کد خبر: 54956
A

ویژگی های موشک کروز مشکات از زبان یک کارشناس اسرائیلی / عکس + جزییات

یوزی رابین مدیریت برنامه دفاع موشکی اسرائیل با ابراز ترس از نیروهای مسلح کشورمان گفت که این موشک ایرانی یک موشک کروز زمین پرتاب است که از یک شتاب دهنده کمک گرفته و با استفاده از آن ارتقاع می‌گیرد و سپس موتور اصلی آن فعال می‌شود. ایرانی‌ها با استفاده از این موشک می‌توانند اسرائیل را از خاک خود هدف قرار دهند. اما آنها همچنین هواپیمای سوخوی 24 را دارند. اگر بتوانند این موشک را بر روی این هواپیما نصب کرده و با آن به سمت مدیترانه بیایند و از آنجا به سمت شمال گردش کنند، این موشک توان هدف قرار دادن هر نقطه ای از اروپا را دارد.

ویژگی های موشک کروز مشکات از زبان یک کارشناس اسرائیلی / عکس + جزییات
به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی دیده بان ایران ؛ قدرت موشکی ایران اکنون یکی از دستاورد‌های بزرگ جمهوری اسلامی در عرصه فناوری‌های نظامی و قدرت دفاعی کشور است که نقطه شروع این پیشرفت را می‌توان دوران جنگ تحمیلی و محاصره همه‌جانبه کشورمان در آن زمان توسط سایر کشور‌ها دانست.

 

امروز با تکیه بر توانمندی داخلی و استفاده حداکثری از ظرفیت‌های موجود در فواصل زمانی کوتاه، موشک‌های جدید و مدرنی توسط نیرو‌های مسلح کشور رونمایی می‌شود که با معرفی هر کدام از آن‌ها دشمنان از پیشرفت ایران در عرصه دفاعی عصبانی‌تر شده و توانایی جمهوری اسلامی در عرصه دفاعی نمایان‌تر می‌شود.

 

 در شرایطی که قدرت نظامی بازدارنده ایران و توان مقابله کشور با هر گونه تهدید نظامی این روزها محور بحث روز است. بررسی تکنولوژی موشک‌های ایران نشان می دهد که برد این موشک ها به دورترین نقاط اروپا و بیش از 70 درصد آسیا می‌رسد و این توان دفاعی باعث ناامیدی دشمنان در حمله نظامی به خاک و تاسیسات حیاتی کشورمان شده است.

 

یکی از موثرترین سلاح‌ها در میدان‌های نبرد که توانایی ضربات سنگین و مهلک در زمین، هوا و دریا را دارند موشک‌ها هستند و یکی از اعضای این خانواده موشک‌های کروز هستند. موشک کروز نوعی موشک و نوعی هواگرد بی‌سرنشین هدایت شونده‌ بوده که مسیر آن تا رسیدن به هدف قابل تغییر و هدایت است. در اغلب سامانه‌های کروز از نوعی موتور جت استفاده می‌شود، در حالی که موشک‌های دیگر از موتور راکتی استفاده می‌کنند.

 

از شمال هند تا اسرائیل زیر سیطره موشک مشکات

 

موشک‌های کروز معمولاً تمام مسیر خود را در ارتفاع بسیار پائین (برای جلوگیری از تشخیص توسط رادارهای دشمن) و با سرعت تقریباً ثابت با سرعت مافوق صوت یا نزدیک به صوت طی می‌کنند. تفاوت موشک کروز با پهپاد این است که کروزها فقط به عنوان یک سلاح استفاده می‌شوند و کلاهک جنگی بخشی از بدنه آنان است.

 

با توجه به لختی اولیه در هدایت موشک کروز، این امکان وجود دارد که موشک صدها متر از مسیر منحرف شود، زیرا اگرچه با هدایت از این نوع لختی امکان انحراف برای موشکی که ده‌ها دقیقه پرواز می‌کند کم است، ولی برای موشکی که ساعت‌ها باید ادامه طریق دهد مناسب نیست و برای رفع عیب باید نوعی تصحیح در مسیر انجام شود تا در عمل مکمل هدایت اصلی آن باشد.

