داریوش قنبری: مواضع روحانی ربطی به سخنان واعظی ندارد
هدف اینگونه سخنان مشخص نیست، اما تاکید میکنم جز دلسردی حامیان نتیجهای دیگر به دنبال نخواهد داشت. یقینا این سخنان با هدف دلسوزی و حمایت برای دولت نبوده، بنابراین عدهای که مدیون جریان اصلاحات هستند و در درون دولت قرار گرفتند باید بدانند که اگر جریان اصلاحات نبود نامی از آنها نبود. بنابراین نباید درصدد تضعیف پایگاه حمایتی دولت باشند و به این جریان اینگونه بیاحترامی شود.
به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی دیده بان ایران ؛ داریوش قنبری نوشت: آقای روحانی در آخرین دیداری که با اصلاحطلبان داشت با قدردانی از حمایتها و تلاشهایی که فعالان سیاسی اصلاحطلب از او و دولت داشتهاند، گفت: «دوستان اصلاحطلب را همراه دولتهای یازدهم و دوازدهم دانسته و میدانم». آقای روحانی از اصلاحطلبان به عنوان همراه دولت یاد میکند، اما در مقابل محمود واعظی رئیس دفتر رئیسجمهور اخیرا گفته است: «ما با هیچ گروهی ائتلاف نکردیم. نه در سال 92 و نه در سال 96. یعنی رأی مال خود آقای روحانی بوده و نه به حمایت اصلاحطلبها». در همین راستا داریوش قنبری فعال سیاسی اصلاحطلب می گوید: پایگاه حمایتی آقای روحانی کدام طیف سیاسی بوده و او از سوی کدام طیف سیاسی مورد حمایت قرار گرفته و اگر این حمایت را نداشتند آیا میتوانست به ریاست جمهوری برسد یا خیر؟ اگر این سوال را حتی از افرادی که دانش سیاسی چندانی در جامعه ندارند بپرسید به آسانی میگویند که آقای روحانی با حمایت اصلاحطلبان روی کار آمده و در مجموع اگر حمایت اصلاحطلبان نبود، یقینا او به آسانی بر مسند ریاست جمهوری نمینشست. در کنار اصلاحطلبان تعدادی از چهرههای اصولگرا هم به شکل فردی تصمیم به حمایت از او گرفتند اما اگر حمایت اصلاحطلبان نبود، این تعداد اصولگرای انگشتشمار وزنهای برای پیروزی آقای روحانی در انتخابات محسوب نمیشدند تا بخواهند به شکل تشکیلاتی از او حمایت کنند. پایگاه حمایتی آقای روحانی به طور کامل مشخص است و اگر برخی مدعی شدند که اصلاحطلبان در پیروزی آقای روحانی در انتخابات نقشی نداشتهاند نتیجهای جز دلسرد شدن نیروهای سیاسی، به ویژه اصلاحطلبان ندارد.
مطرح شده که اصلاحطلبان به دنبال سهمخواهی از دولت پس از پیروزی آقای روحانی هستند.
اصلاحطلبان بهرغم آنکه به حمایت از آقای روحانی در انتخابات پرداختند اما ادعای ارث از او نداشتند. اگر دقت کنید در مجموعه مناصب کلیدی هم در دولت در دست جریان اصولگراست، شاید تفکراتی از این دست باعث شده تا نقش اصلاحطلبان در دولت کم جلوه داده شود و اصلاحطلبان را به خوبی در درون کابینه نبینند. یقینا اگر از نیروهای توانمند اصلاحطلب در دولت آقای روحانی به شکل مناسبی استفاده میشد دولت بسیار توانمندتر عمل میکرد.
هدف از مطرح کردن این سخنان چیست؟
هدف اینگونه سخنان مشخص نیست، اما تاکید میکنم جز دلسردی حامیان نتیجهای دیگر به دنبال نخواهد داشت. یقینا این سخنان با هدف دلسوزی و حمایت برای دولت نبوده، بنابراین عدهای که مدیون جریان اصلاحات هستند و در درون دولت قرار گرفتند باید بدانند که اگر جریان اصلاحات نبود نامی از آنها نبود. بنابراین نباید درصدد تضعیف پایگاه حمایتی دولت باشند و به این جریان اینگونه بیاحترامی شود.
آیا سخنان رئیس دفتر رئیسجمهور، موضع آقای روحانی محسوب میشود؟
بعید است که اینگونه سخنان موضع آقای روحانی باشد. اما افرادی که در درون دولت هستند و چنین سخنانی را بیان میکنند باید مراقب صحبتهایشان باشند تا باعث دلسردی در میان حامیان آقای روحانی نشوند.
تناقض در سخنان آقای واعظی و روحانی درباره اصلاحطلبان را در چه راستایی میبینید؟
آقای واعظی دارای دیدگاه و مواضعی است که این مواضع هیچ نزدیکی به جریان اصلاحات ندارد و فکر میکنم که مواضع خود را بیان میکند، اما باید مراقب باشد تا مواضعشان با توجه به جایگاهی که در درون دولت دارند مواضع دولت تلقی نشود. ما موضع دولت را از زبان خود رئیسجمهور قطعا جویا خواهیم شد و تا آنجا هم مطلع هستیم صحبت آقای روحانی با اصلاحطلبان که در آخرین جلسهشان با آنها داشتند و این نظری که آقای واعظی اعلام کردند را نسبت به جریان اصلاحات ندارند. آقای روحانی به عنوان یک سیاستمدار با تجربه که از دانش و اطلاعات خوبی برخوردار است به خوبی میدانند که جریانی از او حمایت کرد و قطعا بهتر از افراد دیگر آقای روحانی به این نکته واقف است.
در مجموع سخنان آقای واعظی را در چه راستایی تبیین میکنید؟
این سخنان از سوی هر شخصی که باشد با نظر خیرخواهی برای دولت و با نیت تقویت دولت تعبیر نمیشود و نتیجه آن تضعیف دولت و پایگاه حمایتی دولت است. افرادی که مدعی هستند که دولت مدیون حمایت از اصلاحطلبان نیست باید اعلام کنند که کدام اصولگرا در حمایت از آقای روحانی موثرتر بود؟ این افراد باید مروری بر دوران تبلیغات ریاست جمهوری آقای روحانی داشته باشند تا متوجه شوند که چه شخصیتهایی به اعلام حمایت از او پرداختند و حتی شعارهای ایشان، شعارهای کدام گروه سیاسی بوده است؟ آیا از جریان اصلاحطلب بوده یا جریانی دیگر؟ اگر افرادی حافظهشان دچار مشکل شده میتوانند به تبلیغات دوران انتخاباتی رجوع کنند، چرا که تمام تبلیغات در آن زمان ثبت شده است. برخی پس از رسیدن به قدرت فراموش میکنند که ولینعمت آنها در قدرت چه گروهی یا افرادی بودند. آنها باید بدانند با حمایت چه افراد یا گروهی به جایگاهی رسیدند و نباید ناسپاس باشند، چراکه بسیاری از مردم و افراد شبانهروز زحمت کشیدهاند تا این دولت به قدرت برسد.