کد خبر: 51031
A

عضو فراکسیون امید: FATF در مجلس رأی می‌آورد/ عده‌ای فکر می‌کنند اگر رأی به FATF شفاف باشد رقیب را برای انتخابات بعدی از میدان به‌در می‌کنند

یک نماینده مجلس گفت: اف.ای.تی.اف در مجلس رأی می‌آورد چه علنی-شفاف- رأی‌گیری شود چه غیرعلنی. اما یک عده‌ای در ذهنشان این مسئله وجود دارد که ممکن است شاید اگر رأی‌گیری به‌صورت علنی و شفاف برگزار شود احتمالاً برخی از نمایندگان احتیاط کنند و رأی ندهند.

عضو فراکسیون امید: FATF در مجلس رأی می‌آورد/ عده‌ای فکر می‌کنند اگر رأی به FATF شفاف باشد رقیب را برای انتخابات بعدی از میدان به‌در می‌کنند

به گزارش دیده بان ایران؛ عبدالرضا هاشم‌زایی نماینده تهران و عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور در گفت‌وگو با اعتمادآنلاین با انتقاد از ایجاد محدودیت برای نمایندگان، گفت: محدودیت برای پارلمان و نماینده مجلس ایجاد کردن، درست نیست و من با ایجاد محدودیت برای نماینده چه محسوس و چه نامحسوس مخالفم. در آیین‌نامه مجلس رأی علنی پیش‌بینی‌شده است و ممکن است برخی نمایندگان در موارد مهم درخواست رأی علنی کنند. رأی علنی باید با کارت باشد، در همه دنیا هم به همین شکل است و رأی غیرعلنی است مگر اینکه یک عده تقاضا کنند و نمایندگان با این درخواست موافقت کنند.

 

او معتقد است که مشکل کشور ما این نیست که رأی نماینده مجلس علنی باشد یا غیرعلنی.

 

این نماینده مجلس با اشاره به هم‌زمانی مطرح‌شدن طرح دوم برای شفافیت در آرای نمایندگان با بررسی لوایح مرتبط با اف ای تی اف، تأکید کرد: اف‌ای‌تی‌اف در مجلس رأی می‌آورد چه علنی رأی‌گیری شود چه غیرعلنی اما یک عده‌ای که به هر شکلی از رانت صلاحیت‌ها و رد صلاحیت‌ها استفاده می‌کنند در ذهنشان این مسئله وجود دارد که ممکن است عده‌ای از مراکز قدرت مخالف اف ای تی اف باشند و شاید اگر رأی‌گیری به‌صورت علنی و شفاف برگزار شود احتمالاً برخی از نمایندگان احتیاط کنند و رأی ندهند که البته من این موضوع را قبول ندارم.

 

او گفت: برخی در مجلس فکر می‌کنند اگر رأی به اف ای تی اف شفاف باشد به این شکل برای انتخابات بعدی، رقیب را از میدان به درمی‌کنند. همچنین ممکن است اصرار عده‌ای از نمایندگان به تصویب طرح شفافیت آرای نمایندگان برای تمکین نمایندگان محافظه‌کار به خواسته خودشان باشد.

 

هاشم‌زایی با اشاره به دستاوردهای برجام، گفت: قبل از برجام، آمریکایی‌ها موفق شده بودند اجماع بین‌المللی را علیه ما شکل بدهند که تندروهای داخلی هم دخیل بودند. اجماع بین‌المللی علیه ما در برجام شکسته شد؛ البته درست است که مسائل داخلی، بیرون و تندروهای حزب جمهوری‌خواه سرکار آمدند و آن را برهم زدند اما بالاخره ما به‌عنوان یک کشوری که به تعهدمان عمل کردیم شناخته می‌شویم و آمریکایی‌ها مخصوصاً ترامپ به‌عنوان عهدشکن معرفی شدند.

 

او گفت: ممکن است اروپایی‌ها در برخی موارد ازنظر اقتصادی زورشان به آمریکایی‌ها نرسد اما در افکار عمومی دنیا این نگاه وجود دارد که می‌خواهند به شکلی برجام را حفظ کنند. اف ای تی اف خطرناک‌تر از مسئله هسته‌ای است و اگر ما در مجلس بخواهیم آن را رد کنیم مجدداً علیه ما اجماعی شکل می‌گیرد. ما بیشترین قربانی را در رابطه با تروریسم داده‌ایم بنابراین چه لزومی دارد پیوستن به کنوانسیون مبارزه با پول‌شویی و تأمین مالی تروریسم را رد کنیم؟ با این اوصاف ما باید از سازمان بین‌الملل هم بیرون بیاییم؛ چون 4 کشور این کنوانسیون را امضا نکردند که یکی از این کشورها سودان جنوبی است که حکومت مستقر ندارد./اعتمادآنلاین

 

 

کانال رسمی دیدبان ایران در تلگرام

اخبار مرتبط

ارسال نظر