توهینهای مستقیم به روحانی بیسابقه است
دولت یازدهم از همان ابتدای فعالیت خود بر شفافسازی و آگاه بودن جامعه از آنچه در کشور میگذرد، تاکید داشته است و به اذعان بسیاری از اقشار جامعه در این مسیر کوتاهی نداشته است.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی دیده بان ایران ، دولت یازدهم از همان ابتدای فعالیت خود بر شفافسازی و آگاه بودن جامعه از آنچه در کشور میگذرد، تاکید داشته است و به اذعان بسیاری از اقشار جامعه در این مسیر کوتاهی نداشته است.
بنابراین مطابق همین رویه، دولتمردان و نزدیکان دولت، خود رامتعهد به اصل شفافیت میدانند. محمد علی نجفی وزیر سابق آموزش و پرورش را باید از جمله مدیران کشور دانست که همواره بر اصل شفافیت تاکید میکرد و اگر چه در دولت یازدهم با وجود اصرارهای زیاد حاضر به پذیرش مسئولیت وزارت نشد، اما سعی کرد به عنوان یک همراه و مشاور در کنار دولت باشد. او که اکنون از اعلام انصراف خود از پذیرفتن وزارت آموزش و پرورش مطمئن شده است، در گفتوگویی به بیان برخی ناگفتنهها پرداخت که شاید یکی از موضوعات مهم مطرح شده از سوی او به صندوق سرمایهگذاری فرهنگیان مربوط باشد که خبر اختلاس ۸ هزار میلیاردی در آن به سوژه اصلی رسانهها به ویژه رسانههای مخالف دولت تبدیل شده است، اما نجفی از زاویه دیگر به بررسی آن پرداخته که نشان از دلسوزی و تعامل او با دولت دارد.
او با بیان اینکه اکنون بیشترین حمله به دولت مربوط به صندوق ذخیره فرهنگیان است، گفت: به این بخش از موضوع که مباحث تا چه حد درست و تا چه حد نادرست بوده و چقدر به این دولت و چقدر به دولت قبل مربوط است، ورود نمیکنم. مشاور رئیسجمهور ادامه داد: اما از هیاتمدیره فعلی صندوق میخواهیم گزارش کامل دهد و مسائل را شفاف کند. هشت هزار میلیارد تومانی که از آن یاد میشود، عمده وامهای بانک سرمایه است که با وثیقه متقن همراه نبوده است. وی افزود: این هشت هزار میلیارد تومان وام است و پولی نیست که خدایی ناکرده غندالی خورده باشد یا فساد رخ داده باشد.
بخش کمی از این اتفاقات مربوط به این دولت است. بنده افرادی را که وام گرفتهاند میشناسم و رقمها را میدانم. هیاتمدیره صندوق اینها را به مردم بگویند و ابزاری به دست مخالفان ندهند. وزیر اسبق آموزش و پرورش با تاکید بر اینکه باید مشخص شود سهم هرکس از این خطا چقدر است عنوان کرد: رسانههای مخالف تلاش کردند موضوع معرفی وزیر را تحتالشعاع قرار دهند و این فساد را بالاتر از بابک زنجانی نمایش دهند. هیاتمدیره جدید هرکس هر دزدی و اختلاسی را در هر زمانی مرتکب شده است اعلام کند.
بیسابقهترین حملات نسبت به این دولت در حال انجام است
وزیر اسبق آموزش و پرورش به حواشی مطرح شده پیرامون معرفی وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش به مجلس اشاره کرد و گفت: بیسابقهترین حملات نسبت به این دولت در حال انجام است. نجفی با بیان اینکه امروز کشور ما نه از حیث پیشنهاد وزرای جدید، بلکه از حیث شرایط عمومی کشور در یکی از خطیرترین دورانها پس از انقلاب قرار دارد، گفت: در دنیا و دریایی از فتنه سپری میکنیم. از یک سو توطئههای سطح منطقه را شاهدیم و عربستان به کانون توطئه علیه ما تبدیل شده است.
البته در سطح بینالمللی اتحادی که علیه ایران شکل گرفته بود، پس از برجام به میزان زیادی تغییر کرد و کشورهای غربی تمایل بیشتری به تعامل با ایران دارند. وزیر اسبق آموزش و پرورش با بیان اینکه هنوز جریانهای قوی در دنیا تلاش میکنند شرکتها را از همکاری با ایران بترسانند، ادامه داد: از سوی دیگر با جریانها و افراد تندرو داخلی که در بسیاری مواقع به لحاظ مواضع، همراه جریانهای خارجی هستند مواجهیم. نجفی ادامه داد: بیسابقهترین حملات نسبت به این دولت در حال انجام است و حملات و توهینهایی که امروز مستقیم به شخص رئیسجمهور میشود، در تمام سالهای پس از انقلاب نمونه نداشته است.
