عباس عبدی: نباید به معترضان برچسب «برانداز» بزنیم
عباس عبدی گفت:من هنوز معتقد نیستم که غالب کلی این معترضان -معترضان دی ماه- خود را به معنای دقیق کلمه برانداز بدانند. اینها می گویند که ما دیگر فکر نمیکنیم با این سیستم بتوان به آنچه درست میدانیم و نیاز داریم، رسید. در واقع نوعی نگاه رادیکال دارند اما نگاه برانداز به صورت رسمی از ابتدا گزینه جایگزین دارد و به دنبال تغییر اساسی سیستم است.
به گزارش دیده بان ایران؛ عباس عبدی با بیان اینکه «فرض کنید که ما از روحانی حمایت نمیکردیم و مثلا از جهانگیری حمایت میکردیم یا از هیچ کس حمایت نمیکردیم» گفت: نتیجه این بود که یا رئیسی انتخاب میشد یا همین آقای روحانی. اگر روحانی انتخاب میشد که فرقی نمیکرد به احتمال فراوان ممکن بود از این بدتر نیز رفتار کند. اگر رقیب انتخاب میشد، اما همین شما به عنوان سوال کننده میپرسیدی که مسئولیت اصلاح طلبان که از روحانی حمایت نکردند چه بود و چرا مملکت را به این روز انداختید؟ بنابراین نمیشود که یک گروه سیاسی مسئول دو سوی رفتار انتخاباتی باشد. این گروه وقتی مسئولیت کامل دارد که نامزد خود را در انتخابات داشته باشد.
در ادامه بخش هایی از این گفت و گو را می خوانید:
- مجموعهای که شما اسم آن را برانداز میگذارید و بعد از دی ماه ۹۶ بیشتر برجسته شدند را نمیتوان با گروههای مخالف خارج از کشور که دنبال براندازی هستند، یکسان فرض کرد.
- من هنوز معتقد نیستم که غالب کلی این معترضان -معترضان دی ماه- خود را به معنای دقیق کلمه برانداز بدانند. اینها می گویند که ما دیگر فکر نمیکنیم با این سیستم بتوان به آنچه درست میدانیم و نیاز داریم، رسید. در واقع نوعی نگاه رادیکال دارند اما نگاه برانداز به صورت رسمی از ابتدا گزینه جایگزین دارد و به دنبال تغییر اساسی سیستم است.
- برچسب براندازی به معترضین زدن را درست نمیدانم حتی اگر در عمل شعارهای ساختارشکنانه و براندازانه دهند. به نظر من شعارهایی که در تجمعات دی ماه طرح شد برای داوری گروههای معترض ملاک خوبی نیست.
- نباید گفت دنبال جنبش اجتماعی برویم بدون اینکه هیچ پس زمینه حکومتی داشته باشیم. اصلا ممکن نیست زیرا مردمی که خواهان اصلاحات هستند در نهایت انتظار دارند که خواستههایشان در ساختار قدرت بازتاب داشته باشد و محقق شود.
- برداشت من این است که مردم حتی اگر از اصلاح طلب و اصولگراها نیز پشیمان شده باشند به جای دیگری مراجعه نمیکنند زیرا در جای دیگری نیز افقی وجود ندارد.
- من شخصا به نحوه حضور آقای روحانی در انتخابات ۹۶ اعتراض داشتم. با این حال معتقد هستم که نباید فکر کرد مردم ناامید شدند و تمام شد و رفت. باید به این توجه کرد که در مقابل آقای روحانی چه مسئولیتی متوجه اصلاح طلبان است؟
- جناح حکومت نیز یکدست نیست و بخشی از آن از کاهش محبوبیت و سرمایه اجتماعی اصلاحطلبان استقبال نیز میکند.
- مگر همه گروههای حامی خاتمی در سال ۷۶، در باره رفتار خاتمی مسئولیت میپذیرند؟ اصلاح طلبان در سال ۷۶ و ۸۰ باید مسئولیت دولت را بپذیرند و در سال ۸۴ و ۸۸ نیز مسئول انتخابات هستند. اما در سال ۹۲ و ۹۶ نه مسئول انتخابات هستند نه مسئول دولت برآمده از آن. به این دلیل که نامزد خود را نداشتند و مجبور بودند که از یکی از گزینههای حاضر حمایت کنند زیرا اگر این کار را نکرده بودند باز هم امروز محکوم میشدند که چرا وارد میدان نشدند.