشور در پایگاههای استنادی دنیا، این دومین شوک علمی ثبتشده برای کشورمان در مجامع جهانی در سه سال گذشته به شمار میرود.
برای انتشار نام کشورمان به عنوان کشوری که در صدر فهرست کشورهای دارنده مقالات جعلی و دستکاری شده علمی قرار دارد، از سوی ناشر مجلات نیچر، فارغ از درست یا غلط بودن اصل خبر، سناریوهای مختلفی میتوان متصور شد. در این میان مسئولان کشور که نام برخی از آنها در میان دانشمندان نویسنده این مقالات جعلی به چشم میخورد به صورت غیررسمی ترجیح دادهاند به آن به چشم یک خبر دروغ که ارزش واکنش ندارد، نگاه کنند. با این وجود این موضع نمیتواند مانع انتشار اخباری با عناوین و مضامینی نظیر «رسوایی بزرگ علمی جهانی برای ایران» و «مقامات ارشد جمهوری اسلامی در لیست منتشرکنندگان مقالات جعلی علمی و دستکاری شده جهانی» شود.
بر اساس این گزارش، روز یازدهم آبانماه ۹۵ مصادف با اول نوامبر ۲۰۱۶، ناشر مجلات نیچر، ۵۸ مقاله دانشمندان ایرانی را به خاطر «جعل علمی» و «دستکاری» توسط نویسندگان تعلیق کرد. گزینش این مقالات در ادامه موارد کشف شده مشابه در سال ۲۰۱۵ صورت گرفته است. قسمتی از این ۵۸ مقاله که توسط ۲۸۲ پژوهشگر ایرانی نوشته شده، روز اول آبانماه توسط یک ناشر علمی پیشرو جمعآوری شدهاند. گفته میشود، نشانههایی یافت شده که در روند ارزیابی علمی و انتشار آنها، «تبانی» صورت گرفته است. »
منبع: تابناک