دو سوم آرای روحانی متعلق به اصلاح طلبان بود / در دوره هشتم مجلس، حزب اعتدال و توسعه درخواست ائتلاف داد، اما چون حزب محدودی بود، قبول نکردیم
حجت الاسلام و المسلمین رسول منتجب نیا، در واکنش به اظهارات واعظی می گوید: حق این است که پیروزی جناب آقای دکتر روحانی در سال 92 را مرهون ائتلاف یا حمایت بدانیم. حالا هرچه اسمش را بگذاریم، معنا را تغییر نمیدهد. اینکه ستادها جمع شوند و همه یک ستاد به نام ستاد آقای روحانی شوند، این دقیقا ائتلاف است. حتی می توان گفت وحدت است که از ائتلاف هم بالاتر است.
حجت الاسلام و المسلمین رسول منتجب نیا، در واکنش به اظهارات واعظی می گوید: حق این است که پیروزی جناب آقای دکتر روحانی در سال 92 را مرهون ائتلاف یا حمایت بدانیم. حالا هرچه اسمش را بگذاریم، معنا را تغییر نمیدهد. اینکه ستادها جمع شوند و همه یک ستاد به نام ستاد آقای روحانی شوند، این دقیقا ائتلاف است. حتی می توان گفت وحدت است که از ائتلاف هم بالاتر است. یعنی همه در هم ادغام شدند.
به گزارش دیده بان ایران؛ منتجب نیا در واکنش به اظهارات اخیر محمود واعظی، رییس دفتر رییس جمهور در خصوص نقش اصلاح طلبان در پیروزی روحانی، گفت: برای آقای واعظی و سایر دوستان در حزب اعتدال و توسعه احترام قائل هستم؛ بالاخره حزب اعتدال و توسعه هم یکی از احزاب قانونی این کشور است با رویکرد ویژه خود.
او اضافه کرد: در دوره هشتم مجلس دوستان در حزب اعتدال و توسعه از ما درخواست کردند که با حزب اعتماد ملی ائتلاف کنند؛ ولی دوستان ما در اعتماد ملی چندان موافقتی نداشتند و لذا این ائتلاف صورت نگرفت. دلیل این موضوع هم آن بود که حزب اعتدال و توسعه محدود به جمعی از دوستان و عزیزان بود که تازه فعالیت خودش رو آغاز کرده بود و گستردگی چندانی نداشت.
منتجب نیا افزود: حزب اعتدال و توسعه همچنان در محدودیت بود تا اینکه سال 92 برای انتخابات ریاستجمهوری دوره یازدهم، آقایان تصمیم گرفتند که آقای روحانی را که با ایشان ارتباط بیشتری داشتند و در مرکز تحقیقات استراتژیک همکاری داشتند ، به عنوان کاندیدای خود قرار دهند. دوستان ما نیز در جبهه اصلاحات تصمیم دیگری داشتند؛ ابتدا نظرشان روی آقای خاتمی بود که قطعا با آمدن ایشان موافقت نمیشد. گزینه بعدی مرحوم آیتالله هاشمی بود که ایشان هم رد صلاحیت شدند و با پیشنهاد آقای هاشمی و برنامه ریزی خود حزب اعتدال و توسعه، آقای دکتر روحانی وارد صحنه شدند.
او ادامه داد: تا زمانی که آقای عارف به عنوان کاندیدای اصلاحات مطرح بودند، بیشتر اصلاح طلب ها از آقای دکتر عارف حمایت میکردند و در ستاد ایشان فعالیت داشتند و ستاد آقای روحانی محدود بود به دوستانی که در حزب اعتدال و توسعه هستند و احیانا دوستانی که شخصا به ایشان علاقه و ارادت داشتند.
منتجب نیا تصریح کرد: تحلیل من این بود که رأی تقریبا مشخص آقای روحانی به دلیل وجهه ایشان و تلاشی که دوستان در ستاد ایشان داشتند، بیش از پنج، شش میلیون نبود. اما وقتی با تصمیم اصلاح طلبان، قرار شد همه پشت سر آقای روحانی متحد و متفق شوند، سبد آقای روحانی سنگین تر شد و تمام آرای اصلاح طلب ها به سبد ایشان ریخته شد و باعث شد تا آن رای قابل توجه را در سال 92 بیاورند و بر رقبای خود پیروز شوند.
منتجب نیا ادامه داد: در مجموع میشود گفت که بیش از دو سوم آرای آقای روحانی در سال 92 متعلق به اصلاح طلب ها بود. و حداکثر یک سوم از آرا مربوط به اعتدال و توسعه بود. البته از همه آنهایی هم که در ستادهای اصلاح طلبان بودند درخواست شد که همگی در ستاد دکتر روحانی فعالیت کنند و خود ما هم زمانی که چنین تصمیمی گرفته شد، استان به استان رفتیم و فعالیت کردیم و دوستان هم همینطور.
این فعال سیاسی اصلاح طلب تاکید کرد: حق این است که پیروزی جناب آقای دکتر روحانی در سال 92 را مرهون ائتلاف یا حمایت بدانیم. حالا هرچه اسمش را بگذاریم، معنا را تغییر نمیدهد. اینکه ستادها جمع شوند و همه یک ستاد به نام ستاد آقای روحانی شوند، این دقیقا ائتلاف است. حتی می توان گفت وحدت است که از ائتلاف هم بالاتر است. یعنی همه در هم ادغام شدند.
او توضیح داد: ائتلاف در صورتی است که دو کاندیدا با هم ارتباط متقابل داشته باشند. وقتی یک ستاد همه تشکیلاتش را جمع و در یک ستاد دیگر ادغام کند، این از ائتلاف هم بالاتر است؛ این وحدت و انسجام هست.
منتجب نیا گفت: انصافاً کاری که اصلاح طلبان کردند، کارستان بود. یعنی بزرگترین ایثار و فداکاری را به نفع ملت و برای پیروزی مردم انجام دادند. زیرا احساس میکردند که آقای دکتر روحانی خیرالموجودین است و بین کاندیداها هم صلاحیت بیشتری دارد. از طرفی، مرحوم آقای هاشمی و دیگر بزرگان نیز بر این حمایت توصیه داشتند. در مجموع با وجود اینکه بعضی ها این روزها گله، انتقاد، اظهار ندامت و پشیمانی میکنند اما در آن زمان ما بهترین تصمیم را گرفتیم؛ بهترین تصمیم این بود که از دکتر روحانی حمایت کنیم چراکه ایشان خیرالموجودین بود./ انتخاب