 

پرواز طولانی مدت یکی از مهم ترین نکات درباره موشک کروز است و به همین دلیل امکان انحراف از چند متر تا چند صد متر توسط سامانه‌های منحرف کننده پدافندی دشمن، با وضعیت حرکت لختی موشک در طول مسیر  وجود دارد که البته با وجود سامان‌ هایی نظیر سامانه انطباق متقابل پشت سر هم جغرافیایی، سامانه سی دی اس و سامانه جی پی اس احتمال این مورد بسیار کاهش می‌باید.

 

موشک‌های کروز دارای چهار مولفه عمده هستند؛ اولین مولفه موشک های کروز استفاده از نیروی آیرودینامیکی در طبقات پایین جو (۳۰ کیلومتر یا ۱۰۰۰۰ پا) است.

 

دومین مولفه این موشک ها توانایی تغییر مسیر و ارتفاع حرکت خود در طول مسیر حرکت است. سومین مولفه موشک‌های کروز، برد بیش از۵۰ کیلومتری آنهاست. آخرین و مهم ترین ویژگی و مولفه آنها قابلیت هدایت مداوم در طول مسیر به سوی هدف نهایی‌ست.

 

موشک کروز موشکی راهبردی است و به همین دلیل قابلیت پنهان شدن از دید رادارهای دشمن به دلیل سطح مقطع کوچک، دارابودن موتور توربوفن با تابش حرارتی کم و سطح پرواز پایین را داراست. موشک‌های کروز را می‌توان از نظر اندازه، سرعت (فراصوتی یا فروصوتی) و نحوه پرتاب تقسیم‌بندی کرد. موشک‌های کروز بسته به شیوهٔ پرتاب به سه دسته هواپایه، دریاپایه و زمین پایه تقسیم می شوند.

 

از شمال هند تا اسرائیل زیر سیطره موشک مشکات

 

موشک کروز میان برد سطح به سطح مشکات یکی دیگر از دستاوردهای موشکی صنایع دفاع کشورمان است که با دانش بومی و داخلی متخصصان کشورمان طراحی و ساخته شده است.

 

سردار سرتیپ دوم پاسدار سید مهدی فرحی رئیس وقت سازمان هوافضا و معاون وزیر دفاع وقت ایران اواخر تابستان سال 91 از این موشک نام برد و درباره جزییات مشکات گفت که این موشک قرار است تا بردی در محدوده 2هزار کیلومتر داشته باشد و در سه نوع دریاپایه، زمین‌پایه و هواپایه ساخته و تولید خواهد شد و قابلیت مهم این موشک قرارگیری بر روی هواپیما و شلیک از روی آن است.

 

به نظر می رسد موشک سومار نمونه تکمیلی و نهایی پروژه مشکات باشد که با مشخصات تقریبی موشک مشکات طراحی و ساخته شده است.

 

پایگاه تحلیلی وزارت دفاع آمریکا در معرفی موشک مشکات ضمن تحلیل مشخصات آن نوشته است اگر مشکات با توانایی‌های گفته شده توسط مقامات ایرانی عمل کند، یکی از طولانی ترین موشک های کروز ایران خواهد بود. مشکات با برد 2هزار کیلومتری قادر است تا به همراه موشک‌هایی نظیر شهاب 3 و سجیل، اهدافی را در اسرائیل، جنوب شرقی اروپا و شمال هند منهدم کند.

 

موشک‌های کروز بردبلند نظیر سومار و مشکات به طور کلی قادر هستند تا خطرات جدی را برای سیستم‌های پدافندی چون گنبد آهنین ایجاد کرده و به دلیل رادارگریزی، این سیستم ها را سردرگم کنند. در ادامه این مطلب آمده طبق برخی گزارشات به دست آمده متخصصان موشکی ایران از ماه می سال 2018 تاکنون آزمایش جدیدی را بر روی موشک مشکات انجام نداده‌اند.

 

از شمال هند تا اسرائیل زیر سیطره موشک مشکات

 

به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی دیده بان ایران ؛ "یوزی رابین" مدیریت برنامه دفاع موشکی اسرائیل  در سال‌های قبل با اشاره به برنامه های موشکی کشورمان اعلام کرده که با وجود موشک‌های ایرانی،  آنها نیازی به سلاح هسته ای ندارد. آنها (ایران) می توانند با این موشک های 2000 کیلومتری که دقت بالایی پیدا کرده‌اند کشورهایی مثل اسرائیل و حتی مصر را فلج کنند. اگر عاقلانه اهدافی را مثل نیروگاه‌ها انتخاب کرده و آنها را هدف قرار بدهند، پس بدون نیاز به سلاح هسته‌ای می‌توانند هر کشوری را فلج کنند.

