ذوالفقاری: برخی اماکن حشد الشعبی با همکاری بانک ملی و دولت عراق در اختیار ستاد اربعین قرار گرفت
رئیس ستاد اربعین گفت: اگر هماهنگیهای لازم برای اجرای طرح عرضه ارز در عراق صورت میگرفت، شاهد بروز مشکلات نبودیم.
به گزارش دیده بان ایران، حسین ذوالفقاری با تشکر از تلاش های بانکهای مرکزی و بانک ملی گفت: کم تجربگی و نا آشنایی با عراق موجب بروز مشکل در عرضه ارز برای زائران در خاک عراق شد.
وی در مورد اشکالات بوجود آمده در مورد ارز گفت: تخفیف ارز داده شده از طرف بانک برای کاهش هزینه سفر زائران در اربعین بود.
وی افزود: تفاوت نرخ هزینه سفر امسال در مقایسه با سال قبل ۳۵ هزار تومان بود.
ذوالفقاری در مورد اینکه چرا گرفتن ارز در داخل کشور انجام نشد؟ گفت: باجه های دریافت ارز در خاک عراق برای جلوگیری از قاچاق و افزایش نرخ ارز بود.
ذوالفقاری در مورد همکاری جهادی بانک ملی و ستاد اربعین گفت: با همکاری بانک ملی و دولت عراق حتی برخی اماکن حشد الشعبی نیز در اختیار ستاد قرار گرفت.
به گزارش ایسنا به نقل از خبرگزاری صداوسیما، وی در برنامه "تیتر امشب" شنبه شب افزود: آنچه که پیش آمد و مشکلات در مورد ارز تاکنون با آن مواجه نشده بودیم و تجربه ای جدید بود.
رئیس ستاد اربعین همچنین در مورد زمان باقی مانده برای ثبت نام زائران در سامانه سماح گفت: شنبه شب ثبت نام در سامانه سماح پایان یافت.
وی گفت: از ۲۰ هزار نفر ثبت نام شده در سامانه سماح ۴ هزار نفر اتباع خارجی بوده اند.
ذوالفقاری با بیان اینکه مجوز تردد در مرز ایران مشکلی نداشت، گفت: بالغ بر ۹۰ گیت در مرز ایران برای کنترل رفت و برگشت فعالیت می کنند.
رئیس ستاد اربعین در مورد اوج تردد در مرزهای کشور گفت: از یکشنبه روند رفت از مرزهای کشور افزایش خواهد داشت و یک روز پس از اربعین یعنی روز چهارشنبه نیز ازدحام بازگشت جمعیت خواهیم داشت.
رئیس ستاد مرکزی اربعین افزود: در گفتگوهای انجام شده با طرف عراقی مشکلات کنترل زائران برطرف شده است.
حسین ذوالفقاری با بیان مشکلات انتقال حدود دو میلیون نفر از مرز در مدت بسیار محدود گفت: هر ساله بر تجربیات ما افزوده می شود. امسال طوفان ناگهانی کمی مشکل ایجاد کرد که بلافاصله با همکاری گروه های مختلف سرو سامان داده شد.
وی با بیان اینکه زیر ساخت های راه در عراق گنجایش ورود ۲۹۱۱ سواری و ۲۰۵۰ اتوبوس را ندارد، گفت: طرف عراقی نسبت به جمهوری اسلامی ایران آماده ورود سیل مشتاق زائران تا این حد را نداشت.
رئیس ستاد اربعین افزود: در روزهای آینده باید ۱۲ هزار دستگاه اتوبوس را به کار بگیریم تا زائران ما پس از مراسم اربعین معطل نمانند. عبور موقت (کاپوتاژ) خودروها به تنهایی مدیریت منسجمی را می طلبد.