الهه کولایی: سال 84 نان تکثر کاندیدهای اصلاح طلب را "احمدی نژاد" خورد
"در جوامع در حال توسعه قاعده بر این هست که زنان اصولاً از ارتباطات فامیلی سود می برند، همسر کسی هستند و یا دختر کسی هستند، این موارد صلاحیت به زنان می دهد و در کشور ما هم این گونه هست.اما فاطمه حسینی جدای از آن که فرزند آقای حسینی باشد، ایشان حتی اگر فرزند ایشان همم نبود برای حضور در لیست امید صلاحیت داشت."
به گزارش دیده بان ایران؛ الهه کولایی در چهارمین قسمت از برنامه سیاسی اجتماعی "رو در رو" درباره نحوه ورودش به جریان اصلاحات و انشقاق اصلاح طلبان در سال 84 و نیز مقایسه وقایع 88 در ایران با انقلاب های رنگی مباحثی را مطرح کرد که اهم سخنان وی در این برنامه از نظرتان میگذرد:
"آشنایی من با جریان اصلاحات از زمان حضور در مرکز بررسی های استراتژیک در دوران ریاست جمهوری آقای هاشمی رفسنجانی رقم خورد. سال 77 وارد مشارکت شدم، آقای دکتر صدر از من دعوت کردن که وارد مرکز تحقبقات استراتژیک ریاست جمهوری بشوم که ساختمانی در نیاوران بود و ارتباطی برقرار شد برای حوزه مطالعات شرق، در مرکز تحقیقات، آقای حجاریان و علوی تبار و کدیور حضور داشتند و این حلقه موجب برقراری ارتباط با اصلاح طلبان شد و باعث شد به کمیته آموزش مشارکت دعوت شوم، کماکان معتقدم مهمترین کارکرد حزب در کشورهای در حال توسعه آموزش می باشد".
"در انتخابات مجلس پنجم، با آقای شعله سعدی و جمعی از همکاران در دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران، در انتخابات شرکت کردیم بدون آنکه در لیستی قرار بگیریم. وقتی حجم تبلیغات در تهران را مشاهده کردیم، متوجه شدیم که شوخی کردیم که در این عرصه وارد شدیم چون در تهران در لیست اگر نباشی رای نمی آوری".
"ادراکی که من از حلقه اطراف آقای خاتمی در سال 76 داشتم، حرفهایشان همان حرف های انقلاب اسلامی بود، همان عدالتگرایی و مبارزه با ظلم و اشکال گوناگون استعمار و ... بود"
"آمریکا در قبال شوروی باید دشمنی می کرد، لیکن شوروی نباید به آمریکا بی حساب و کتاب اطمینان می کردند و با طناب امریکا به چاه می رفتن ، خیلی ها مثل آمریکایی ها تبلیغ می کردن که فروپاشی شوروی مساوی است با آزادی ، مساوی است با رفاه،مساوی است با پیشرفت اما دهه 1990 شرایط بسیار اسفباری در همه جمهوری ها کمتر یا بیشتر به وجود آمد و آخرش الیگارشها اومدن و مافیا اومدن نه ثروت بین مردم تقسیم شد و نه قدرت. تجربه نشون داده دموکراتیک سازی با خشونت و با تغییرات سریع یک شیه اتفاق نمیتونه بیفته و نیازمند به نهاد سازی داره . کسانی که به دنبال براندازی هستن بیشتر دنبال آرمانهایی هستن که قابل تحقق نیست که تجربه نشون داده محقق نمیشه".
"در سال 84 اصلاح طلبان یک هزینه گزافی را به دلیل تعدد کاندیداها بر ملت ایران وارد کردند و نان این تکثر کاندیداها را احمدی نژاد خورد و رئیس جمهور شد.به بعضی از اعضای بلند بایه ستاد دکتر معین از شکاف میان اصلاح طلب ها گله کردم و فکر می کردم اصلاح طلب ها باید به یکبارچگی برسند و نونی بود که احمدی نژاد از شکاف بین اصلاح طلب ها خورد و من خودم رو از این جهت نمی بخشم من باید کنار می کشیدم ،من که میدونستم، من که اعتراض کردم و تدکر دادم و میگفتم چه اشکالی داره آقای کروبی بشه رئیس جمهور و آقای معین بشن معاون اول. در اون برهه خیلی نسبت به سیاست های آقای هاشمی در مجموع دید مثبتی نداشتم".
"اصلاح طلبها در طی این سال ها تجربه هایی رو اندوختن که به این نتیجه رسیدن که با واقعیت های جامعه باید کنار بیان، حمایت اصلاح طلب ها از آقای روحانی به معنی توجه به ظرفیت های واقعی در کشور هست. میدونن که گزینه های محدودی رو در بیش دارن. انتخاب آقای روحانی مفهومش اصلاحطلب بودن ایشون نیست".
در پاسخ به این سوال که چرا در سال 88 اصلاح طلب ها به رای مردم تمکین نکردند: "یک مجموع عوامل داخلی و خارجی و بی تدبیری ها موجب شد که هزینه های گزافی رو چه داخلی و چه خارجی ببردازیم. در واقع برای کشورهای خارجی این تصور وجود داشت که ایران با یک بحران انتخاباتی از جنس بحران های انتخاباتی که در انقلاب های رنگی وجود داشته رو برو شده و میشه از این فرصت استفاده کرد".
"در جوامع در حال توسعه قاعده بر این هست که زنان اصولاً از ارتباطات فامیلی سود می برند، همسر کسی هستن و یا دختر کسی هستن، این موارد صلاحیت به زنان می دهد و در کشور ما هم این گونه هست.اما فاطمه حسینی جدای از آن که فرزند آقای حسینی باشد، ایشون حتی اگر فرزند ایشان همم نبود برای حضور در لیست امید صلاحیت داشت."
"هیچکس نمیتونه بگه برجام ایرادی نداره و هیچکس نمیتونه بگه برجام از اول تا آخرش اشتباه هست.دفاع از برجام به معنای دفاع از کلیت برجام و سیاستی هست که به بهسازی برای توسعه روابط همه جانبه ایران و جامعه جهانی میتونه کمک کنه".
"رابطه و موازنه قدرت بین اروپا و آمریکا آنچنان نیست که ما تصور کنیم که با کمک اروپا می توانیم رو در روی آمریکا بایستیم این تصور درستی نیست چون خود اروپایی هم هم میدونن که توان چنین رویارویی رو ندارن به دلیل ادغامی که در اقتصاد و سیاست و منافع راهبردی اون ها در جهان وجود داره. آقای غلامحسین کرباسچی تهران را متحول کرد اما الگوی مدیریت تهران رو بنیادهایی براش ایجاد کرد که شهرداران بعدی هم نتونستن اون رو تغییر بدن و من دید مثبتی به اون ندارم".
"آقای قاسم سلیمانی چهره بسیار تاثیرگذاری هست که نام او یادآور فجایعی است که داعش به وجود آورد و ایشان توانست این خطر را از سر ایران دور کند"./تسنیم