کد خبر: 55842
A

لیست سیاهی برای سخنرانان نشست های روز دانشجو نداریم

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در حاشیه جلسه هیأت دولت، اظهار کرد: لیست سیاهی برای سخنرانی در مراسم روز دانشجو نداریم و ملاک ما برای دعوت از سخنرانان، تصمیم گیری های هیأت سه نفره در دانشگاه ها است.

لیست سیاهی برای سخنرانان نشست های روز دانشجو نداریم

به گزارش دیده بان ایران؛ منصور غلامی پس از پایان جلسه امروز - چهارشنبه - هیأت دولت در جمع خبرنگاران در پاسخ به پرسش خبرنگاری در خصوص سخنرانان روز دانشجو و ادعای برخی تشکل های دانشجویی در خصوص عدم صدور مجوز برای حضور سخنرانان در دانشگاه ها، گفت: لیست سیاهی برای سخنرانی در کشور نداریم. در دانشگاه ها یک هیأت سه نفره متشکل از رئیس دانشگاه، رئیس دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه و نماینده وزیر علوم وجود دارد که در این زمینه تصمیم گیری می کنند.
این مقام مسئول در وزارت علوم، افزود: در استان ها با توجه به شرایط خاص و سوابقی که وجود دارد برای سخنرانی افراد با شورای تامین استان و نهادهای امنیتی هماهنگی های لازم در مواردی که خودشان تشخص دهند، صورت می گیرد اما نوعاً ضرورت ندارد تمام موارد نیاز به مشورت داشته باشد. 
وی در پاسخ به سوالی در خصوص عدم برگزاری برخی سخنرانی ها در دانشگاه ها، اظهار کرد: ممکن است این موارد همان مصلحت های تشخیصی شورای تامین استان باشد اما اصل برای ما،تصمیم گیری های شورای سه نفره است.
غلامی همچنین در پاسخ به سوالی در این مورد که مخالفان دولت بیشتر از موافقان دولت در نشست های روز دانشجو سخنرانی کردند، خاطرنشان کرد: این نکته را قبول دارم تعداد سخنرانی کسانی که نقد دولت را مطرح می کردند، بیشتر بوده است؛ اما آن طرف هم کسانی نبودند که بیایند بحث یا صحبت کنند. در این مواقع شاهد بودم که بیشتر دانشگاه ها ترجیح دادند این نشست ها را به صورت مناظره ای برگزار کنند تا دانشجویان از نظرات هر دو طرف برخوردار شوند.
**80 درصد رشته های دانشگاهها بدون کنکور شدند
وزیر علوم در مورد حذف کنکور نیز توضیح داد: حذف مرحله کنکور جزء مصوبات قانونی است که برای انجام آن تکلیف قانونی وجود دارد و در شورای سنجش و پذیرش دانشجو مصوب شده است.
وی با اشاره به نحوه پذیرش داوطلبان کنکور در سال های گذشته و مقایسه آن با شیوه ای که از امسال اعمال خواهد شد، توضیح داد: در سال های گذشته سوابق تحصیلی داوطلبان برای پذیرش در دانشگاه، اعمال مثبت می شد به این معنا که نمره کنکور به آنها در پذیرش دانشگاه ها کمک می کرد.
غلامی ادامه داد: این روش در اجرا نشان داد که چیزی حدود 85 درصد از قبولی های داوطلبان در دانشگاه ها بدون تاثیر نمره کنکور، صورت می گرفت و داوطلبان می توانستند در رشته های مورد علاقه خود تحصیل کنند.
وزیر علوم با بیان اینکه امسال بخشی از کسانی که قصد ادامه تحصیل در دانشگاه دارند بدون ثبت نام در کنکور و تنها با ارائه سوابق تحصیلی به دانشگاه موردنظرشان می توانند پذیرش دریافت کنند، گفت: سازمان سنجش آموزش کشور قبل از شروع ثبت نام کنکور سراسری سال 98 اسامی رشته ها و جزئیات آن را منتشر می کند و حدود 80 درصد رشته ها بدون کنکور داوطلبان را در دانشگاه ها می پذیرند.
**ابلاغ طرح ساماندهی آموزش عالی
غلامی در بخش دیگری از سخنان در جمع خبرنگاران با اشاره به ابلاغ طرح ساماندهی آموزش عالی، خاطرنشان کرد: طرح ساماندهی آموزش عالی آماده شده که قبل از پایان امسال مراحل اجرای در سطح کشور ابلاغ خواهد شد. این طرح، بر صرفه جویی در هزینه های مجموعه آموزش عالی و ارتقای کیفیت آموزش عالی تاکید دارد.
وزیر علوم، گفت: علاوه بر این، در طرح یاد شده مجموعه های دانشگاه های کوچک ضمن ارتباط با دانشگاه های بزرگ در قالب همکاری یا قرار گرفتن در زیر مجموعه این دانشگاه ها می توانند خدمات علمی بهتری داشته باشند.
به گفته وزیر علوم دولت یازدهم، طرح ساماندهی آموزش عالی جزء طرح های برنامه ششم توسعه و مصوبات ابلاغی شورای عالی انقلاب فرهنگی است، البته بخش هایی از این طرح مثل توقف پذیرش دانشجو توسط موسسات آموزش عالی وابسته به دستگاه های اجرایی و پژوهشگاه های خارج از وزارت علوم، اجرا شده است.
وزیر علوم در پاسخ به سوال خبرنگاری در این مورد که اعلام شده محورهای استیضاح وزیر علوم سیاسی کاری است، تاکید کرد: این نکته را باید از مجلس بپرسید.

**عرضه فناوری های ساخت داخل در هفته پژوهش
وزیر علوم ، تحقیقات و فناوری همچنین در ادامه با اشاره به آغاز هفته پژوهش از شنبه 24 آذرماه جاری و عرضه دستاورهای علمی و فناوری دانشگاه ها در این هفته افزود: در کنار این دستاوردها نمایشگاهی برای عرضه نیاز دستگاه ها به بخش فناوری و علمی دانشگاه ها برگزار می شود و مراکز تحقیقاتی و فناوری دانشگاه ها هم یافته های جدید خود را عرضه می کنند.
وزیر علوم با اشاره به رقم قراردادی که سال گذشته میان بخش دانشگاه و صنعت در هفته پژوهش منعقد شد، خاطرنشان کرد: سال گذشته نزدیک به 700 میلیارد تومان قرارداد میان یکی از دانشگاه ها و بخش صنعت به امضاء رسید.
غلامی اظهار امیدواری کرد که امسال با توجه به تاکید حمایت از تولیدات داخل و حرکت دانشگاه ها به سمت عرضه فناوری های داخل، رویداد خوبی در هفته پژوهش دانشگاه ها و پژوهشگاه ها رخ دهد.

 

کانال رسمی دیدبان ایران در تلگرام

اخبار مرتبط

ارسال نظر