 

رابین در بخش دیگری از سخنان خود به رونمایی از موشک استراتژیک کروز حمله به اهداف زمینی در کشورمان اشاره کرده و ادامه داد: ایرانی‌ها یک بار در سال 2012 میلادی به برنامه ای برای ساخت موشک کروز حمله به اهداف زمینی به نام "مشکات" اشاره کردند، اما تصویری از آن را نشان ندادند. در نهایت موشک سومار را رونمایی کردند.  من به سرعت این موشک ایرانی را با کا اچ 55 روسی مقایسه کرده و متوجه شدم که این نه یک کپی چینی، بلکه یک کپی ایرانی از موشک موردنظر است. احتمالا موتور جتی هم که بر روی این موشک نصب شده است از نمونه روسی بهتر است. این یک دستاورد بزرگ مهندسی برای ایرانی‌ها است. این قطعا یک کپی نیست. من از لحاظ تکنیکی به احترام افرادی که این کار را انجام دادند کلاه از سر برمی‌دارم و به آنها احترام می‌گذارم.

 

مدیریت برنامه دفاع موشکی اسرائیل با ابراز ترس از نیروهای مسلح کشورمان گفت که این موشک ایرانی یک موشک کروز زمین پرتاب است که از یک شتاب دهنده کمک گرفته و با استفاده از آن ارتقاع می‌گیرد و سپس موتور اصلی آن فعال می‌شود. ایرانی‌ها با استفاده از این موشک می‌توانند اسرائیل را از خاک خود هدف قرار دهند. اما آنها همچنین هواپیمای سوخوی 24 را دارند. اگر بتوانند این موشک را بر روی این هواپیما نصب کرده و با آن به سمت مدیترانه بیایند و از آنجا به سمت شمال گردش کنند، این موشک توان هدف قرار دادن هر نقطه ای از اروپا را دارد.

 

از شمال هند تا اسرائیل زیر سیطره موشک مشکات

 

ارزیابی‌هایی که اندیشکده‌های غربی در مورد برنامه موشکی ایران منتشر کرده‌اند، نشان می‌دهد اصلی‌ترین تلاش غرب محدود کردن موشک‌های برد بلند ایران است. در حقیقت غرب تلاش می‌کند تا برنامه موشکی ایران را محدود به تعدادی از موشک‌های کوتاه برد کند؛ موشک‌هایی که برد آنها عملاً تا 500 کیلومتر بوده و کوچک‌ترین تهدیدی برای رژیم اشغالگر صهیونیستی محسوب نمی‌شود. همچنین سایر همپیمانان این رژیم همچون عربستان سعودی و امارات نیز از ناحیه برنامه موشکی ایران آسوده خاطر خواهند شد.

 

موفقیت دانشمندان و طراحان ایرانی امروزه به همگان ثابت شده است و اکنون شاهد این هستیم که ایران در بسیاری از زمینه‌ها خودکفا شده است. اعمال تحریم‌های خصمانه علیه کشورمان نیز نتوانست کاری از پیش ببرد و تهران توانست یکه و تنها راه خود را در حوزه دفاعی ادامه دهد.

 

کشور ما طی سال‌های اخیر توانسته‌  است طیف‌ متنوعی از موشک‌های بالستیک با ویژگی‌های متفاوت برای مقابله با انواع تهدیدات را طراحی و تولید کند که به همین سبب به یکی از قدرت‌های موشکی جهان و منطقه غرب آسیا تبدیل شده است. توانمندی نظامی و دفاعی کشور، بدون شک یکی از مهم ‌ترین محورهای راهبرد نظامی جمهوری اسلامی ایران برای مقابله با تهدیدات است. همینطور بر اساس مولفه‌های قدرت، توان موشکی به عنوان یکی از مهمترین عامل بازدارنده تهاجم نظامی قرار دارد که کشور ما به خوبی از آن برخوردار است.

 

کانال رسمی دیدبان ایران در تلگرام

اخبار مرتبط

ارسال نظر