نجات از پرتگاه بهواسطه روحانی
مشاور رئیسجمهور با اشاره به اینکه به واسطه دکتر روحانی از سقوط به پرتگاه خطرناکی نجات پیدا کردیم گفت: غربیها اعلام کرده بودند حمله نظامی به ایران را در دستور کار داشتند و حتی طرح غذا در برابر نفت مطرح بود. حالا خطر رفع شده و بعضیها شاهکارهایی را که در هشت سال دوره قبل داشتند کتمان میکنند. وی افزود: اگر مدبرانه عمل کنیم این دوران سخت را پشت سر خواهیم گذاشت. وی با طرح این پرسش که «چرا آموزش و پرورش طی سه سال اخیر نتوانسته رضایت فرهنگیان را جلب کند و اصلاحاتی را که مدنظر است انجام دهد و سهم بیشتری از منابع مالی بگیرد؟» گفت: بودجه امسال ۳۰هزار میلیارد تومان است که معمولا بیش از صد در صد تخصیص میدهند.
در سال ۹۲، بودجه ۱۴هزار میلیارد تومان بود که اکنون بیش از دوبرابر شده است. دولت در حد توان عمل کرده است. به نظر میرسد فرهنگیان ناراضی هستند و نمیتوان این موضوع را کتمان کرد. هرچند اقدامات خوبی انجام شده و باید از فانی و همکارانش تشکر کرد، ولی ارزیابی فرهنگیان از عملکرد فانی مثبت نبوده است و شاید اصلیترین انگیزه روحانی از تغییر همین بوده است.
آموزش و پرورش در همراه کردن مردم با خود موفق نبود
نجفی افزود: آموزش و پرورش موفق نبود مردم و ارکان مدیریت کشور را با خود همراه کند. اگر دانش آشتیانی بتواند این کار را انجام دهد، بزرگترین گام را برای حل مشکلات آموزش و پرورش برداشته است. وی با بیان اینکه رهبری چند نکته مثبت در دیدار فرهنگیان مطرح کردند و من در جمع معاونان فانی گله کردم که چرا به همه آنها عمل نمیکنید، گفت: برنامه دکتر دانش آشتیانی برای ارائه به مجلس را مشترکا نوشتیم.
وقتی برای وزارت مطرح شد، مخالفان چه گفتند
وی درباره حواشی معرفی وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش به مجلس نیز گفت: وقتی اسم من مطرح شد، جریان مخالف گفتند این همان است که قلبش درد میکرد. بعد گفتند که معرفی نجفی حرکت سیاسی روحانی است که فرهنگیان را سمت خود بکشد و بعد گفتند روحانی میخواهد آموزش و پرورش را به ستاد انتخاباتی خود تبدیل کند. اما وقتی دکتر دانش آشتیانی معرفی شد معلوم شد ما جزو گزینهها بودیم، ولی گزینه نهایی نبودیم. وی افزود: این در حالی است که نه بحثی مبنی بر اینکه ما مسئول ستاد انتخابات شویم، مطرح بوده است و نه هدف دکتر روحانی سیاسی بود.
از یک ماه پیش از نظر دکتر روحانی، رفتن فانی نهایی شده و با دکتر دانش آشتیانی صحبت شده بود که مخالف بودند و با ایشان صحبت کردیم. مشاور رئیسجمهور ادامه داد: ایشان برای کارهای شخصی سه هفته نبودند تا روز آخر که ایشان را قانع کردیم. بنده دکتر دانش را از بسیاری جهات اولی میدانستم، بهویژه توان جسمی. در نهایت باید گفت که بحث انصراف مطرح نبود و یک اشتباه و ناهماهنگی میان دکتر نوبخت و تصمیم نهایی که ما با دکتر روحانی گرفته بودیم اتفاق افتاد و نوبخت در جریان تصمیم نهایی ما نبود.
نجفی با تاکید بر اینکه «نه انصرافی بود نه عقبنشینی و نه تماس تلفنی در هواپیما با روحانی در هفت صبح انجام شده بود؛ بلکه قرار بود آقای امیری با رئیسجمهور به آشتیان برود که وقتی در مسیر متوجه شد نام بنده مطرح شده، برای توضیح به مجلس به تهران برگشت»، گفت: سناریوسازی و گمانهزنیهای عجیبی مطرح شد. همه ما باید کمک کنیم دکتر دانش رای اعتماد بگیرد و در ۱۰ ماهه باقیمانده دولت توفیقاتی به دست بیاورد.
منبع: آرمان